Canon EOS 2000D Alınır mı?

Makaleler
5
Daha fazla  
Dün ailemle Meidamarkt'a gittim ve kamera reyonunda EOS 2000D vardı. Fiyatı görünce şaşırdım, normalde 18.000TL civarı olan kamera sadece 12.000TL'e satılıyordu. Tamamen sıfır, 18-55mm lens ile birlikte. Babam da yarı fiyatını biriktirirsem gerisini kendisinin ödeyeceğini söyledi. 6 senedir bu fotoğraf makinelerine merakım var, almak istiyorum ama param yok ve bu sene çalışmaya başladım.

Mediamarkt'taki fiyattan eminim, fiyat etiketinde bile yazıyordu fakat indirim mi bilmiyorum. Sizce alınır mı? Kamera özellik olarak sormuyorum, bu kadar düşüğe satılması beni bi şüpheye düşürdü.

Ayrıca bu kamerayı kullanan varsa 55mm'de çektiği full çözünürlük bir fotoğrafı kalite kaybı olmadan buraya atabilir mi? Ne kadar kaliteli merak ediyorum. Youtube'daki videolarda fotoğraf kalitesi düşük olduğundan tam emin olamıyorum.

Teşhir ürünü olabilirmi acaba? Anormal bir fiyat azalışı gibi geldi bana. Ama eğer gerçekten fiyatı böyleyse alınabilir. Kamera performansı hakkında bir bilgim yok beğeniyorsanız kaçırmayın derim.

Canon EOS 250D'nin kendi 15-55 lensiyle çektiğim 1-2 tane fotoğraf ekleyeceğim, fikir sahibi olmanızı sağlayabilirim umarım. Çok fazla araştırmıyorum makineleri genel olarak ama Canon EOS 2000D'de güzel bir model bildiğim kadarıyla. (Fotoğraflardaki görüntü kalitesi biraz düşük olabilir, Drive'dan kaydedip yüklüyorum buraya.)

IMG_2136.JPG
IMG_2111.JPG

Zamanında 2000D kullandım. 18-55 lens ile çektiğim bazı fotoğraflar. Burada kalite kaybı mutlaka olacaktır.

Yani 2000D başlangıç için ideal bir makinedir. Video kalitesi iyi değil ama fotoğraf kalitesi sizi tatmin edecektir. Ama düz makinedir. Yani dokunmatik ekranı, hareketli ekranı ve gelişmiş ayarları yoktur. ISO, enstantane, diyafram dışında beyaz dengesi, ortam ışık derecesi gibi standart ayarları vardır sadece. Artı olarak Wi-Fi özelliği vardır. Düşük ışıkta kesinlikle RAW çekmenizi tavsiye ederim. JPG olarak düşük ışık performansı yüksek ISO değerlerinde üzer. Ama RAW çekerseniz PS'de RAW ekranında gelişmiş parazit giderme ile temiz fotoğraf elde edersiniz.

Fiyat konusunda eğer indirim etiketi yoksa teşhir olabilir. 6.000 TL normal bir fark değil. Mağazadaki yetkililere sorabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• IMG_2468.jpg
    IMG_2468.jpg
    113,7 KB · Görüntüleme: 88
  • 23.JPG
    23.JPG
    361,1 KB · Görüntüleme: 91
  • 29.jpg
    29.jpg
    235 KB · Görüntüleme: 91
  • IMG_0203.jpg
    IMG_0203.jpg
    437 KB · Görüntüleme: 84
Fiyat konusunda eğer indirim etiketi yoksa teşhir olabilir. 6.000 TL normal bir fark değil. Mağazadaki yetkililere sorabilirsiniz.
Teşhir ürünü olabilirmi acaba? Anormal bir fiyat azalışı gibi geldi bana. Ama eğer gerçekten fiyatı böyleyse alınabilir. Kamera performansı hakkında bir bilgim yok beğeniyorsanız kaçırmayın derim.
Teshir urunu degildi, bildiginiz kameranin altinda urun etiketi vardi ozellikleri falan yaziyordu. Ayni etikette 12.000TL oldugu belirtilmis. Birkac gun sonra tekrar gidip soracagim. Alamazsam da yapacak birsey yok, hevesim kursagimda kalmis olur.

Zamanında 2000D kullandım. 18-55 lens ile çektiğim bazı fotoğraflar. Burada kalite kaybı mutlaka olacaktır.
Hocam cok tesekkurler, kalite kaybi olmus ama olsun. Ozellikle uzun pozlama selale resmi cok hosuma gitti.
Canon EOS 250D'nin kendi 15-55 lensiyle çektiğim 1-2 tane fotoğraf ekleyeceğim, fikir sahibi olmanızı sağlayabilirim umarım. Çok fazla araştırmıyorum makineleri genel olarak ama Canon EOS 2000D'de güzel bir model bildiğim kadarıyla. (Fotoğraflardaki görüntü kalitesi biraz düşük olabilir, Drive'dan kaydedip yüklüyorum buraya.)

Cok tesekkur ederim, aslinda ben tele lens seviyorum ama 18-55mm lens isimi gorur sanirim.

Teshir urunu degildi, bildiginiz kameranin altinda urun etiketi vardi ozellikleri falan yaziyordu. Ayni etikette 12.000TL oldugu belirtilmis. Birkac gun sonra tekrar gidip soracagim. Alamazsam da yapacak birsey yok, hevesim kursagimda kalmis olur.

Hocam cok tesekkurler, kalite kaybi olmus ama olsun. Ozellikle uzun pozlama selale resmi cok hosuma gitti.

Cok tesekkur ederim, aslinda ben tele lens seviyorum ama 18-55mm lens isimi gorur sanirim.
18-55 lens de 2000D ile verdiğim örnekle aynı mantıktır. Yani "tak kullan" lenstir. Çok bir özelliği yoktur. Alan derinliği portre çekimleri için zayıftır. Ama geniş açıda güzel kareler de yakalarsınız. Keskinlik konusunda da idealdir. Tele lens olarak da ileride ucuz bütçede 2. el EF 55-200mm yada EF 75-300 ama profesyonel lens isterseniz de EF 70-200 2.8 tavsiye ederim. Sorunuzun cevabı buraya kadar.

Artı olarak portre ve düşük ışık çekimleri için düşük diyafram çok önemli. Bunun için de ucuz bütçede en iyi lens EF 50mm 1.8'dir ama bu da dar açı lenstir tabii ki. Biraz daha geniş açı EF 24mm 2.8 lens var ama sürekli tak çıkar yapmak yorar o yüzden değişken zooma sahip düşük diyaframlı lensler de pahalı lenslerdir. Örn; EF 24-70 2.8. vs vs
Fotoğrafçılıkta masraf bitmez bunu unutmayın. :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı