Canon Pixma G2415 Siyah Beyaz Çıktı Nasıl Alınır?

Poyraz Kuzgun

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Konu başlığı biraz absürt gelebilir. Biz iş yerinde kullanmak için Canon Pixma G2415 model yazıcıyı satın alıp, kullanma kılavuzu ve internetteki kurulum videolarına bakarak sorunsuz bir şekilde kurduk, bir süredir sıkıntısız kullanıyoruz.
Şimdi çoğunlukla siyah-beyaz çıktı alıyoruz. Yazıcının sağ tarafında C, M, Y yazan renkli, sol tarafında da BK yazan siyah mürekkepler var. Biz yazı çıkartacağımız zaman, normal bir şekilde Office üzerinde CTRL+P yapıp yazdırıyoruz. Ama kafama takılan nokta bu siyah baskıyı sağdaki renkli boyaları kullanarak mı basıyor, yoksa soldaki siyahı kullanarak mı? Yani bunun bir ayarı var mı? Yoksa kendisi otomatik algılayıp siyah boyayı kullanıyor mu? Çünkü C, M, Y tanklarındaki boyaların karışımı da siyahı veriyor. Eğer bir ayarı varsa ve renkli olarak ayarlıysa siyah beyaz çıktılarda da sağdaki renkleri kullanarak basacak. Bu da gereksiz ziyan bizim açımızdan. Siyah mürekkep dururken renklilerden siyahı elde edip basması mantıklı değil. Umarım sorunumu açıkça anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler.

Hocam Cyan/Magenta/Yellow'un karışımı siyahı nasıl verebilir?

Araştırdım siyah çıkması için mavi/kırmızı/sarı renklerin karıştırılması gerekiyormuş. Tam olarak siyah oluşturmak mümkün değil çünkü kırmızının ve mavinin tam karşılığı yok.

Ben de siyahı tam vermez sanıyordum. Renkli boyaların olduğu tanklarda boyalar azalmaya başlamış. Acaba siyah baskılarda siyah yerine renklileri mi karıştıyor dedik. Sonra tesadüf bir resim öğretmeni denk geldi ona sorduk. Oda bu boyaların karışımı net siyah verir diyor. Siyah beyaz çıktıyı renkli olarak basıyorsa onları karıştırıp basabilir dedi. Bir de boya tüplerinin diplerindeki kalıntılarla uygulamalı şekilde karıştırıp gösterdi. Eşit oranda karıştırınca tam siyah oluyor. Ondan sonra tereddüte düştük zaten.
Öte yandan sizin dediğiniz gibi de bir şey oldu. Fotoğraf görüntüleyicisinki ayar renklide siyah yazı çıkarınca grimsi gibi basıyor. Ama siyah beyaza alınca da yine grimsi gibi basıyor. Net siyah rengi Office'den çıktı alırken yakalıyoruz. Onda da OnlyOffice kullanıyoruz. Çıkarma ekranında renkli ya da renksiz seçeneği bulunmuyor. Öyle yazdır deyip geçiyorduk. Hani renkli renksiz seçeneği olsa seçersin kafan rahat olur. Olmayınca yine yazdırıyor ama nasıl yazdırıyor muamma.

Hocam C, M, Y tanklarını çıkarıp siyah beyaz baskı almayı deneyin.
Nasıl çıkarılıyor bilmiyorum. Tanklar yazıcıyla bir bütün gibi. Hem bir şekilde çıkarsak bile hortumların ucunu nasıl tanktan ayıracağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı