Canon EOS 90D mi yoksa EOS R10 mu?

Elxtraa1

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben ne fazla profesyonel ne de başlangıç seviyesi bir kamera istiyorum, bütçeme (40-45 bin) bu makinelar uygun. 90D'nin tasarımı ve büyük olmasıyla bana verdiği hissiyat mükemmel fakat R10 gövde özellikleri olarak bir tık daha önde fakat daha küçük ve bataryası daha hızlı bitiyor yani biri teknik özellikler açısından iyiyken diğeri tasarımından ve hissiyatından dolayı hoşuma gidiyor. Sizce hangisini almalıyım?

Fujifilm modellerine yönelin derim. Bu bütçelerde çok güzel cihazları var. X-S10 veya X-T30II olabilir. Renk olarak Canon'dan çok daha başarılı ve sensörleri daha iyi. Ayrıca Fujifilm'in lensleri çok kalitelidir, en basit 18-55 lensi bile çoğu Canon lense taş çıkarır.

İkisi arasından R10 tercih ederdim. Hızlı biten batarya çok büyük bir mesele değil, yedek batarya taşırsınız olur biter. 90D eski nesil bir cihaz, günümüzde DSLR makineye yatırım yapmayı çok mantıklı bulmuyorum.

Ayrıca büyük gövde daha iyi olduğu anlamına gelmez. Zamanla küçük gövde daha çok işinize gelecek. 8 senedir fotoğraf sektöründe olan biri olarak söyleyebilirim ki büyük makine taşımak amelelik gibi geliyor bir süre sonra. Küçük cihazı çantaya atıp gezmek amatör fotoğrafçılık için çok daha mantıklı ve konforlu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı