Çözüldü Casper Excalibur G770 mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Techh

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ekzosfer
RAM
1x8 GB 3200 MHz Micron, 1x GB 3200 MHz Kingston
SSD veya HDD modeli
Crucial P2 500GB
Ekran kartı
Nvidia Geforce GTX 1650 Ti
Anakart
CASPER NLAI 001
İşlemci
İntel Core i5-10300H
Merhaba.
Bir arkadaşım modelini ve özelliklerini paylaştığım bilgisayarında mavi ekran hataları ile cebelleşiyor. Özellikle oyun oynadığı esnada bu hatalarla karşılaşıyor. Bilgisayar performansını arttırabilmek adına işlemciye UV ve Tuning işlemleri uygulamıştım. Ancak bu mavi ekran hatalarının bir bölümünde ThrottleStop uygulamasının açık olmadığını söyleyebilirim. Ek olarak bilgisayarın sağ tarafında Numpad tuşlarının olduğu bölgede ekstra ısınma problemi yaşadığını da belirteyim. Bu sıcaklık problemi el yakacak derecede baş gösteriyor.
Minidump dosyası: Minidump

Çözüm
İşlemciye UV ve Tuning yapabilmek için 10.nesil işlemcilerde yer alan kilidi kaldırmak adına https://www.technopat.net/sosyal/konu/10-nesil-kilitli-intel-islemcilerde-kilit-acmak-ve-undervolt-yapmak.1595298/?amp=1 rehberini uygulamıştım. Bu sebeple işlemci sorun yaratıyor olabilir mi?

Olabilir. Çünkü dediğim gibi bugcheck adı hardware sorunu ile ilgili, sebep altında da Intel SYS dosyaları var. Yapabiliyor isen geri al. Veya direkt format at. Fakat önce dediklerimi yap.
Merhaba.
Bir arkadaşım modelini ve özelliklerini paylaştığım bilgisayarında mavi ekran hataları ile cebelleşiyor. Özellikle oyun oynadığı esnada bu hatalarla karşılaşıyor. Bilgisayar performansını arttırabilmek adına işlemciye UV ve Tuning işlemleri uygulamıştım. Ancak bu mavi ekran hatalarının bir bölümünde ThrottleStop uygulamasının açık olmadığını söyleyebilirim. Ek olarak bilgisayarın sağ tarafında Numpad tuşlarının olduğu bölgede ekstra ısınma problemi yaşadığını da belirteyim. Bu sıcaklık problemi el yakacak derecede baş gösteriyor.
Hocam attığınız siteden görselleri göremiyoruz.

Excalibur control center yüklü ise kaldır.

Aygıt yöneticisine gel. Kamera sürücüsünü kaldır ve sistemi yeniden başlat.

Memtest86 testi yap.

Bunları yaptıktan sonra dönüt ver.

Excalibur control center yüklü ise kaldır.

Aygıt yöneticisine gel. Kamera sürücüsünü kaldır ve sistemi yeniden başlat.

Memtest86 testi yap.

Bunları yaptıktan sonra dönüt ver.
Bahsettiğiniz ilk adımı gerçekleştirdim. MemTest86 testinin sonuçları ise bu şekilde:
20240802_221036.jpg 20240802_221106.jpg 20240802_221244.jpg

Merhaba.
Bir arkadaşım modelini ve özelliklerini paylaştığım bilgisayarında mavi ekran hataları ile cebelleşiyor. Özellikle oyun oynadığı esnada bu hatalarla karşılaşıyor. Bilgisayar performansını arttırabilmek adına işlemciye UV ve tuning işlemleri uygulamıştım. Ancak bu mavi ekran hatalarının bir bölümünde ThrottleStop uygulamasının açık olmadığını söyleyebilirim. Ek olarak bilgisayarın sağ tarafında numpad tuşlarının olduğu bölgede ekstra ısınma problemi yaşadığını da belirteyim. Bu sıcaklık problemi el yakacak derecede baş gösteriyor.

Hocam minidump dosyanızı Google Drive'ye yükler misiniz yüklediğiniz siteden indiremiyorum.

Merhaba.
Bir arkadaşım modelini ve özelliklerini paylaştığım bilgisayarında mavi ekran hataları ile cebelleşiyor. Özellikle oyun oynadığı esnada bu hatalarla karşılaşıyor. Bilgisayar performansını arttırabilmek adına işlemciye UV ve tuning işlemleri uygulamıştım. Ancak bu mavi ekran hatalarının bir bölümünde ThrottleStop uygulamasının açık olmadığını söyleyebilirim. Ek olarak bilgisayarın sağ tarafında numpad tuşlarının olduğu bölgede ekstra ısınma problemi yaşadığını da belirteyim. Bu sıcaklık problemi el yakacak derecede baş gösteriyor.

Hocam chipset sürücünüzü güncelleyin.

Diski denetleyin.

Bir de Intel ile ilgili olan driverlarını tamamen silin ve yeniden yükleyin.

İyi sosyaller!

Hocam chipset sürücünüzü güncelleyin.

Memtest86 yapın.

Diski denetleyin.
MemTest86 testini yapmıştım. Sonuçları yukarıdaki mesajımda görüntüleyebilirsiniz. Bunun dışında anakart için bir sürücü güncellemesi bulamadım. Sürücüyü aygıt yöneticisinden kaldırıp yeniden kurdum. SSD'nin durumu ise böyle:
Crucial Storage Executive
Storage Executive.png Storage Executive 2.png
Hard Disk Sentinel
HardDiskSentinel.png HardDiskSentinel 2.png
CrystalDiskİnfo
CrystalDiskInfo.png
HD Tune Pro (Bad Sector Taraması)
HD Tune Pro.png

@Jellyel7 @YLN
Sorun devam ediyor. Geçtiğimiz saatlerde 5 kere daha mavi ekran hatası aldım. Yeni Minidump dosyaları: Minidump 2 - Google Drive

Son düzenleme:
MemTest86 testini yapmıştım. Sonuçları yukarıdaki mesajımda görüntüleyebilirsiniz. Bunun dışında anakart için bir sürücü güncellemesi bulamadım. Sürücüyü aygıt yöneticisinden kaldırıp yeniden kurdum. SSD'nin durumu ise böyle:
Crucial Storage Executive
Eki Görüntüle 2272237Eki Görüntüle 2272236
Hard Disk Sentinel
Eki Görüntüle 2272234Eki Görüntüle 2272233
CrystalDiskİnfo
Eki Görüntüle 2272232
HD Tune Pro (Bad Sector Taraması)
Eki Görüntüle 2272235

@Jellyel7 @YLN
Sorun devam ediyor. Geçtiğimiz saatlerde 5 kere daha mavi ekran hatası aldım. Yeni Minidump dosyaları: Minidump 2 - Google Drive
Dostum yanlış anlamazsan şehir değiştiriyorum. Şuan otobüsteyim. Bilgisayara erişimim akşam olacak. Sabredersen inceleceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı