Merhaba arkadaşlar bu Casper all in one çilem bitmek bilmiyor. Windows 8 önyüklü gelen bu alete yukarda bahsi geçen sorunlardan ötürü, Windows 7 kurmuştum, onda da benzer mavi ekranlardan ötürü, windows 8'e geçmeye çabalamıştım bu süreçte, biosta farklı kombinasyonlarla en az 4-5 saat harcadıktan sonra ancak windows 7'yi tekrar kurmamın hemen sonrasında yapılandırmaya girmeden windows 8'i kurabileceğim hissiyatına dayanarak bunu elde ettim.
Neyse, dün başardım bunu ve driverlerini kurdum birlikte verilen dvd'den hatta realtek'in kendi sitesinden ses ve ethernet driverlerini da kurdum güncel olması hasebiyle. Ve hatta normalde "eniyileme" delisi olan ben "hizmetler" de hiçbir servise de el atmadım, karışmadım, ki kendimi bildim bileli en az -7-8 servisi devredışı bırakırdım.(windows resim alma, taşınabilir aygıt numaralandırma hizmeti vs dahi).
Bu sabah PC'yi açtıktan sonra takılı vaziyette olan usb kablosunun şarj ucunu interneti paylaşmak amacıyla Iphone'a taktım ve ardından chrome'a tıkladığım anda bir mavi ekran verdi; irql_not_less_equal diye.
Minidump dosyasını ekledim, lakin aldığımın üzerinden 2 hafta filan geçmiş olmasına rağmen bu denli mavi ekranlarla uğraşıp durmaktan gına geldi; acaba diyorum PC'nin yekpare sistem olması dolayısıyla bu sorunların baş göstermesi daha mı elverişli oluyor, hani kasası, monitörü belli olan sistemlerde kasaya müdahale imkanı daha kolay ve hava sirkulasyonu daha sağlıklı mıdır diye düşünüyorum.
Sizden ricam bu mavi ekran'ın ne demeye geldiğini bir kez daha belirleyebilirseniz, donanımsal bir şeye çıkıyorsa, ben de boşa kürek çekmeyeyim de iadeye filan başvurayım. Teşekkürler.
Minidump:
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı