Canon EOS 500D alınır mı?

Body olarak hâlâ daha iş görür ancak alacağınız lensler de önemli. RAW fotoğraf çekip üzerinde düzenleme yapacak kadar hevesiniz varsa pişman olmazsınız.

18-55 lens ile kullanmayı düşünüyorum.
18-55 lensler uzun vadede memnun etmeyecektir. Bir zaman sonra 50mm f1.8 gibi bir portre lensi de almanız iyi olacaktır ama ilk başta kit lens de iş görür, en azından makinenin temel ayarlarını öğrenirsiniz. 500D ise eski olmasından ziyade biraz da zayıf bir model. En azından 550 hatta 600D veya Nikon D3200 alsanız daha iyi olur. Hatta uygun bulursanız EOS 7D de eski olsa da çok güzel makinedir o bütçede.

Aktif olarak 500d kullanıyorum, bir süre sonra kit lensi değiştirdiginiz zaman bi oh çekiyorsunuz çünkü kit lensin gerek diyafram aralığı olsun gerek imaj kalitesi olsun biraz düşük. Üstteki arkadaşa katılıyorum, 550d veya 600d almak daha işinize yarar. 500d beni tatmin etmiyor çünkü isoyu birazcik arttırsaniz gren çok artıyor. Sonuç olarak başlangıç için kısa süreliğine alınır, ama uzun vadede 550d veya 600d daha sağlıklı olur. (18-55 ile)

Aktif olarak 500d kullanıyorum, bir süre sonra kit lensi değiştirdiginiz zaman bi oh çekiyorsunuz çünkü kit lensin gerek diyafram aralığı olsun gerek imaj kalitesi olsun biraz düşük. Üstteki arkadaşa katılıyorum, 550d veya 600d almak daha işinize yarar. 500d beni tatmin etmiyor çünkü isoyu birazcik arttırsaniz gren çok artıyor. Sonuç olarak başlangıç için kısa süreliğine alınır, ama uzun vadede 550d veya 600d daha sağlıklı olur. (18-55 ile)
Hocam canlı yayın vb durumlarda kullanabiliyor musunuz ? Online ders vermeyi düşünüyordum bu kamera evde duruyordu kullanabilirsem masraftan kurtulmuş olurum.

Hocam canlı yayın vb durumlarda kullanabiliyor musunuz? Online ders vermeyi düşünüyordum bu kamera evde duruyordu kullanabilirsem masraftan kurtulmuş olurum.

Hiç denemedim fakat video için asla önermem, zaten asıl amacı fotoğraf çekmek. Ama hem fotoğraf çekeyim hem video çekeyim diyorsanız VLOG'lar için iyi iş çıkaran Sony ZV-E10 önerebilirim. İkinci el kit lens ile 20k civarlarına bulabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı