CaptionForge - Yapay Zeka ile Video Çeviri ve Altyazı Programı

Batuhan2955

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Sosyal sakinleri,
Kendi geliştirdiğim, video içerik üreticilerinin ve yabancı kaynakları takip edenlerin işini kolaylaştıracak CaptionForge programını sizlerle paylaşıyorum.

Bu projeyi aslında kişisel bir ihtiyaçtan dolayı geliştirmeye başladım ancak şu an geldiği noktada herkesin işine yarayabileceğini düşündüm. Tamamen ücretsiz ve açık kaynaklıdır, herhangi bir kısıtlama veya reklam içermez.

Ne İşe Yarar? Videolarınızdaki konuşmaları yapay zeka (OpenAI Whisper) ile algılar, metne döker, Google Translate altyapısı ile istediğiniz dile çevirir ve videoya "hardcode" (gömülü) altyazı olarak işler.

Özellikler:
  • Otomatik Transkripsiyon: Videodaki sesi yüksek doğrulukla yazıya döker.
  • Çoklu Dil Desteği: İngilizce, Türkçe, Almanca, İspansızca, Japonca vb. diller arası çeviri.
  • Donanım Dostu: Bilgisayarınızın gücüne göre model seçimi (Tiny, Base, Small, Medium) yapabilirsiniz.
  • Görsel Özelleştirme: Altyazı boyutu, rengi ve arka plan kutusu (videodaki orijinal yazıları kapatmak için siyah şerit) ayarlanabilir.
  • Toplu İşlem (Queue): Birden fazla videoyu sıraya dizip arkanıza yaslanabilirsiniz.
  • Dil: Programın arayüzü İngilizcedir (Global geliştirildiği için). Ancak terimler çok basittir (Start, Save, Translate vb.), dil bilmeseniz bile rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Gelecek Güncellemeler ve Yol Haritası:Projeyi geliştirmeye devam edeceğim. İlerleyen sürümlerde şunları eklemeyi planlıyorum:
  • [ ] Yapay Zeka Çeviri (Gemini/GPT): Google Translate yerine bağlamı anlayan yapay zeka modelleri eklenecek.
  • [ ] Ses Klonlama (Voice Cloning): Çeviriyi, videodaki kişinin kendi ses tonuyla dublaj yapma özelliği.
  • [ ] Gelişmiş Editör: Çevirileri video üzerinde anlık görüp elle düzeltebileceğiniz bir önizleme ekranı.
  • [Sizin önerilerinize açığım, yorumlarda belirtirseniz listeye ekleyebilirim]
Nasıl Kullanılır?
  1. İndirdiğiniz klasördeki .exe dosyasını çalıştırın (Portable'dır, kurulum gerektirmez).
  2. Videonuzu sürükleyip programa bırakın.
  3. Kaynak dili ve Hedef dili seçin.
  4. START butonuna basın.
Sistem Gereksinimleri:
  • Windows 10 veya 11 (64-bit)
  • İnternet bağlantısı
  • FFmpeg (Program içinde gömülü gelmeye çalışır ama sorun olursa sisteminize kurmanız gerekebilir).
İndirme Bağlantısı: CaptionForge

VirusTotal Sonuçları: VirusTotal

(Not: Uygulama Python/PyInstaller ile paketlendiği için bazı antivirüsler sezgisel olarak "False Positive" uyarısı verebilir. Kaynak kodları açıktır, güvenmeyenler sandbox ortamında test edebilir.)

Güle güle kullanın, geri bildirimlerinizi bekliyorum.

Desktop Screenshot 2025.11.22 - 10.11.23.96.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı