Çözüldü Casper A15he laptop ses kartı tamiri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sefaburhan55

Centipat
Daha fazla  
RAM
8
SSD veya HDD modeli
hp s650 240 gb
Ekran kartı
nvida 520m
İşlemci
intel i5 2.nesil
Merhaba;

Yaklaşık 12 senelik Casper marka A15he model laptopumu canlandırma pojesine başladım. i5 2.nesil işlemci 8 GB RAM 1 GB ekran kartı donanıma sahip. Üzerindeki 500GB'lık HDD'yi 240 GB SSD ile değiştirdim. Sorun olarak gördüğüm bir ses problemi var. USB ses kartı kullanarak çözdüm fakat harici hoparlör taşımak istemiyorum laptopla beraber. Benim istediğim laptopun kendi hoparlörlerinden ses almak. Kontrol ettiğimde 3,5 mm jak girişleri ve USB portları yanyanaydı ve laptopu söküp bu portların bağlı olduğu kartı tespit ettim. Resmini de ekliyorum mesaja.
Sorum şu ki çevremden duyduğum kadarıyla ses kartı onboard oluyormuş tamiri pek mümkün değilmiş. Peki benim bu resmini paylaştığım kart ses kartı değil midir? Bu kartı değiştirsem sorunum çözülmez mi?
Not: USB portları çalışıyor.

Dosya Ekleri

• casper a15he ses ve usb port kartı.jpg
    casper a15he ses ve usb port kartı.jpg
    61,2 KB · Görüntüleme: 70
Çözüm
Tamamdır hocam. Bu anakarttan USB ve ses çıkışı alıyor. Ses kartı bozuksa olmayabilir.
Dediğiniz gibi tamiri zor. Resimdeki ise USB HUB olarak gözüküyor. Ses çıkışı göremedim. En iyisi yine USB donanımlar.

Dediğiniz gibi tamiri zor. Resimdeki ise USB HUB olarak gözüküyor. Ses çıkışı göremedim. En iyisi yine USB donanımlar.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Kartın farklı açıdan çekilmiş bir resmini daha ekliyorum 3,5 mm jack yuvalarını görmeniz açısından. Bu açıda kartın diğer yüzü çekilmiş. Ben bu kartı görünce sanırım benim laptopumun ses kartı bu diye düşündüm anakart üzerinde onboard olarak başka bir ses birimi olmadığını farz ettim. Ve bunu değiştirdiğimde sorunumunda çözüleceğini düşündüm. Bütün laptop modellerinde kesin olarak böyle bi kart ve ayrıca onbord olarak ses çipi mi var acaba ?

Dosya Ekleri

• casper a15he ses ve usb port kartı2.jpg
    casper a15he ses ve usb port kartı2.jpg
    167 KB · Görüntüleme: 50
Tamamdır hocam. Bu anakarttan USB ve ses çıkışı alıyor. Ses kartı bozuksa olmayabilir.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı