Casper CSD 4210 Isınma Sorunu

Daha fazla  
C15B anakart üzerinde NVIDIA GeForce GT840m ekran kartı bulunduran Casper CSD 4210 laptopumu alalı bir yıl oldu. Aldığım ilk günden beri ısınma problemi var. Güç düğmesinin bulunduğu bölgeden aşağı doğru yayılan bir ısı bulunmakta. (Öyle ki; sağ taraftaki vidalardan biri, metal kasanında etkisiyle gevşedi ve kendince düştü bence. Bu nedenle, ekran kapağı tam kapanmıyordu. Başka bir vida ile kendimce çözdüm sorunu) Oyun bilgisayarı değil fakat, sahip olduğu sistemin hakkını veremeyen bir oyun performansı var. Isınma sorunu performansı düşürüyor bence. Çünkü ne zaman fan sesi dışarı gelse anında FPS düşüyor. :) Şuan bu yazıyı yazarken bile, 80 dereceyi buluyor ısı. Isınmaya çözüm bulamadım, bari ekran kartını değiştireyim diyorum fakat malum her laptopta bu yapılabilcek bişi değil. Ekran kartı değişimi mümkün mü veya performansı arttırmaya yönelik fikirleriniz nelerdir? Bunları rica etmek için bu konuyu açtım.

Sistem:
- 8GB DDR3 RAM PC3-12800(800MHz)
- Intel Core i5 4210M
- Intel HD Graphics 4600 & NVDIA GeForce 840M

Bilgisayardan iyi anlıyorsan laptobun içini açık fan bölümünü temizleyip ,işlemci ve grafik kartının termal macununu değiştirebilirsin. Oyun oynadığın zaman laptobun altını hava alacak şekilde bırakmalısın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı