Çarpan kilidi kapalı işlemcilere OC yapılabiliyor mu?

Makaleler
115
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Reddit'te bir aralar görünce şaşırdığım bir konuydu. Intel'de K serisi olmayan işlemcilere OC yapanları görüyorum. Bir de ASRock anakartlarda yapanlar yapıyor genelde, ASRock özel bir BIOS mu getiriyor çarpan kilidi açmayı sağlayan? Veya çok üst düzey kullanıcılar bu çarpan kilidini açabiliyorlar mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam, Z170 serisi çoğu anakarta modlu BIOS atıp yapanlar var. Bir de Z serisi anakart ile Base Clock kasıyorlar.

Hocam, Z170 serisi çoğu anakarta modlu BIOS atıp yapanlar var. Bir de Z serisi anakart ile Base Clock kasıyorlar.
Peki o zaman neden K diye bir ayrım var, sonuç olarak K olmayan bir işlemciye de OC yapılabiliyorsa?

Sosyalde konusu vardı. Modlu BIOS ile yapanlar var. Bakabilirsiniz. Ben bulamadım. Telefonla bulmak zor. Hatta Z170 anakart modelleri için modlu BIOS linki bile vardı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı