Canon EOS R10 alınır mı?

TheSefisa

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 3 yıldır fotoğrafçılık eğitimi alıyorum ve bunu alırken babamın eski kamerasını kullanıyorum. Bazen babam sayesinde kamerayı götüremediğim bile oluyor, arkadaşlarımın kamerasını kullanıyorum ama artık buna bir dur deme vakti geldi. Toplamda tam tamına 46 bin 953 liram var ve Vatan'da satılan 18-150 mm'lik olanı diğer satıcılara göre daha ucuz ve kamera araştırdığıma göre en iyi F/P kameralarından birisi. Genellikle 2 tane yaramaz kedim var, onları çekiyorum işte. Kursta bazen dışarı çıkıyoruz, sokak fotoğrafçılığı yapıyoruz. Bu aralar daha çok hareket eden nesneleri çekiyoruz ve arkadaşlarımın kameralarında otomatik Enstantane var, takır takır çekiyorlar. Ben emektarla Manuel çekmek zorunda kalıyorum ve ortaya her zaman iyi şeyler çıkaramıyorum. Sizce Vatan'da satılan ve 46 bin 600 lira olan bu makine alınır mı, beni kaç yıl götürür? Şimdiden teşekkürler. Mutlu yıllar dilerim!

İkinci el almanı ve Sony tarafına yönelmeni tavsiye ederim lens çeşitliğinden ötürü. 25 bin TL civarına Sony a6400/6500 alıp yanına Sigma 18-50, Tamron 17-70 veya Sony 18-55 alınabilir. O 18-150 lensin güzel iş çıkaracağını düşünmüyorum. Özellikle düşük ışıkta üzer. Sokak fotoğrafçılığı için dediğim lensler işini hayli hayli görür zaten. Alternatif olarak Fujifilm de bakılabilir ama Fujifilm tarafında ne alınabilir araştırman lazım.

Teşekkür ederim cevap veremedim kusura bakma forumun saçma sapan yazım hataları yüzünden banlaması yüzünden neden diğer markalara bakmadığımı söyleyeyim hemen bizim gurupta sadece 4 kişi Canon hariç faklı bir marka kullanıyor ve ben Canon'un sisteminden farklı bir sistem bilmiyorum o yüzden alıştığım bir sistem kullanmak istiyorum bu cihaza ne kadar hafıza kartı takılır kaç tane hafıza yeri var bir de bir aparatla lüks lensler takabiliyormuşuz bu arkadaşa önerdiğin ucuz bir aparat var ise bana linkini yollar mısın son olarak bu cihaz beni kaç sene götürür bunları cevaplarsanız sevinirim.

Bahsettiğin aparat nasıl bir şey anlamadım. Canon aynasız makineler için üretilmiş lenslerin hepsini takarsın zaten makineye. Makinede 1 tane SD kart girişi var. Kaç sene götürür diye bir şey yok. Senin ihtiyaçlarını ne kadar karşılayabilirse o kadar götürür, bozamazsın zaten o makineyi.

Bahsettiğin aparat nasıl bir şey anlamadım. Canon aynasız makineler için üretilmiş lenslerin hepsini takarsın zaten makineye. Makinede 1 tane SD kart girişi var. Kaç sene götürür diye bir şey yok. Senin ihtiyaçlarını ne kadar karşılayabilirse o kadar götürür, bozamazsın zaten o makineyi.

Bahsettiğim aparat ucu normal kameraya takılan diğer ucu ise kameraya uymayan lensleri takmanı sağlayan bir araç peki bu cihazın maksimum desteklediği hafıza kartı gibi bir olay var sanırsam değil mi maksimum ne kadar destekliyor bunları bulamadım araştırıp.

Bahsettiğim aparat ucu normal kameraya takılan diğer ucu ise kameraya uymayan lensleri takmanı sağlayan bir araç peki bu cihazın maksimum desteklediği hafıza kartı gibi bir olay var sanırsam değil mi maksimum ne kadar destekliyor bunları bulamadım araştırıp.

512 GB destekliyor. Ondan fazlasına da gerek duymazsın herhalde. Fotoğraf çekimi için 64 GB bile çok yeterli.

İstediğin adaptör bu sanırım. Bununla ef Mount lensleri yani DSLR Canon lensleri alacağın makineye takabilirsin.

İkinci el almanı ve Sony tarafına yönelmeni tavsiye ederim lens çeşitliğinden ötürü. 25 bin TL civarına Sony a6400/6500 alıp yanına Sigma 18-50, Tamron 17-70 veya Sony 18-55 alınabilir. O 18-150 lensin güzel iş çıkaracağını düşünmüyorum. Özellikle düşük ışıkta üzer. Sokak fotoğrafçılığı için dediğim lensler işini hayli hayli görür zaten. Alternatif olarak Fujifilm de bakılabilir ama Fujifilm tarafında ne alınabilir araştırman lazım.
Konu eski, mesaj eski fakat lenslerdeki bu "düşük ışı performansı" konusunda konuşmak istiyorum. Hangi lensler düşük ışıkta potansiyel olarak daha iyidir? Maksimum diyafram açıklığı daha geniş lensler çünkü geniş aperture daha fazla ışık alır fakat bu daha swallow bir DOF yani daha sığ bir alan derinliğine neden olur. Aps c de alan derinliği daha derindir, sensör boyu DOF'u etkiliyor. Bir lensin maksimum aperture'si önemli değildir, isteğinize göre durum değişir. Mesela low light bir portre çekmek isterseniz zaten daha sığ bir alan derinliği istersiniz, bu yüzden daha geniş bir aperture ışığı birkaç stop arttırarak size yardımcı olabilir fakat bu alan derinliğini sığlaştıracakdır. 75mm f1.2 aps c bir lensle 2 metreden çekim yaparken f1.2 aperture kullanırsanız alan derinliği yaklaşık 3.5cm olur. Özetle lensler için low lightda DİREKT ve BÜTÜNSEL olarak daha iyi demek imkansızdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı