Casper Excalibur G770 FPS düşüklüğü

Woalkhin

Picopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Sistem özelliklerim SS'de var. Minecraft gibi bir kare oyunda 150-160 FPS alıyorum. Prize takılı değilken 120-130 alıyorum. Casper'ın yazılımından text Mode'da imiş. Gaming Mode'a mı çekmem gerekir? Yardım eder misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    5,8 KB · Görüntüleme: 129
  • Ekran Alıntısı 2.PNG
    Ekran Alıntısı 2.PNG
    15,9 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Sistem özelliklerim SS'de var. Minecraft gibi bir kare oyunda 150-160 FPS alıyorum. Prize takılı değilken 120-130 alıyorum. Casper'ın yazılımından text Mode'da imiş. Gaming Mode'a mı çekmem gerekir? Yardım eder misiniz?

Kanka evet Gaming Mode'ye al. Aynı PC'yi kullanıyoruz. Gaming Mode'de mesela Rust'ta yüksekte vs oynuyorum ben ama text Vs'deyken (High hariç) düşükteyken 50. fakat (bence) zaten 60Hz bu PC. Her oyunda 60'a sabitle ve gerisini boş ver text modedeyken GTA vs oyunların hepsini oynarsın ve PC az ısınır tavsiyem bu. sorunu yanıtlamak gerekirse. Evet Gaming Mode'ye alırsan artar.

(Edit: Aynı değilmiş reis, fakat Gaming Mode'ye alırsan biraz fan sesi Vs'ye katlanırsın ama emin ol genel olarak tüm oyunları açıyor. Ve tavsiye 8 GB RAM daha al.

Bende de aynı laptop var eğer odanda klima çalışmıyorsa odan çok sıcaksa text mode al onun dışında kışları Gaming veya High performance modunda çalıştırabilirsin.

Bende de aynı laptop var eğer odanda klima çalışmıyorsa odan çok sıcaksa text mode al onun dışında kışları Gaming veya High performance modunda çalıştırabilirsin.
Klima yok ama laptop soğıtucusu var çalıştıracağım onu da yakında
Kanka evet Gaming Mode'ye al. Aynı PC'yi kullanıyoruz. Gaming Mode'de mesela Rust'ta yüksekte vs oynuyorum ben ama text Vs'deyken (High hariç) düşükteyken 50. fakat (bence) zaten 60Hz bu PC. Her oyunda 60'a sabitle ve gerisini boş ver text modedeyken GTA vs oyunların hepsini oynarsın ve PC az ısınır tavsiyem bu. sorunu yanıtlamak gerekirse. Evet Gaming Mode'ye alırsan artar.

(Edit: Aynı değilmiş reis, fakat Gaming Mode'ye alırsan biraz fan sesi Vs'ye katlanırsın ama emin ol genel olarak tüm oyunları açıyor. Ve tavsiye 8 GB RAM daha al.
CS GO, Valorant ve hikayeli oyunları 60 sabit oynatır mı sizce text mode da ? (Hikayeli oyun derken Assassins Creed mesela örnek.) Yoksa gaming mode a alabilirim laptop soğutucusunu takıp. Kaç FPS artıyor gaming mode da ?

Gaming moda almanızı öneriyorum ancak sistem ısınacaktır. Hatta anakarta ekli ise BD PROCHOT çalışacaktır daha doğrusu tetiklenecektir. Sisteminizi Undervolt etmenizi öneriyorum. Bu sayede hem performans kaybetmeden daha düşük sıcaklıklar elde edebilirsiniz. Bu konuda yardımcı olabilirim.

Klima yok ama laptop soğıtucusu var çalıştıracağım onu da yakında.

CS:GO, Valorant ve hikayeli oyunları 60 sabit oynatır mı sizce text mode da? (hikayeli oyun derken Assassin's Creed mesela örnek.) Yoksa Gaming mode a alabilirim laptop soğutucusunu takıp. Kaç FPS artıyor Gaming mode da?

Evet kanka, Gaming'de emin ol bayağı artıyor :D ölçmedimde. Assassin's Creed oynayamazsın Gaming Mode'siz fakat, Valorant, CS gibi oyunları oynuyorum hep text Mode'de bende. Hatta energy Save mi neydi onda :D
Gaming moda almanızı öneriyorum ancak sistem ısınacaktır. Hatta anakarta ekli ise bd prochot çalışacaktır daha doğrusu tetiklenecektir. Sisteminizi undervolt etmenizi öneriyorum. Bu sayede hem performans kaybetmeden daha düşük sıcaklıklar elde edebilirsiniz. Bu konuda yardımcı olabilirim.

Reis bu dediğin şey ne tam olarak bana da yardım eder misin?

Reis bu dediğin şey ne tam olarak bana da yardım eder misin?
Undervolt: Sistem parçalarının kendisinin varsayılan edildiği voltajı azaltarak sıcaklığı azaltmak. Performansa etki etmez aksine bazı durumlarda arttırır.

BD PROCHOT: Çift taraflı PROCHOT anlamına gelir. Sistemin anakartındaki bir bileşenin fazla sıcak olması durumunda işlemciye yavaşlatma sinyali gönderilir. Bu limitlemeye BD PROCHOT Throttling denir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı