Casper C710 eGPU

onur0355

Kilopat
Yer
izmir
Daha fazla  
Casper C710 laptopum var. 940MX yetersiz geliyor ve fazla maddi imkanım olmadığı için eGPU düşünüyorum. İşlemcim i5-7200U. Darboğaz falan yaşar mıyım? Bir de eGPU malzemeleri falan nasıl oluyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Casper C710 laptopum var. 940MX yetersiz geliyor ve fazla maddi imkanım olmadığı için eGPU düşünüyorum. İşlemcim i5-7200U. Darboğaz falan yaşar mıyım? Bir de eGPU malzemeleri falan nasıl oluyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam fiyatları yüksek eGPU malzemeleri bence laptopu elden çıkarıp ikinci el Gaming laptop bakin.

@Zakramoreas 🥰

@onur0355 eGPU için malzeme konusunda 1 bileşen haric diğerleri sizin tercihinize kalıyor.

Alfais 4250 Mini Pci E Ekspress V8.0 Exp Gdc Türkiye fiyatı 530 TL, Aliexpress gibi sitelerden bir süre beklemeyle birlikte 350TL gibi bir fiyata alabiliyorsunuz. ( mPCI-e ile yapmak isterseniz tabi. NGFF, ExpressCard alternatifiniz de var. Fiyatları hemen hemen belirttiğim düzeyde. Thunderbolt var ama o size uymayacağı için bahsetmeme gerek yok. )

Adaptör dışında bir adet ekran kartı ve bunları çalıştırmak için de yine bir adet PSU ihtiyacınız oluyor. Bu kısımların masraf durumu size kalmış olmakla beraber ortalama bir fiyat hesaplayabilirsiniz.

İşlemciniz i5-7200U. Yapısı gereği U serisi işlemciler ultra düşük güç tüketimi için tasarlandıklarından dolayı daha çok ofis işlerinde kullanılırlar. İşin içine bir de Casper girince soğutma problemi bir adım daha öne çıkıyor. Yetmeyen performans + yetmeyen soğutma birleşince işin tadı kalmıyor. Tavsiyem bu sistem için masrafa girmemeniz yönünde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı