Çözüldü CAPTCHA doğrulaması sonrası sistem virüs uyarısı verdi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mehmetwrite

Decapat
Daha fazla  
Benden ekteki gibi bir doğrulama yöntemi istendi, yaptım ama bir şey değişmedi ve Windows bana clicksfx trojan uyarısı yaptı. Hemen sildim ve Malwarebytes ve Defender'dan tarama yaptım bir şey gözükmüyor ama durum nedir? Böyle bir şeyden virüs bulaşması mümkün mü?

Trojan:Win32/ClickFix.STX uyarısı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-16 200104.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-16 200104.png
    70,9 KB · Görüntüleme: 36
Çözüm
Hocam bir onay kutucuğuna falan tıklamış veya ekranda gözüken bir yazıyı aynı ekrana girmiş olsanız bir problem olmazdı ama siz kendi Windows'unuzu kullanmışsınız onay için. Neyse ki Windows Defender'ınız sisteminizi korumuş. Taramalar sonucunda bir problem görünmüyorsa problem olmayacaktır, ancak bir daha ReCaptcha'nın kendi içinde olmayan bir yolu onay için kullanmayın. Kısacası ucuz kurtulmuşsunuz, ve evet teknik olarak bu yoldan virüs bulaşı mümkün.
Hocam bir onay kutucuğuna falan tıklamış veya ekranda gözüken bir yazıyı aynı ekrana girmiş olsanız bir problem olmazdı ama siz kendi Windows'unuzu kullanmışsınız onay için. Neyse ki Windows Defender'ınız sisteminizi korumuş. Taramalar sonucunda bir problem görünmüyorsa problem olmayacaktır, ancak bir daha ReCaptcha'nın kendi içinde olmayan bir yolu onay için kullanmayın. Kısacası ucuz kurtulmuşsunuz, ve evet teknik olarak bu yoldan virüs bulaşı mümkün.

Çözüm
Hocam bir onay kutucuğuna falan tıklamış veya ekranda gözüken bir yazıyı aynı ekrana girmiş olsanız bir problem olmazdı ama siz kendi Windows'unuzu kullanmışsınız onay için. Neyse ki Windows Defender'ınız sisteminizi korumuş. Taramalar sonucunda bir problem görünmüyorsa problem olmayacaktır, ancak bir daha ReCAPTCHA'nın kendi içinde olmayan bir yolu onay için kullanmayın. Kısacası ucuz kurtulmuşsunuz, ve evet teknik olarak bu yoldan virüs bulaşı mümkün.

Hocam yani taramalarda gözükürdü bu olsaydı. Kurtuldum yani. peki bilgisayarıma ne gibi şeyler olabilirdi?

Hocam yani taramalarda gözükürdü bu olsaydı. Kurtuldum yani. peki bilgisayarıma ne gibi şeyler olabilirdi?
Hocam virüsü bulaştıran kişinin niyeti ne ise o olabilirdi açıkçası. En muhtemel şey olarak, bilgisayarınızın hafızasının ve bileşenlerinin başkaları tarafından kullanılması, diğer deyişle virüs için konak hücre olmanız durumu yaşanırdı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı