Canon 750D DSLR kamerada video çekimi sırasında netlik bozulması

Meganzi

Hectopat
Merhabalar benim elimde Canon 750D isimli bir DSLR makine bulunuyor. Ben bu makineyle kısa filmler çekiyorum ancak çekimler sırasında kamera başında olmadığım zamanlar elle müdahale etmeden netliği ayarlayamıyorum. İnternette gördüğüm bazı videolarda adam kamerayı koyuyor, saatlerce karşısında tek başına çekim yapıyor ama netliği bozulmuyor. Benim kameramda ise pan yaparken bile netlik bozuluyor. Bunun bir çözümü var mı acaba? Bu arada lens olarak başlangıç lensi kullanıyorum.

İnternette bakarken AF'yi gördüm ancak ne olduğunu anlamadım. Anlatabilir misin?
Otomatik odak ayarı demek. Lensin üstünde AF/MF yazan bir tuş var. AF açık olduğunda makine kendi kendine odak ayarını değiştirir. MF (elle odak ayarı) açık olduğunda kendiniz lensi çevirerek odak ayarını yaparsınız ve öyle kalır. Siz dokunana kadar görüntünün odak noktası değişmez. O tuşu MF konumuna getirip deneyin.
IMG_20201223_021124.jpg

750D kontrast bazlı Hybrid Cmos AF netleme teknolojisine sahip. Yani bir Dual Pixel Cmos AF kadar hızlı ve istikrarlı bir netleme teknolojisine sahip değil. (Abisi 800D de var) O yüzden ters ışıkta, tekrarlı desenlerde ve renklerin çok benzer olduğu ortamlarda 750D videodayken otofokusu malesef sıkça kaçarır. Video çekerken deklanşöre yarım basarak fokusu tetikleyebilir ya da basılı tutarak fokus killitleme yaparken elde güzelce çekebilirsin.

AF modunu da seçili değilse yüz izleme seçmeni tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı