2 yıldır Casper Excalibur G770 10.nesil kullanıyorum. İşlemci direkt 98 dereceyi buluyor oyun oynarken ve maksimum RPM de dönüyor fanlar. Çok iyi soğutamıyor oyun esnasında termal macun da iyi olmasına rağmen.
Bataryayı değiştirdim eskisini direk geri dönüşüm çöplüğüne attım. Yeni bataryada orjinal, aynı marka ürün. Yeni bataryanında şişmesi büyük olasılık taşıyor. Laptobun kasasında bataryanın olduğu bölge inanılmaz derecede ısınıyor. Ram slotlarının olduğu bölge buz gibi ancak batarya bölgesi inanılmaz derecede sıcak oluyor. Benim için g770 modelinin en büyük kusuru iç tasarımından kaynaklı aşırı sıcaktan batarya şişmesidir.Bence casper laptoplar alınmaz. Diğer arkadaşlar gibi Türk malı, Türk zihniyeti, Anadolu tüccarı gibi yorumlar yapmayacağım. Laptop kullanırken birçok marka tecrübe etmiş birisiyim. En son kullandığım casper excalibur g770 10. nesil i7 (10750h), gtx 1650 gddr6 ekran kartlı modelin, üç yıllık kullanıcı deneyimi aktaracağım.
Java matrixs uygulaması kullanmak üzere 2020 yılının haziran ayında satın aldım. Bilgisayar oyun amaçlı alınmadı. Sadece hafta içi saat 10:00 ile 18:05 arasında kullanıldı ve altında fanlarını çalıştırmadığım sadece stant niyetine kullandığım laptop soğutucu mevcuttu. java matrixten memnun olmayacınca, sadece web sitesinden işlemciyi zerre yormayan banka uygulaması kullanıldı. Garantisi sıkıntıya girmesin diye 2 sene fan temizliği yapılmadı ve termal macun sürülmedi. Garanti bitmeye yakın içini açtım fanlar temiz ve macun akışkandı. Bilgisayar çok yorulmadığı için sorun yoktu. Geçenlerde elden ring deneyimlemek istedim ve masaüstü bilgisayar alacakken, işyerinde gücünü hiç göstermeyen g770' i kullanayım dedim. Evdeki amd athlon 3050u işlemcili, 4gb ramli laptobun fan temizliği ve termal macununu sürüp dükkana götürdüm. Elden Ring in fiyatı birazcık şevkimi kırmış olsa da hemen laptobun arkasını açıp temizliğini yapmak ve bakımını yapmak istedim. İçini açtığımda bilgisayarın bataryası öyle bir şişmişki patlamaya ramak kalmış gibi, touchpad sertleşmiş. Evde kullanmaya aldığım basit hp yahu hp, çocukların sabahtan akşama kadar ellerinden düşürmediği hp bile 3 senelik bilgisayar olduğu halde bataryası taş gibi. Oyun oynanmamış, ağır hiçbir uygulama açılmamış, altında soğutucusu olan bu bilgisayarın (g770) bataryası şişmiş pes doğrusu. Bilgisayarın bataryasını hemen söktüm, şimdilik fişte kullanıyorum yeni batarya gelene kadar. Yurtdışında 42 dolara satılan batarya teknik servislerde 120 dolar.
Gerekli bakımları yaptıktan sonra ekran kartını, işlemciyi çalıştıkları günden beri ilk defa zorlayacak stres testlerine (occt) soktum. Isındıktan sonra, şu anda yeri boş olan bataryanın bulunduğu bölgeye elimi koyduğumda aşırı sıcaktı. Bu nasıl bir tasarım ki sıcaklığın büyük bir kısmı bataryaya doğru gidiyor. Şükür ediyorum ki işyerimde yangına sebebiyet vermedi. Daha oyunu deneyimleyemedim bataryayı bekliyorum. Bataryayı taktıktan sonra tekrar yazıyı ve resimleri güncellerim.
Bizim millet Türk malı görünce bi' çamur atma eylemindedir. Casper ve Monster da bu zihniyetin mağduru maalesef. Al kullan dostum tek problem ısıtma ki böyle bir canavarı soğutmak da güç ister zaten.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.