Canon EOS 2000D nasıldır?

Senior_Bycoder

Centipat
Daha fazla  
Herkese hayırlı akşamlar forum okuyucuları, öncelikle yaklaşık 1 yıl amatör fotoğrafçılık kursuna gittim ve fotoğrafçılığın temellerini öğrendim diyebilirim o zamanlar elimde Nikon D7500 18-140 mm lensli modeli vardı ve kullanıyordum, çok güzel kaliteli bir makineydi ve Canon EOS 600D'yide deneyimledim ve oda idare eder güzel bir makineydi, şimdilerde ise kendi fotoğraf kameramı almak istiyorum tamamen bana ait olan makine bütçem 20 ile 30 Bin TL arasında ama nasıl bir kamera alsam hangi markayı alsam kararsızım biraz, Canon 2000D makinesi var giriş için bir makineymiş 20000TL+ bir fiyatı var gayet uygun ama bilmiyorum çok mu giriş seviyesi kaçar D7500'den sonra falan yoksa kullanılabilir mi mesela bir dezavantaj benim için ekranı hareketli değil Canon'un. Yoksa EOS 750D falan mı alınmalı sizce o 2000D ye göre daha eski bir cihaz ama kaliteli diye biliyorum. Yoksa biraz daha bütçeyi zorlayıp aynasız bir makine mi almalıyım

Fikirlerinize açığımdır.
Saygılar ve iyi akşamlar herkese :)

Herkese hayırlı akşamlar forum okuyucuları, öncelikle yaklaşık 1 yıl amatör fotoğrafçılık kursuna gittim ve fotoğrafçılığın temellerini öğrendim diyebilirim o zamanlar elimde Nikon D7500 18-140 mm lensli modeli vardı ve kullanıyordum, çok güzel kaliteli bir makineydi ve Canon EOS 600D'yide deneyimledim ve oda idare eder güzel bir makineydi, şimdilerde ise kendi fotoğraf kameramı almak istiyorum tamamen bana ait olan makine bütçem 20 ile 30 bin TL arasında ama nasıl bir kamera alsam hangi markayı alsam kararsızım biraz, Canon 2000D makinesi var giriş için bir makineymiş 20000TL+ bir fiyatı var gayet uygun ama bilmiyorum çok mu giriş seviyesi kaçar D7500'den sonra falan yoksa kullanılabilir mi mesela bir dezavantaj benim için ekranı hareketli değil Canon'un. Yoksa EOS 750D falan mı alınmalı sizce o 2000D ye göre daha eski bir cihaz ama kaliteli diye biliyorum. Yoksa biraz daha bütçeyi zorlayıp aynasız bir makine mi almalıyım.

Fikirlerinize açığımdır.
Saygılar ve iyi akşamlar herkese :)

Evet güzel dostum fotoğrafçılığı ne kadar biliyorsun bu ilk soru temel olan tüm her şeyi biliyor musunuz bu da ikinci soru ve Nikon D7500, 600D harici başka bir makine kullanma fırsatınız oldu mu bu da üç ve son olarak alacağınız makineden ne istiyorsunuz ne çekmek istiyorsunuz siz kısaca ne yapmak istiyorsunuz bu da dört. Öncelikle EOS 2000D, 1100D-1200-1300D-4000D gibi makinelerinin sadece biraz daha modifiye edilmiş ve daha iyi edilmiş halidir kısaca ef-s bandındaki giriş seviye cihazların amirali denilebilir 2000D almak yerine 1100D alsanız bile gideri var makine giriş seviyesi Low budget bir makine ve fotoğrafçılığı tam öğrenmek için idealist bir makine ben kendisini 2020 yılından 2022 yılına kadar yedek makine olarak kullandım herhangi bir dezavantajı yok klasik bir giriş seviye Canon makine 20.000TL olduğunu daha şimdi senden duyuyorum 4 yıl önce kendisini 3699TL'ye kit lensi ile beraber MediaMarkt'tan almıştım aynasız makine tercih etmeli miyim demişsiniz bu size kalmış bir tercih ama eğer hala amatör bir seviyede iseniz ben çok tercih etmiyorum neden etmiyorum ben ilk zamanlarda aynalı DSLR makineden aynasız bir cihaza geçtiğimde afalladım afallamayı geçtim DSLR makinenin verdiği o soft natural görüntü bende bir iz bırakmıştı ama aynasız makine ne zaman kullandıysam bir şeyler çok hoşuma gitmiyordu eğer bütçeniz zaten 20.000 ve üstüne gidiyorsa profesyonel bir A7 makine ile ikinci el alarak çok rahat başlarsınız ama dediğim gibi tercih etmiyorum DSLR devri kapandı kapanacak hala belirli modeller çok üst düzey ve amiral gemisi hala kullanılıyor eğer natural bir görüntü ve daha ağır şeyler taşımak istiyorsanız DSLR eğer incelik ve zariflik istiyorsanız aynasız tercih etmelisiniz ama bu dediğim şeyler alacağınız makineye göre bile değişir işin tekniğine girersek işimiz çok uzar neyse biraz boş konuştuk gelelim sadede tabii gelebilirsek işinizi çok iyi bilmiyorsanız ve emin değilseniz evet alabilirsiniz ama size tercihim ikinci el bandı sıfıra yakın makine bakın o makineye artık 20.000 gibi bir ücret cidden çok fazla işin teknik kısmına işte ISO değeri ne kadar hassas olduğu gren ne kadar veriyor vermiyor anlatmayacağım çünkü gayet iyi bir makine lens olarak da Full frame lensleri kullanmaktan kaçının eğer kullanırsanız ef-s makinelerde çok fazla color fringe ve blurlanma gibi sorunlar oluyor l serisi lens kullansanız bile aynı şeye maruz kalabilirsiniz o yüzden ef değil özellikle ef-s makinelerin lenslerini kullanın buna öncelik gösterin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı