Cardboard , Üç boyutlu sanal gözlük

Şakir Belgemen

Hectopat
Yer
Aksaray
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Sanal gerçeklik gözlüğü hakkında detaylı bilgi sahibi olan var mı ?

68.jpg

Bildiğim kadarıyla sadece telefonun ekranını televizyon izler gibi izlemeni sağlayan bir kit. Sanal gerçeklik sağlayan bir ürün değil diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonu gözlüğe yerleştirdikten sonra 176 derecelik izleme açısıyla telefonun ekranını izleyebiliyorsun diye biliyorum.

Sahibinden.com'da 39.99-50.00+ olun bir ürün 5'' telefonlar sorunsuz bir şekilde oturuyor bir ara almak istediğim bir üründür kendisi. Yaptığı iş ise lenslerin sana televizyon izliyormuş gibi bir his vermesi.

Telefonunu gözlüğe yerleştirdikten sonra bir sinema gibi 3d video izlemenizi sağlıyor.Tabii ki telefona bir program indirmen lazım. Cardboard için güzel oyunlarda var. Özellikle one guard. bazı programların kendi videolarını 360 derecelik bir açıyla izliyorsunuz.

Ayrıca kartonun yanındaki bir mıknatıslı düzenek ile ekranda basit işlemler yapabiliyorsun izleme esnasında. Bunu izlemeni öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Marketten uygulamasını indirip boyutu ayarlayabiliyorsun. Arkadaşımda var, baya ucuza almıştı. 5-10 dolar sanırım.

Arkadaşım almıştı, geçen gün deneme fırsatı buldum. Gerçekten beklediğimden iyi çıktı. Alt tarafı bir karton kutu olduğu için küçümsedim başta, lakin sanal gerçeklik deneyimi beni şaşırttı. Hatta öyle ki sürat treni simülasyonunda arkadaşımın midesini bulandırmayı başardı. Fakat önemli olan uygulama desteği. Google Earth ve you tube destek sunuyor. Google' ın geliştirdiği bir takım uygulamalarda bulunuyor. Gel gelelim zayıf android telefonlarda çalışmıyor. Biz testini Xperia Z1 ile gerçekleştirdiğimiz için başımız ağrımadı. Eksilerine gelince; Herhangi bir bandajı veya askısı olmaması çok büyük dezavantaj. Sürekli elimizle mi tutacağız yani? Bir de uzun süre kullanımda bayağı bir göz yorduğunu söyleye bilirim.

Oculus Rift'in DIY versiyonudur.
Çin'den sipariş ettiğim Google Cardboard'um yaklaşık 20 gün önce Türkiye'ye geldi fakat hala elime ulaşmadı.
:ıslık:

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı