Bütçe
max 20k
2 yıldır Casper Excalibur G770 10.nesil kullanıyorum. İşlemci direkt 98 dereceyi buluyor oyun oynarken ve maksimum RPM de dönüyor fanlar. Çok iyi soğutamıyor oyun esnasında termal macun da iyi olmasına rağmen.

2 yıldır Casper Excalibur G770 10.nesil kullanıyorum. İşlemci direkt 98 dereceyi buluyor oyun oynarken ve maksimum RPM de dönüyor fanlar. Çok iyi soğutamıyor oyun esnasında termal macun da iyi olmasına rağmen.

Türk malı. Ben kullananların yeterli teknik ve donanım bilgisine sahip olmadığını düşünüp şans işidir diyerek aldım bu cihazı. Hiçbir Türk malı şansa bırakılmazmış. Avrupa, ABD, Uzak Doğu menşeili ürünler satın alın. Yerli sermaye, yerli mal, ekonomi, enflasyon falan yok yani gerek yok. 2000TL fazla verin yabancıdan alın. Paranız bu kendini zeki sanan, ticarette hile hurda yapan, klasik Türk zihniyetli Anadolu irfanı sahibi firmalara gitmesin.

Bence casper laptoplar alınmaz. Diğer arkadaşlar gibi Türk malı, Türk zihniyeti, Anadolu tüccarı gibi yorumlar yapmayacağım. Laptop kullanırken birçok marka tecrübe etmiş birisiyim. En son kullandığım casper excalibur g770 10. nesil i7 (10750h), gtx 1650 gddr6 ekran kartlı modelin, üç yıllık kullanıcı deneyimi aktaracağım.

Java matrixs uygulaması kullanmak üzere 2020 yılının haziran ayında satın aldım. Bilgisayar oyun amaçlı alınmadı. Sadece hafta içi saat 10:00 ile 18:05 arasında kullanıldı ve altında fanlarını çalıştırmadığım sadece stant niyetine kullandığım laptop soğutucu mevcuttu. java matrixten memnun olmayacınca, sadece web sitesinden işlemciyi zerre yormayan banka uygulaması kullanıldı. Garantisi sıkıntıya girmesin diye 2 sene fan temizliği yapılmadı ve termal macun sürülmedi. Garanti bitmeye yakın içini açtım fanlar temiz ve macun akışkandı. Bilgisayar çok yorulmadığı için sorun yoktu. Geçenlerde elden ring deneyimlemek istedim ve masaüstü bilgisayar alacakken, işyerinde gücünü hiç göstermeyen g770' i kullanayım dedim. Evdeki amd athlon 3050u işlemcili, 4gb ramli laptobun fan temizliği ve termal macununu sürüp dükkana götürdüm. Elden Ring in fiyatı birazcık şevkimi kırmış olsa da hemen laptobun arkasını açıp temizliğini yapmak ve bakımını yapmak istedim. İçini açtığımda bilgisayarın bataryası öyle bir şişmişki patlamaya ramak kalmış gibi, touchpad sertleşmiş. Evde kullanmaya aldığım basit hp yahu hp, çocukların sabahtan akşama kadar ellerinden düşürmediği hp bile 3 senelik bilgisayar olduğu halde bataryası taş gibi. Oyun oynanmamış, ağır hiçbir uygulama açılmamış, altında soğutucusu olan bu bilgisayarın (g770) bataryası şişmiş pes doğrusu. Bilgisayarın bataryasını hemen söktüm, şimdilik fişte kullanıyorum yeni batarya gelene kadar. Yurtdışında 42 dolara satılan batarya teknik servislerde 120 dolar.

Gerekli bakımları yaptıktan sonra ekran kartını, işlemciyi çalıştıkları günden beri ilk defa zorlayacak stres testlerine (occt) soktum. Isındıktan sonra, şu anda yeri boş olan bataryanın bulunduğu bölgeye elimi koyduğumda aşırı sıcaktı. Bu nasıl bir tasarım ki sıcaklığın büyük bir kısmı bataryaya doğru gidiyor. Şükür ediyorum ki işyerimde yangına sebebiyet vermedi. Daha oyunu deneyimleyemedim bataryayı bekliyorum. Bataryayı taktıktan sonra tekrar yazıyı ve resimleri güncellerim.

Bataryayı değiştirdim eskisini direk geri dönüşüm çöplüğüne attım. Yeni bataryada orjinal, aynı marka ürün. Yeni bataryanında şişmesi büyük olasılık taşıyor. Laptobun kasasında bataryanın olduğu bölge inanılmaz derecede ısınıyor. Ram slotlarının olduğu bölge buz gibi ancak batarya bölgesi inanılmaz derecede sıcak oluyor. Benim için g770 modelinin en büyük kusuru iç tasarımından kaynaklı aşırı sıcaktan batarya şişmesidir.
İçinde batarya olmadan cyberpunk 2077 açtım bir buçuk saat kurulumu sürdü. Yaklaşık 2 saat kadar aralıksız oynadım batarya bölgesi boş olduğu halde bileğimi yakıyordu. İşlemci ve ekran kartı değerleri güzeldi ancak kasanın üzerinde oluşan bu sıcaklığa batarya dayanamaz. Taktım ama içime sinmedi çünkü oyun oynarsam bataryanın şişmesi çok daha çabuk olacak gibi.
performans yönünde aşırı şaşırttı açıkcası. Cyberpunk gibi bir oyunu full hd, orta ayarlarda, fsr 2.1 dengeli modda 50-60 fps verdi. İşlemci 75-85 arası gidip geldi, ekran kartı 65-75 arası gitti geldi. Oyunun kurulumu dahil 4 saat aralıksız çalıştığı halde değerleri güzeldi.

Dosya Ekleri

• fatura.jpg
    97,3 KB · Görüntüleme: 84
  • şişen batarya.jpg
    117,9 KB · Görüntüleme: 88
  • batarya bölgesi.jpg
    93,3 KB · Görüntüleme: 85
  • 1.jpg
    255,8 KB · Görüntüleme: 114
  • 2.jpg
    168,3 KB · Görüntüleme: 72
  • 3.jpg
    136,4 KB · Görüntüleme: 72
  • 4.jpg
    147 KB · Görüntüleme: 84
  • 1.png
    3,8 MB · Görüntüleme: 79
  • 2.jpg
    391,6 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
Ben aldım 7 ay oluyor en ağır oyunlarda bile bu temmuz sıcağında 85 derece gördüm herhangi bir sıkıntı görmedim bir kronik sorunu ile karşılaşmadım tam bir fiyat performans urunu.

Excalibur alınır ben 7 aydır kullanıyorum aşırı ısınma filan yok suan bu sıcaklarda bile ağır oyunlar oynarken Max 85 dereceyi gordum tam fp pc si

Son düzenleme:
1 ay önce 2. el ama garantili G770 aldım. i5 12. Nesil RTX 3050 Ti 16 GB RAM versiyonu gayet başarılı bence klavyenin olduğu panel alüminyum alaşımlı ferah tutuyor. SolidWorks ve benzeri programları aktif kullanıyorum sıkıntı yapmadı hiç. Fan sesi ideal Valorant oynadım çok fazla ısınmadı. Laptopu alırken satan kişiden aynı paraya arkadaşıma da aldık onun ki Monster ve özelliklleri aynı FurMark, PerformanceTest gibi testlerde Excalibur daha başarılı oldu. Hoparlör karşılaştırmasında zaten ek hoparlör takılıymış gibi sesi var G770'in 11/2022 üretimi etiketi var. Eskileri belki sorunludur ama bence şu an iyi yapıyorlar.

Bizim millet Türk malı görünce bi' çamur atma eylemindedir. Casper ve Monster da bu zihniyetin mağduru maalesef. Al kullan dostum tek problem ısıtma ki böyle bir canavarı soğutmak da güç ister zaten.

Öyle canavarları neden ASUS MSI gibi markalar soğutabiliyor söyler misiniz?

Bilgisayar bende 7 aydır var gayet iyi çalışıyor ben şuan max oyunlarda max 75 derece gördüm. Herhangi bir sıkıntısı yok yani altına kitap koyuyorum turbo fanda çalıştiriyorum pcyi zorluyorum gayet iyi calisiyor i5 12. Nesil rtx 3050 var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…