Arkadaşlar merhaba geçen gün Casper A15hc marka laptopuma Windows 10 kurdum Media Creation Tool ile.
Bu serinin siyah ekran sorunu var ve çözümü BIOS güncellemesi, bunu biliyorum ama benim için sıkıntı siyah ekran değil.
Harici ekran kartım aygıt yöneticisinde gözüküyor ve düzgün çalışıyor ama kullanamıyorum.
Gördüğünüz gibi ikisi de HD Graphics 3000, ne yapmam lazım? Windows 7'ye geri mi döneyim yoksa BIOS'u güncellersem sorun çözülür mü?
BIOS'u güncellersem siyah ekran da gidecek zaten ama eğer hiç olmayacaksa Windows 7'ye dönmeyi düşünüyorum, ne yapmalıyım?
Onu da denedim ama oyunlar bile açılmadı başlat menüsüde bozuldu Win + r ile Aygıt Yöneticisi'ni açıp tekrar aktif ettim yeniden başlattım bilgisayarı başlat düzeldi.
Bir de bugün tekrar NVIDIA'nın sürücüsünü kurdum kurarken bu sefer özel kurulumdan temiz kurulum seçeneğini işaretleyip kurdum grafik ayarları gene aynıydı ama NVIDIA Denetim Masası > masaüstü > bildirim alanında GPU etkinliğini göster deyim bir oyun açtım bu oyunun içinden hangi ekran kartıyla oynayabileceğimizi seçebiliyoruz. Oyunu açtım GPU etkinliği NVIDIA ekran kartıyla çalıştığını gösteriyor ama oyunun içinde baktımda HD Graphics 3000 olarak gözüküyor anlamadım gitti çok değişik bir durum grafik seçeneklerinin ikisi de hala Intel'in ekran kartını gösteriyor.
Arkadaşlar sorunum çözüldü o dediğim oyunda Intel gözüküyor ama NVIDIA'dan çalışıyor V-Sync aç kapa falan yapıp test ettim. NVIDIA Denetim Masası'ndan yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçtim oyunlar NVIDIA'dan başlıyor. Ama o grafik ayarları hala Intel gözüküyor onu anlamadım.