Canon 850D kamerada DSLR var mıdır?

Asiruhhhhh

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu kamerada DSLR var mıdır? Bazıları mor olan yeri sarı renkte kutuda kafam karıştı.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-12-28 saat 13.16.10_72714268.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-12-28 saat 13.16.10_72714268.jpg
    99 KB · Görüntüleme: 48
Hocam bende yazın düğün çekmeye ve hobi için bir makine alacağım. Sosyal medya işiyle de uğraşıyorum. Sony A6500 mü yoksa A7 II mi almalıyım? Kararsız kaldım.
Öncelikle, yaptığım yorumlar ve öneriler genellikle uzun oluyor, bu yüzden kusura bakmayın. Şimdi başlayalım. Eğer düğün çekimleri yapıyorsanız ve bu çekimler genellikle gece veya kapalı mekanlarda, özellikle flaş kullanılarak gerçekleşiyorsa, bu durumda pahalı bir aynasız makineye yatırım yapmanın pek bir anlamı yok. Daha uygun fiyatlı bir DSLR makine alarak bu çekimleri kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Zaten ülkemizde birçok kişi fotoğraftan teknik ve mantık anlamda çok anlamıyor, özellikle gece düğün çekimi ya da kapalı mekan çekimleri söz konusu olduğunda.

Ancak, "Ben düğün çekimleri dışında portre çekimi yapacağım, yani dış mekan fotoğrafçılığıyla ilgileniyorum," derseniz, bu durumda aynasız bir makine tercih edebilirsiniz. Bunun için APS-C bir makine yerine Full Frame bir makine almanızı öneririm. Sony A7 II bu iş için gayet iyi bir cihazdır ve ciddi anlamda yeterlidir. Yanına uygun fiyatlı bir 50mm f/1.8 lens, bir 85mm f/1.4 ya da f/1.8 lens ve bir telefoto lens ekleyebilirseniz, bu işi rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Ancak bu lensleri sıfır olarak alırsanız, toplam masrafınız 60-70 bin liraya yaklaşabilir.

Ben şahsen Sony aynasız makineleri çok fazla tercih etmeyen biriyim çünkü fiyat skalası genelde aşırı yüksek ve fiyat-performans dengesi kullanıcılar açısından pek ideal değil. Sony A6500 ve A7 II arasında bir tercih yapmanız gerekirse, eğer video çekimi odaklı bir iş yapıyorsanız mecburen A6500 almanız gerekir. Ama A7 II alacak birisi, video çekimlerini çok fazla önemsememeli; daha çok fotoğraf odaklı çalışmalara yönelmelidir.

Kendi tercihim ise A7 II olurdu. Çünkü Full Frame olması, gece performansının APS-C makinelere göre çok daha iyi olması ve lenslerle daha iyi sonuçlar alınabilmesi büyük avantajlar. Ek olarak, dış çekim yapacak olsam da A7 II'yi tercih ederdim.

Ben şu an bile 1960-1970 üretimli Meyer-Optik ve son derece keskin Zeiss lenslerle Canon 5D Mark II kullanıyorum. Bu tarz bir deneyim gerçekten çok keyifli! :D

Öncelikle, yaptığım yorumlar ve öneriler genellikle uzun oluyor, bu yüzden kusura bakmayın. Şimdi başlayalım. Eğer düğün çekimleri yapıyorsanız ve bu çekimler genellikle gece veya kapalı mekanlarda, özellikle flash kullanılarak gerçekleşiyorsa, bu durumda pahalı bir aynasız makineye yatırım yapmanın pek bir anlamı yok. Daha uygun fiyatlı bir DSLR makine alarak bu çekimleri kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Zaten ülkemizde birçok kişi fotoğraftan teknik ve mantık anlamda çok anlamıyor, özellikle gece düğün çekimi ya da kapalı mekan çekimleri söz konusu olduğunda.

Ancak, "ben düğün çekimleri dışında portre çekimi yapacağım, yani dış mekan fotoğrafçılığıyla ilgileniyorum," derseniz, bu durumda aynasız bir makine tercih edebilirsiniz. Bunun için aps-C bir makine yerine full frame bir makine almanızı öneririm. Sony A7 II bu iş için gayet iyi bir cihazdır ve ciddi anlamda yeterlidir. Yanına uygun fiyatlı bir 50mm f/1.8 lens, bir 85mm f/1.4 ya da f/1.8 lens ve bir telefoto lens ekleyebilirseniz, bu işi rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Ancak bu lensleri sıfır olarak alırsanız, toplam masrafınız 60-70 bin liraya yaklaşabilir.

Ben şahsen Sony aynasız makineleri çok fazla tercih etmeyen biriyim çünkü fiyat skalası genelde aşırı yüksek ve fiyat-performans dengesi kullanıcılar açısından pek ideal değil. Sony A6500 ve A7 II arasında bir tercih yapmanız gerekirse, eğer video çekimi odaklı bir iş yapıyorsanız mecburen A6500 almanız gerekir. Ama A7 II alacak birisi, video çekimlerini çok fazla önemsememeli; daha çok fotoğraf odaklı çalışmalara yönelmelidir.

Kendi tercihim ise A7 II olurdu. Çünkü full frame olması, gece performansının aps-C makinelere göre çok daha iyi olması ve lenslerle daha iyi sonuçlar alınabilmesi büyük avantajlar. Ek olarak, dış çekim yapacak olsam da A7 II'yi tercih ederdim.

Ben şu an bile 1960-1970 üretimli meyer-optik ve son derece keskin zeiss lenslerle Canon 5D mark II kullanıyorum. Bu tarz bir deneyim gerçekten çok keyifli! :D

Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Yazın boş vaktimi değerlendirmek için üstü açık bir düğün salonunda çekim yapacağım. Ayrıca kendi drone ve doğal hayatı çektiğim bir sayfam var orada da kullanmayı planlıyorum. Aslında videoluk bir işim olmadığını söyleyebilirim. Siz Sony harici bu fiyat bandında (body için 20.000 ayırabilirim) hangi cihaz ve lensleri önerirsiniz? Ben g serisi 18-105 mm lens ile beraber A7 mark 2 planlıyorum. Sizin önerileriniz neler olur? Yazınızı keyifle okudum, bilgili birinden dinlemek ayrıca mutlu ediyor.

Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Yazın boş vaktimi değerlendirmek için üstü açık bir düğün salonunda çekim yapacağım. Ayrıca kendi drone ve doğal hayatı çektiğim bir sayfam var orada da kullanmayı planlıyorum. Aslında videoluk bir işim olmadığını söyleyebilirim. Siz Sony harici bu fiyat bandında (body için 20.000 ayırabilirim) hangi cihaz ve lensleri önerirsiniz? Ben g serisi 18-105 mm lens ile beraber A7 mark 2 planlıyorum. Sizin önerileriniz neler olur? Yazınızı keyifle okudum, bilgili birinden dinlemek ayrıca mutlu ediyor.
Bu işi para kazanmak için değil, hobi olarak yapmayı planlıyorsunuz gibi görünüyor, doğru mudur? Eğer sadece hobi amaçlı bir şey yapmak istiyorsanız, saygı duyarım. Videoluk bir işiniz yoksa ve yalnızca fotoğraf üzerine odaklanmak istiyorsanız, önce biraz daha temelden başlayalım. Halihazırda biraz fotoğrafçılık bilginiz var gibi görünüyor; belki de önceden bir şeyler yapmışsınızdır.

Başlangıç için, full-frame makineleri amatör bir kişiye önermiyorum. Eğer amatörseniz, Nikon veya Canon’un giriş seviyesi DSLR makinelerinden birini alarak başlayıp, yaklaşık 1 yıl boyunca aktif bir şekilde kullanmanızı öneririm. Bu süre zarfında fotoğrafçılığı iyice kavrayıp, lenslerinizi geliştirerek bir full-frame makineye geçmeniz çok daha sağlıklı olur. Bunun birçok nedeni var: İlk başta fiyatlar, APS-C ve full-frame makinelerin kullanım farkları, DSLR ve aynasız farkları, alışma süreci gibi etkenler söz konusu. Öncelikle her şeyi kavrayıp sonra full-frame kullanmanız daha verimli olacaktır.

Ancak, halihazırda fotoğrafçılıkla ilgili bir bilginiz varsa, Sony A7 II iyi bir seçenek olabilir. Gövde ortalama 15-16 bin TL civarına bulunabiliyor. Lens konusunda ne yapmanız gerektiği tamamen bütçenize bağlı. Fotoğrafçı olarak eğer işinize gerçekten önem veriyorsanız, bir 85mm f/1.4 veya f/1.8 lens almanız çok işinize yarar. Bunun illa Sony marka G serisi ya da Art serisi olmasına gerek yok; manuel odaklamalı veya vintage lensler ya da Canon 85mm lens bile kullanabilirsiniz. Kaliteli bir adaptör ile bu lensleri Sony gövdesinde rahatça kullanabilirsiniz.

Bunun dışında, geniş açıdan telefotoya kadar birçok lens önerim olacak. Örneğin:
  • Geniş açı lens için: 10-18mm f/4
  • Portre lensi için: 85mm f/1.4 veya f/1.8, 50mm f/1.4 veya f/1.8
  • Telefoto lens için: 70-200mm veya daha uzun mm’lere sahip lensler tercih edilebilir.
Lens önerilerimde, eğer bütçeniz varsa, tüm lensleri Sony markasından almanız en ideal olanıdır. Ancak bu biraz pahalı olabilir ve bütçenizi zorlayabilir. Eğer bütçeniz sınırlıysa, Canon ya da Nikon lenslerini alıp kaliteli bir adaptör ile kullanabilirsiniz. Bu şekilde, bütçenizden tasarruf yapabilirsiniz. Hatta tamamen Canon ya da Nikon lensleri alarak biraz daha bütçenizi düşürebilirsiniz.

Sonuç olarak, eğer gerçekten fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız, Sony A7 II gibi bir gövde ve geniş açı, portre ve telefoto lenslerle birlikte işinizi fazlasıyla görecektir. DSLR tercih ediyorsanız, 5D Mark III gibi makineler de bir seçenek olabilir. Ancak lens konusunda bütçeniz sınırlıysa, kaliteli adaptörlerle Canon ya da Nikon lensleri de kullanmak mantıklı bir alternatif olacaktır.

Bu işi para kazanmak için değil, hobi olarak yapmayı planlıyorsunuz gibi görünüyor, doğru mudur? Eğer sadece hobi amaçlı bir şey yapmak istiyorsanız, saygı duyarım. Videoluk bir işiniz yoksa ve yalnızca fotoğraf üzerine odaklanmak istiyorsanız, önce biraz daha temelden başlayalım. Halihazırda biraz fotoğrafçılık bilginiz var gibi görünüyor; belki de önceden bir şeyler yapmışsınızdır.

Başlangıç için, full-frame makineleri amatör bir kişiye önermiyorum. Eğer amatörseniz, Nikon veya Canon'un giriş seviyesi DSLR makinelerinden birini alarak başlayıp, yaklaşık 1 yıl boyunca aktif bir şekilde kullanmanızı öneririm. Bu süre zarfında fotoğrafçılığı iyice kavrayıp, lenslerinizi geliştirerek bir full-frame makineye geçmeniz çok daha sağlıklı olur. Bunun birçok nedeni var: İlk başta fiyatlar, aps-C ve full-frame makinelerin kullanım farkları, DSLR ve aynasız farkları, alışma süreci gibi etkenler söz konusu. Öncelikle her şeyi kavrayıp sonra full-frame kullanmanız daha verimli olacaktır.

Ancak, halihazırda fotoğrafçılıkla ilgili bir bilginiz varsa, Sony A7 II iyi bir seçenek olabilir. Gövde ortalama 15-16 bin TL civarına bulunabiliyor. Lens konusunda ne yapmanız gerektiği tamamen bütçenize bağlı. Fotoğrafçı olarak eğer işinize gerçekten önem veriyorsanız, bir 85mm f/1.4 veya f/1.8 lens almanız çok işinize yarar. Bunun illa Sony marka g serisi ya da art serisi olmasına gerek yok; manuel odaklamalı veya vintage lensler ya da Canon 85mm lens bile kullanabilirsiniz. Kaliteli bir adaptör ile bu lensleri Sony gövdesinde rahatça kullanabilirsiniz.

Bunun dışında, geniş açıdan telefotoya kadar birçok lens önerim olacak. Örneğin:
  • geniş açı lens için: 10-18mm f/4
  • portre lensi için: 85mm f/1.4 veya f/1.8, 50mm f/1.4 veya f/1.8
  • telefoto lens için: 70-200mm veya daha uzun Mm'lere sahip lensler tercih edilebilir.
Lens önerilerimde, eğer bütçeniz varsa, tüm lensleri Sony markasından almanız en ideal olanıdır. Ancak bu biraz pahalı olabilir ve bütçenizi zorlayabilir. Eğer bütçeniz sınırlıysa, Canon'ya da Nikon lenslerini alıp kaliteli bir adaptör ile kullanabilirsiniz. Bu şekilde, bütçenizden tasarruf yapabilirsiniz. Hatta tamamen Canon'ya da Nikon lensleri alarak biraz daha bütçenizi düşürebilirsiniz.

Sonuç olarak, eğer gerçekten fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız, Sony A7 II gibi bir gövde ve geniş açı, portre ve telefoto lenslerle birlikte işinizi fazlasıyla görecektir. DSLR tercih ediyorsanız, 5D mark III gibi makineler de bir seçenek olabilir. Ancak lens konusunda bütçeniz sınırlıysa, kaliteli adaptörlerle Canon'ya da Nikon lensleri de kullanmak mantıklı bir alternatif olacaktır.

Peki makine olarak ne önerirsiniz bütçeyi zorlayıp Nikon Z5 mark 2 alınabilir mi? Veya Total bütçe 30-40 bin bandında neler önerirsiniz? Daha önce farklı makineleri kullandım DSLR olarak ancak artık aynasız geçmek istiyorum. Yazın tamamen üniversite harçlığı çıkarma amaçlı 2 3 aylık bir çalışma olacak. Makine olarak neler önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Peki makine olarak ne önerirsiniz bütçeyi zorlayıp Nikon Z5 mark 2 alınabilir mi? Veya Total bütçe 30-40 bin bandında neler önerirsiniz? Daha önce farklı makineleri kullandım DSLR olarak ancak artık aynasız geçmek istiyorum. Yazın tamamen üniversite harçlığı çıkarma amaçlı 2 3 aylık bir çalışma olacak. Makine olarak neler önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
Z5 yada Z5 Mark 2, bence parasını hak eden bir makine değil ve ikinci el üzerinden satışı şu an yok sanırım özellikle mark 2. Nikon'un genelde yüksek kaliteli cihazları D850, D5 ve D6 gibi modelleri haricinde, çoğu model parasına karşın aldığımız haz ve özellik/yenilik açısından tatmin edici değil. Eğer 30-40 bin TL civarında bir bütçeniz varsa, Sony A7R III rahatlıkla alabileceğiniz bir seçenek. A7R III ile fotoğrafçılık anlamında gerçekten ciddi bir ilerleme kaydedersiniz. Daha düşük bütçeyle başlamak isterseniz, A7R II de oldukça iyi bir alternatif olabilir. Canon tarafında ise, EOS R8 modelini net bir şekilde öneririm, fakat fiyatı 40.000 TL civarına çıkabiliyor. Eğer bütçeniz biraz daha düşükse, EOS RP modelini tercih edebilirsiniz, bu da oldukça iyi bir seçenek olur.

Z5 ya da Z5 mark 2, bence parasını hak eden bir makine değil ve ikinci el üzerinden satışı şu an yok sanırım özellikle mark 2. Nikon'un genelde yüksek kaliteli cihazları D850, D5 ve D6 gibi modelleri haricinde, çoğu model parasına karşın aldığımız haz ve özellik/yenilik açısından tatmin edici değil. Eğer 30-40 bin TL civarında bir bütçeniz varsa, Sony a7r III rahatlıkla alabileceğiniz bir seçenek. A7r III ile fotoğrafçılık anlamında gerçekten ciddi bir ilerleme kaydedersiniz. Daha düşük bütçeyle başlamak isterseniz, a7r II de oldukça iyi bir alternatif olabilir. Canon tarafında ise, EOS r8 modelini net bir şekilde öneririm, fakat fiyatı 40.000 TL civarına çıkabiliyor. Eğer bütçeniz biraz daha düşükse, EOS RP modelini tercih edebilirsiniz, bu da oldukça iyi bir seçenek olur.

Peki Sony de hangi lens benim için verimli olur düğün işinde 24-70mm mi alayım yoksa 18-105 g lens işimi görür mü? A7 II de karar kıldım. Body 27 binde 16 bin TL. Lensi doğa çekiminde falan da kullanmak istiyorum. Ayrıca flaşa ihtiyacım olur mu düğünde? Hangi model alayım flaşı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı