Merhaba arkadaşlar, Casper Excalibur diz üstü bilgisayarımda oyun oynarken kendi dahili monitöründe anlık takılmalar, droplar yaşıyorum ancak HDMI yardımıyla başka bir monitöre bağladığımda sorun ortadan kalkıyor ve akıcı şekilde oyunu oynayabiliyorum bunun nedeni nedir acaba? Şimdiden teşekkür ederim.
Görüntüyü İntel GPU vermeyince İntel GPU devre dışı kalıyor. (Denebilir.)Merhaba arkadaşlar, Casper Excalibur diz üstü bilgisayarımda oyun oynarken kendi dahili monitöründe anlık takılmalar, droplar yaşıyorum ancak HDMI yardımıyla başka bir monitöre bağladığımda sorun ortadan kalkıyor ve akıcı şekilde oyunu oynayabiliyorum bunun nedeni nedir acaba? Şimdiden teşekkür ederim.
Anladım teşekkür ederim. Böyle bir sorunda ne yapmam gerekiyor? Yetkili servisler bu durumla ilgilenir mi sizce?Dahili ekranın bağlantısında sıkıntı olmuş olabilir.
Bu durumda cihazımda sorun olmadığını mı söylüyorsunuz? Pek anlayamadım. Teşekkür ederimGörüntüyü İntel GPU vermeyince İntel GPU devre dışı kalıyor. (Denebilir.)
Bu sayede işlemcinin diğer elemanları rahatlıyor olabilir. İntel GPU çünkü sistemin iyi Watt çekmesine sebep olabiliyor. Watt azalırsa ısınma azalır. Isınma azalırsa ısınma konusunda sıkıntı yaşaması muhtemel cihazınız daha az ısınır daha iyi performans verir.
Hele ki İntel GPU yüzünden EDP sorunu yaşıyorsa sisteminiz; adeta bayram eder.
Sisteminde sorun yok. Ama istersen daha fazla yardımcı olabilirim.Anladım teşekkür ederim. Böyle bir sorunda ne yapmam gerekiyor? Yetkili servisler bu durumla ilgilenir mi sizce?
Bu durumda cihazımda sorun olmadığını mı söylüyorsunuz? Pek anlayamadım. Teşekkür ederim
Teşekkür ederim. Biraz daha yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bu sorunu nasıl çözebilirim?Sisteminde sorun yok. Ama istersen daha fazla yardımcı olabilirim.
Teşekkür ederim. Biraz daha yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
İşlemcim İ5-10300h.
Buradan ilgili yazılımı yükleyip klasöre çıkartın. Sonra çalıştırın. FIVR ve TPL sekmelerinin ekran görüntüsünü atın. Bu arada işlemcinizi de belirtin.ThrottleStop 9.7.3 Download
ThrottleStop is a small application designed to monitor for and correct the three main types of CPU throttling that are being used on many laptowww.techpowerup.com
Şu rehberi yapar mısın? Yaptığına değecek.İşlemcim İ5-10300h.
hocam CPU Core, CPU Cache için -90 veya -95 ; Intel GPU ve iGPU Unslice için -80 en verimli oluyor, bende de aynı laptop aynı işlemci var sorun yaratmıyor. Ona rağmen ısınma problemi oluyorsa turboları 4ghz'de sabitlemede fayda varŞu rehberi yapar mısın? Yaptığına değecek.
Rehber: 10. nesil kilitli Intel işlemcilerde kilit açmak ve Undervolt yapmak
Bildiğimiz üzere Intel, Laptop tarafında 10. nesil işlemcilerine kilit koyarak Undervolt yapmamıza izin vermiyordu bir kaç istisna hariç. Youtube üzerinden gördüğüm bir videoyu uygulayan ve başarılı sonuç alan bir kaç kişi gördüm, ben de denedim ve Undervolt işlemini kendi cihazıma yapabildim...www.technopat.net
Senin sorununu görüyorum az çok ve halledilebilir. Tabi istediğim kısımlar açılırsa.