Casper CN-TKI-2450B Sürücü Güncellendiğinde Düşük FPS Sorunu

Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Merhaba Arkadaşlar.

Laptop aldığımdan bu yana 3 sene oldu. Windows 8.1 veya 10 hatta tekrar windows 7 yaptım. Amd ekran kartım var. Fakat AMD autodetect ile güncellemek istediğimde kartımın modelini AMD HD RADEON 7xxx olduğunu söylüyor. Ama güncellediği zaman CS:GO'da en düşük ayarlarda 50 FPS alamıyor. Akıcı olmuyor oyun. Sonra CD'si ile yükleme yaptığımda AMD HD RADEON 6610m yüklü olduğunu gördüm. Her şey sıkıntısız ilerlerken japonca virüs girmesi sonucu kasmalar başladı temizleyebildiğim kadar temizledim. Fakat kasmayan oyunlar bile kasınca format atayım dedim. Yine CD'den yükledim fakat bir şey değişmedi. CS:GO eskiden otomatik olarak kendini shader ve model detayını yükseğe alırdı. Ama ben düşürürdüm. Ama şuan ne yaparsam yapayım FPS düşük. Crysis 3 kasmadan oynadığım zamanlar vardı. Artık 21 FPS görürsem şükrediyorum. Nasıl eski haline getireceğim ?

Laptop

En Ucuz Casper CN-TKI-2450B Laptop / Notebook Fiyatları - Cimri.com

Ekran kartım HD 6000 gözükürken HD 7000 oldu ve performans düştü. Yok öyle bir şey. CD'den sürücü kurulmaz. CD'den kurulan sürücü eskidir. Kartının ne gözüktüğünün bir önemi yok. İsterse 10 GB HD 9000 gözüksün. Önemli olan GPU'su.

Senin burada yaşadığın sorunun nedeni -Casper almış olman dışında- bilgisayarının ısınıyor olması. Eskiden bilgisayarın ısınmıyordu ve yüksek FPS alabiliyordun. Ama artık işlemci ve GPU ısındığından dolayı performans düşüyor. En son AMD sürücüsü 15.7.1 kullanacaksın. Ama bundan daha önemlisi cihazının içi açıp tozları temizleyecek ve mümkünse termal macunu yenileyeceksin. Ve bir daha Casper almayacaksın.

yok öyle değil hocam. Güncellerken farklı model cd deki başka model bunu anlamadım ben. Cd den kurduktan sonra güncelleme denedim yine 7000 serisini söyledi. Güncellediğimde kasıyor eski güncelleme ile kasmıyordu. Ben gidip en güncell sürümü model olarak aratarak indirdim ama bu seferde amd catalyst denen program açılmıyor hatası verdi. Tozları aldım ama yine aynı.
Ayrıca 7000 güncellediği zaman intelin ekran kartı tuhaflaşıyor. Olması gereken çözünürlüğe gelmiyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı