Selamun aleyküm. Bilgisayarımı aldığımdan beri google chromede gezerken, oyun oynarken durduk yere 2 3 saatte bir mavi ekran hatası veriyor. Bazen çizgi şeklinde bi hata gibi birşey geliyor birde hata geldiginde çok sesli şekilde bir ugultu sesi geliyor kasadan. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim gerekli resim ve videonun linkleri.
Bilgisayar Özellikleri
Casper
Işlemci:Intel çift çekirdek
Ekran kartı:1 GB
500 GB HDD var
Linkler:
Biyerde okudum power supply diye birseyden mi ne olurmuş onunda videosunu cektim kasanın icini buyurun link: Kasanın içi - YouTube
Bilgisayarın kapandığında biosta "Power supply surges detected during the previous power.." gibi yazı çıkıyor mu ? Üstteki sorun ekran kartının RAM'lerinden veya çipinden kaynaklanıyor. Ekran kartını çıkar VGA kablosunu anakartının onboard girişine tak öyle biraz takıl aynı şeyleri yaşayacak mısın kolay gelsin.
Bilgisayarın kapandığında biosta "Power supply surges detected during the previous power.." gibi yazı çıkıyor mu ? Üstteki sorun ekran kartının RAM'lerinden veya çipinden kaynaklanıyor. Ekran kartını çıkar VGA kablosunu anakartının onboard girişine tak öyle biraz takıl aynı şeyleri yaşayacak mısın kolay gelsin.
MEMTEST ve HDTUNE test yapmadım daha önce, acaba nasıl kullanacağım ve nereden indirecegimi yazabilir misin? Teşekkür ederim, çalışıyorum gececi oldugum ıcın cevapları geç veriyorum kusura bakmayın. Teşekkür ederim ilgilendiginiz için.
MEMTEST ve HDTUNE test yapmadım daha önce, acaba nasıl kullanacağım ve nereden indirecegimi yazabilir misin? Teşekkür ederim, çalışıyorum gececi oldugum ıcın cevapları geç veriyorum kusura bakmayın. Teşekkür ederim ilgilendiginiz için.
RAM sorunlu, ancak RAM'leri çıkartıp pinleri temizleyip doğru yerine sıkıca takmayı deneyip aynı testi yapın. Yine kırmızılar çıkarsa RAM sorunlu değiştirin.