Casper Excalibur G650 sıcaklık değerleri

Makaleler
3
Merhabalar G650 Model Casper Marka oyuncu bilgisayarım var. Bugün garanti kapsamında tüm bakımlarını yaptırdım, termal macun fan temizliği vs. Oynadığım online olarak Knight Online adlı oyun var ısı değerlerim normal mıdır? Oyun içerisinden saat 11:00'dan beri onlineim, tüm efektler grafikler %100 açık GPU ısısı normal gibi ama, CPU ısısı baya fazla sanırım yoksa normal değer mi? Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Dosya Ekleri

• Adsız.png1.png
    Adsız.png1.png
    90,6 KB · Görüntüleme: 369
Excalibur gibi bir bilgisayarda bu kadar ısınma olucağını tahmin etmezdim çok güçlü fan sistemi var neden bu kadar yüksek acaba anlam veremedim ? Macunu falan azmı sürdüler

Excalibur gibi bir bilgisayarda bu kadar ısınma olucağını tahmin etmezdim çok güçlü fan sistemi var neden bu kadar yüksek acaba anlam veremedim ? Macunu falan azmı sürdüler

Macunu normal standartlarda sürdüler hatta normalde servis bölümüne müşteri almıyorlardı ben zorla girdim dedim görecem o işlemleri :) Standart ölçüde kullandılar ben biraz daha fazla sürdürdüm 1 2 tık kadar. Fan temizliği felan hepsi yapıldı. Normalde oyun haricinde ısı değerlerim 25 derece civari oluyor GPU ama CPU 50 derecelerde oluyor. Excalibur ısınma sonrası kasma donma vb durum olmuyor bilgisayardan aşırı memnunum ama bu ısı olayı kafamı az çok karıştırdı. Birde şu dikkatimi çekti, GPU normalde 47 derece gösteriyor, ama diğer alt kısımda 36 derece gösteriyor programda bir bug yada hata olabilir mi diyede düşünmüyor değilim çünkü 86 derecelik ısıda klavyede elim 3 4 dakika tutuyorum full ısınma felan olmamış hiç normal sanki hiç bir program çalışmıyor gibi soğuk.

Oyun hafif bir oyun olduğundan ekran kartını zorlamıyor o yüzden pek ısınmıyor asıl sıcaklık sorununu ağır oyunlarda görebiliriz. Anlık olarak o sıcaklığa yükselip düştüyse bir sıkıntı yok ancak o basit oyunda sıcaklık gerçekten fazla. Zaten termal macun laptoplarda fazla sürülmüyor alan çok küçük olduğu için fazla sürmenin artı etkisi yok bence.

Oyun hafif bir oyun olduğundan ekran kartını zorlamıyor o yüzden pek ısınmıyor asıl sıcaklık sorununu ağır oyunlarda görebiliriz. Anlık olarak o sıcaklığa yükselip düştüyse bir sıkıntı yok ancak o basit oyunda sıcaklık gerçekten fazla. Zaten termal macun laptoplarda fazla sürülmüyor alan çok küçük olduğu için fazla sürmenin artı etkisi yok bence.

Oyun normalde ağır 3GB lik bir oyun grafik efektleri oldukça çok anlık değişimler olmuyor test ettim, ama oyun haricinde ısı değerlerim 25 derece civari GPU , 50 derece civari CPU oluyor. Benim merak ettiğim nokta şu bu ısı normal mi bu standartlarda.

Oyun normalde ağır 3GB lik bir oyun grafik efektleri oldukça çok anlık değişimler olmuyor test ettim, ama oyun haricinde ısı değerlerim 25 derece civari GPU , 50 derece civari CPU oluyor. Benim merak ettiğim nokta şu bu ısı normal mi bu standartlarda.
Boştaki sıcaklık değerleri çok da önemli bir durum sayılmaz zaten boştaki sıcaklıklar gayet düşük. Farklı oyunlarda tek tek test yapmanız gerekmekte öte yandan sıcaklık üst sınırda olmadığından normal. Laptoplar maalesef fazla ısınıyor.

Boştaki sıcaklık değerleri çok da önemli bir durum sayılmaz zaten boştaki sıcaklıklar gayet düşük. Farklı oyunlarda tek tek test yapmanız gerekmekte öte yandan sıcaklık üst sınırda olmadığından normal. Laptoplar maalesef fazla ısınıyor.

Modern Combat 5 Blackout Battlefield gibi oyunlarda oynadım ısı değerleri Knight Online ile hemen hemen aynı 1 2 derece ya azalıyor ve çoğalıyor. Normalde CPU ısı en maksimum ısısı kaç olmalı 100 150 200 ?

Modern Combat 5 Blackout Battlefield gibi oyunlarda oynadım ısı değerleri Knight Online ile hemen hemen aynı 1 2 derece ya azalıyor ve çoğalıyor. Normalde CPU ısı en maksimum ısısı kaç olmalı 100 150 200 ?
Maksimum çoğu 105 dereceye kadar ısınır o sıcaklığa gelince de kapanır. İdeal olarak 90' ı geçmemesi gerek. Anlık olarak çıkıp inerse ve oyun performanslarına da etkisi yoksa bir problem olmaz. Fan hava çıkışları alttan da veriyorsa alta yükseklik amaçlı bir nesne koyup öyle oynamayı deneyin belki hava çıkışı daha hızlı olur.

Maksimum çoğu 105 dereceye kadar ısınır o sıcaklığa gelince de kapanır. İdeal olarak 90' ı geçmemesi gerek. Anlık olarak çıkıp inerse ve oyun performanslarına da etkisi yoksa bir problem olmaz. Fan hava çıkışları alttan da veriyorsa alta yükseklik amaçlı bir nesne koyup öyle oynamayı deneyin belki hava çıkışı daha hızlı olur.

Trust marka GXT 278 laptop soğutucu ürünüm var onun üzerinde zaten elimi üstüne koyuyorum en fazla 30 saniye sonra elimi buz kesiyor sanki o derece hızlı bir sürkülasyon sistemi var.

Dosya Ekleri

• 9481192046642.jpg
    9481192046642.jpg
    25,2 KB · Görüntüleme: 282
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı