Casper C400 RAM yükseltme

huseyinatas0

Hectopat
Birkaç gün önce Casper C400 cihaz satın aldım. Cihaz 4 GB RAM ile geldiği için ve bana yetersiz kalacağı içim RAM arttırmak istedim. Teknik servise gittiğimde cihazın maksimum RAM kapasitesinin 4 GB olduğunu herhangi bir artış sağlanamayacağını söylediler. Eve gelip BIOS'a girdiğimde 2 adet RAM slotu görüntüledim ve Windows görev yöneticisinde de 2 adet slot görüntülenmekte. Kendim sökmek istemiyorum ama slotun 2 adet olduğuna emin olursam söküp takabilirim. Cihazın RAM kapasitesini sökmeden nasıl daha iyi anlayabilirim?

Burdan: Anakart Modeli Öğrenme - Technopat Anakart modelini öğrenip Google'dan aratın karşınıza detaylar çıkacaktır. Anlamıyorsanız buraya modeli yazın biz bakarız. Ayrıca teknik servise gittiyse muhtemelen doğru diyorlardır. 2 slot olması daha yüksek kapasiteler destekliyeceği anlamına gelmiyor.

Sorun şu ki anakart modelini öğrenmek istediğimde "Default string" yazısıyla karşı karşıya kalıyorum.

Ek Açıklama 2019-11-15 131215.png

Ek Açıklama 2019-11-15 130331.png

İşlemci kodu İ3-5005u maksimum 16GB rame kadar destekliyor. Görev yöneticisinde bu şekilde görünüyor.

Ek Açıklama 2019-11-15 130543.png

CPU-Z raporunda ise şu şekilde;

DMI Processor
manufacturer Intel(R) Corporation
model Intel(R) Core(TM) i3-5005U CPU @ 2.00GHz
clock speed 2000.0 MHz
FSB speed 100.0 MHz
multiplier 20.0x

DMI Physical Memory Array
location Motherboard
usage System Memory
correction None
max capacity 16 GB
max# of devices 2

DMI Memory Device
designation ChannelA-DIMM0
format SODIMM
type LPDDR3
total width 64 bits
data width 64 bits
size 4 GB

DMI Memory Device
designation ChannelB-DIMM0
format DIMM
type unknown

Burdaki ana etken anakartın kaç GB desteklediğidir.
CPU-Z'de SPD sekmesinde görebilirsiniz. AIDA64'de kullanabilirsiniz.
Üstekiler işe yaramadıysa;
Windows+R tuşuna birlikte basıp açılan pencereye dxdiag yazın ve ENTER yapın, karşınıza gelecek olan ekranda model kısmında yazması lazım.

Burdaki ana etken anakartın kaç GB desteklediğidir.
CPU-Z'de SPD sekmesinde görebilirsiniz. AIDA64'de kullanabilirsiniz.
Üstekiler işe yaramadıysa;
Windows+R tuşuna birlikte basıp açılan pencereye dxdiag yazın ve ENTER yapın, karşınıza gelecek olan ekranda model kısmında yazması lazım.
Ek Açıklama 2019-11-15 133045.png

Burada da yazmıyor anakart modeli.

Ek Açıklama 2019-11-15 133130.png

CPU-Z de ise SPD kısmında 2 adet slot görünüyor ama herhangi bir şey yazmıyor.

Cihazınız max 4 GB destekliyor.

Evet bunu bende gördüm ancak benim anlam veremediğim her yerde 2 adet slot gösteriyor. İşlemcide maksimum 16GB destekliyor. Casper aldığım gün keşke hesabıma bloke koysalardı da alamasaydım. Teknosaya tövbe ettim bu cihaz yüzünden. Teknosada ki satış elemanı bana ürünü satarken ram artışı yapabileceğimi söylediği için satın aldım. Sonra bana yanlış bilgi ilettikleri için ürünü iade etmek istedim. İade edebilmem için bu üründen daha pahalı ürün almam gerektiğini söylediler. Müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri hizmetleri aynı tutarda ürün alabilirsiniz dedi. Tekrar mağazaya gittiğimde ise mağaza müdürü dalga geçer gibi "Müşteri hizmetlerinin hiç bir şeyden haberi yok." diyerek güldü. 2.500TL para kazanmış olabilirler bu beni batırmaz ama müşterilere bu şekilde davranırlarsa ve cihazdan bir haber satış elemanı koyarlarsa itibarları için çok kötü.

Slot sayısı değil anakartın desteklediği RAM boyutu önemli. Sizin cihazınız bu kadar destekliyor. Elektronik mağaza elemanlarına değil teknik bilgilere güvenin. Elbette yanlış bilgi vermeleri onların hatası. Keşke almadan önce arasaydınız servisi.

Kafayı yiyeceğim. Bu RAM slotu nerede biri söylesin.

bu arada anakart 16 gb destekliyor aida64 ten baktım
Benim bu modelde aldığım aida64 sonucu
1606568492674.png

Görüldüğü üzere 16 gb a kadar destek sağlanıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı