Capcom, oyunlarına DRM ekleyerek FPS'i 10-15 düşürüyor ve modlama ile Cheat Engine'ı engelliyor

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Oyunlarının arka kataloğuna DRM Enigma Protector ekleyerek oyunlarında modlamayı engelliyor, Cheat Engine kullanımını engelliyor(Evet, hikâyeli oyun olsa da) ve FPS'ı 10-15 kadar düşürerek takılma problemlerine sebep oluyor.

Capcom modlama işini de hile olarak gören bir şirket. Evet, Resident Evil 4'te veya Devil May Cry 5'te karakterleri daha sexy yapan o modlarda bir hileymiş bu ekip için.

Aynı zamanda Capcom bir kaç haftadır kendi oyunlarında mod kullanan kanallara da saldırıyordu.

Capcom oyunları korsan da daha özgür ve düzgün çalışıyor:
Bu DRM koruması ile birlikte artık korsan oynayanlar 10-15 FPS daha yüksek FPS alacak ve takılma problemleri yaşamayacak. Üstüne istediği gibi modlama yapabilecek ve Cheat Engine kullanabilecek.

Bir kaç ay önce 50-60 dolar bir oyun için ucuz. Oyun fiyatları artmalı demişlerdi.

Kullanıcılar Crapcom geri döndü şeklinde yorumlarda bulundu.

Kaynak:

Keşke optimizasyonu herkes Capcom kadar iyi yapsa da 15 FPS'i bile hissetmesek.
Yaşanacak 15FPS'lik kayıbı hissetmeseniz bile bu DRM koruması oyuna stutter yani takılma, donma gibi problemler de ekliyor.

Yaşanacak 15FPS'lik kayıbı hissetmeseniz bile bu DRM koruması oyuna stutter yani takılma, donma gibi problemler de ekliyor.
Her oyun Denuvo kullanıyor, Capcom yapınca mı linç edeceksiniz? Denuvo olduğu için CPU limitli oyunlar oynadık yıllarca.

Her oyun Denuvo kullanıyor, Capcom yapınca mı linç edeceksiniz? Denuvo olduğu için CPU limitli oyunlar oynadık yıllarca.
Denuvo kullananları linç etmediğimizi kim söyledi? Hatta Denuvo'da çalışanlar bile Denuvo'yu sevmiyordur. Öte yandan ne ben ne de herhangi bir DRM karşıtı insan hiçbir şirkete ayrıcalık tanımaz. Kaldı ki Capcom Denuvo'da kullanmıyor. Ondan da öte bir şey kullanıyor.

DRM'in bir amacı var en azından. Cheat Engine'i neden yasaklıyorsunuz?
Adamlar ana karaktere yapılan kıyafet modunu bile hile olarak görüp Youtube kanallarına saldırıyor. CE'yi her türlü engellerlerdi.

Denuvo kullananları linç etmediğimizi kim söyledi? Hatta Denuvo'da çalışanlar bile Denuvo'yu sevmiyordur. Öte yandan ne ben ne de herhangi bir DRM karşıtı insan hiçbir şirkete ayrıcalık tanımaz. Kaldı ki Capcom Denuvo'da kullanmıyor. Ondan da öte bir şey kullanıyor.

Adamlar ana karaktere yapılan kıyafet modunu bile hile olarak görüp Youtube kanallarına saldırıyor. CE'yi her türlü engellerlerdi.
Dostum, oyuncu kafasıyla haklısın ama bir ürün yapıp satarsan, adamların doğru bir iş yaptığını anlayacaksın. Bu modlama işleri zaten yasa dışı bir durumdur, modlama yapan adam assetlerine erişebilir.

Denuvo'nun en azından bir işlevi var, 2013'te çıkmış bir oyuna DRM ekleyerek ne gibi bir şey elde ediyorsun. Zaten cracki çıkmış, orjinal oyun alanlar daha kötü bir oyun tecrübesi yaşayacak.

Denuvo'nun en azından bir işlevi var, 2013'te çıkmış bir oyuna DRM ekleyerek ne gibi bir şey elde ediyorsun. Zaten cracki çıkmış, orjinal oyun alanlar daha kötü bir oyun tecrübesi yaşayacak.
Konuda yazan oyunlar 2013 yapımı değil. Ben de onlara göre konuşuyorum.

Dostum, oyuncu kafasıyla haklısın ama bir ürün yapıp satarsan, adamların doğru bir iş yaptığını anlayacaksın. Bu modlama işleri zaten yasa dışı bir durumdur, modlama yapan adam assetlerine erişebilir.
Mod yapmayı hile kullanmakla eş değer gören yapımcılara destek vermeyi bırakın, modlar oyuna + ekleyen şeyler. Kaç tane oyun bu sayede kurtuluyor. Özellikle bu asyalı yapımcılar oyunumuza mod yapmasınlar diye ağlıyor. Tek kişilik oyuna mod yapınca ne oluyor yani.
Asset'e erişmek isteyen yine bir şekilde erişir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı