Canlı dersler için Windows mu Linux Mint mi kullanılmalı?

EBA tarafından sunulan canlı ders programı Linux desteklemiyor.
Artık EBA'daki canlı dersler Zoom'a yönlendiriyor. Öğretmenler kendi derslerini kendileri Zoom üzerinden oluşturuyorlar. Davet linklerini, şifresini de EBA'ya ekliyorlar.

Annem öğretmen olduğu için biliyorum. Ve bir arkadaşım da EBA'dan ders görüyor. Onda da Zoom'a yönlendiriyor.

Herkeste böyle mi oluyor bilmiyorum ama. Dediğim gibi arkadaşımda ve annemin okulunda böyle işliyor.

Artık EBA'daki canlı dersler Zoom'a yönlendiriyor. Öğretmenler kendi derslerini kendileri Zoom üzerinden oluşturuyorlar. Davet linklerini, şifresini de EBA'ya ekliyorlar.

Annem öğretmen olduğu için biliyorum. Ve bir arkadaşım da EBA'dan ders görüyor. Onda da Zoom'a yönlendiriyor.

Herkeste böyle mi oluyor bilmiyorum ama. Dediğim gibi arkadaşımda ve annemin okulunda böyle işliyor.

Bizim okuldada böyle EBA'nin uygulaması kullanılmıyor direk Zoom uygulamasına atıyor.

1608641722678.png

Kanka bence Pardus kur hem düşük donanım istiyor hem de "playonlinux" (ismi birleşik yazılıyor) diye bir uygulama var oradan .exe uzantılı uygulamaları da kurabiliyorsun.

1608641422471.png

.deb uzantılı dosyalar ise Windows kadar kolay kurulabiliyor. İstersen Windows PC üzerinden sanal makine üzerinden test edebilirsin.
Playonlinux ile ilgili görüntüler:

1608641609943.png

1608641719190.png

Pardus mağaza'dan da Steam gibi birçok şey indirebiliyorsun.
1608641722678.png

Kanka bence Pardus kur hem düşük donanım istiyor hem de "playonlinux" (ismi birleşik yazılıyor) diye bir uygulama var oradan .exe uzantılı uygulamaları da kurabiliyorsun.

1608641422471.png

Deb uzantılı dosyalar ise Windows kadar kolay kurulabiliyor. İstersen Windows PC üzerinden sanal makine üzerinden test edebilirsin.
Playonlinux ile ilgili görüntüler:

1608641609943.png

1608641719190.png

Pardus mağaza'dan da Steam gibi birçok şey indirebiliyorsun.

Kusura bakma bazı yerde resimler karışmış :d.

Öğretmenler için ayrılan harici canlı ders modülü var. Öğretmenler oradan oluşturup canlı dersi öğrencilere gönderiyorlar. Sadece Zoom değil, başka programlarla da göndermek mümkün.

İdare tarafından tanımlanan dersler ise yanlış bilmiyorsam asıl EBA Canlı Ders üzerinden devam ediyor.

Babamdan duyduğum kadarıyla böyle :) Bilmediğim hususlar olabilir, kendisine sordum.

Babamdan duyduğum kadarıyla böyle :) Bilmediğim hususlar olabilir, kendisine sordum.
Evet, tam olarak öyle.
İdare tarafından tanımlanan dersler ise yanlış bilmiyorsam asıl EBA Canlı Ders üzerinden devam ediyor.
İşte, dediğim gibi arkadaşımın ve annemin okulunda idare değil, kendileri atıyorlar derslerini. Dersleri idarenin atadığı bir okul varsa o okullarda EBA Canlı Ders programı üzerinden devam ediyor. Ancak böyle bir şeyi şu an için duymadım. Konu sahibinin okulunda da öğretmenler kendileri atıyorlamış derslerini.
Sadece Zoom değil, başka programlarla da göndermek mümkün.
Genel olarak Zoom kullanıldığından diğer seçenekleri unutmuşum. 🙂

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı