Casper Excalibur G870 alınır mı?

Önermem hocam bütçe nedir?

Taksit ile alacağım 12 taksitli hali Max 52K diyelim.

i5 12450H modelinin 28k paraya satıldığında önerdim ama oda bitti artık önermem. 4060'a alternatif olmadığı için 28k bandında öneriyordum çünkü laptoplarda 4060 çok iyi bir kart lakin HP gibi markaların 4060'lı cihazları var artık bu fiyatlara. Isınma sorunu işlemcide kesinlikle var, sistem çöp kısmını anlayamadım lakin quanta kasası güzel anakart vs. kötü. İşlemisi iyi diye para verip Casper almaya gerek yok zira soğutma yetersiz.

Teşekkür ederim.

Bütçeye bağlı. Aynı paraya MSI, ASUS varsa global markalara yönel. Fiyat olarak uygunsa alabilirsin ama ısınma durumu diğer markalara göre biraz fazla olur.
bütçem pek fazla değil maalesef 12 taksitle almam lazım taksitli hali ile 52k bütçem var

1 senedir kullanıyorum o kadar rezil değil ama teknik servis 💩 gibi. İki hafta önce götürüp bakımını yaptırdım şimdi ise pump out var gibi gözüküyor.(90 derece ile açılıyor)

Biraz sıkıntıymış harbi çok sağ ol.

Bu arada söylemeliyim bilgisayarınıza serviste veya başka zaman bir şey olur ise aynısının sıfır hali ile değiştiriyorlarmış.
bilgi için çok teşekkür ederim

Bu daha mantıklı bir model mesela Excalibur'a göre. 500 GB SSD eklersin sonradan global marka bir de.

Hem de Casper ile aynı fiyatta. Laptop fiyatları düştü ama Casper daha düşmedi sanırım. Piyasa arz talep meselesi diye düşünüyorum yoksa Lenovo LOQ fiyatına neden ? G870 satıyorlar diye düşündüğüm zaman indirimde sattıklarından bol bol muhtemelen diye düşünüyorum. 🤔
içine 3 4 tane sanal makina kuracağım için ram önemli
önerdiğiniz bilgisayarda 16 gb ram var bana en az 32gb ram lazım ama yinede çok teşekkürler

Son düzenleme:

Teşekkür ederim.

Bütçem pek fazla değil maalesef 12 taksitle almam lazım taksitli hali ile 52K bütçem var.

Bilgi için çok teşekkür ederim.

İçine 3 4 tane sanal makine kuracağım için RAM önemli.
Önerdiğiniz bilgisayarda 16 GB RAM var bana en az 32 GB RAM lazım ama yine de çok teşekkürler.

Onu yükseltirsin.

Teşekkür ederim.

Bütçem pek fazla değil maalesef 12 taksitle almam lazım taksitli hali ile 52K bütçem var

Bilgi için çok teşekkür ederim

İçine 3 4 tane sanal makine kuracağım için RAM önemli
Önerdiğiniz bilgisayarda 16 GB RAM var bana en az 32 GB RAM lazım ama yine de çok teşekkürler

4060 bir cihaza 52K vermek ileride çok pişman eder seni.

RAM çift slot olsun, MHz değeri yüksek, CL değeri düşük olsun.

Taksitli düşündüğün için fiyat katlanıyor muhtemelen. O fiyata 4070 cihazlar var.

RAM 2x16 olduğu zaman birbirine uyumlu olup olmadığını nasıl anlarım peki.

RAM çift slot olsun, MHz değeri yüksek, CL değeri düşük olsun.

Taksitli düşündüğün için fiyat katlanıyor muhtemelen. O fiyata 4070 cihazlar var.
Amazon.com.tr sizce bu nasıl
Kingston 16gb Ddr4 3200mhz Cl22 Notebook Ram Kvr32s22d8/16 Fiyatı, Yorumları - Trendyol bide bu var

RAM 2x16 olduğu zaman birbirine uyumlu olup olmadığını nasıl anlarım peki.

Amazon.com.tr sizce bu nasıl
Kingston 16gb Ddr4 3200mhz Cl22 Notebook Ram Kvr32s22d8/16 Fiyatı, Yorumları - Trendyol bir de bu var

Frekansları aynı olsa yeterli ama yine de farklı alma iki aynı markadan al. 2x16 gibi.
Alacağın laptop hangisi? DDR5 ise DDR4 almana gerek yok.
Edit: Sanırım üstteki Lenovo'yu alacaksın o DDR5, gidip de DDR4 alma. Cihazı al gelsin içindeki RAM'i kontrol edip ekleme yaparsın aynısından.

Frekansları aynı olsa yeterli ama yine de farklı alma iki aynı markadan al. 2x16 gibi.
Alacağın laptop hangisi? DDR5 ise DDR4 almana gerek yok.
Edit: Sanırım üstteki Lenovo'yu alacaksın o DDR5, gidip de DDR4 alma. Cihazı al gelsin içindeki RAM'i kontrol edip ekleme yaparsın aynısından.

Tamamdır çok teşekkür ederim

Casper köklü bir firma olmayı becerebilse, kalite güvenilir bir imaj çizse kesinlikle Casper'ın bu G870 modeli yakışıklı bir model. Ben kullanıyorum mesela, önermiyorum ama tamamen yukardaki sebeplerden. Yoksa kasasının bir kronik sorununu görmedim, ısınma sorunu bana göre bir sorun değil ama elbette 96 97 derece işlemci sıcaklıkları gördüğüm için kimine göre bu bir sorun olabilir. Bana göre bir sorun değil çünkü laptop thermal throttle yedikten sonra 5 ile 10 fps arası kayıp ederek 10 dereceden fazla düşüş yaşıyorum işlemci bazında. Anakart üreticisi Casper gözüküyor o yüzden anakart kısmında ben korktum açıkçası. Neden ? Yakışıklı bir model diye açıklayacak olursam, sıra dışı bir tasarımı var. Ortaya kocaman bir G logosu vs. koymuşlar. 3 arkadaş yan yana sınıfta sırayla 3 laptopları yan yana koyuyorduk, Asus TUF A15 var birinde diğerinde Lenovo ideapad 3 diğer yanımda. Sürekli tuşa basılası bir hissiyatı var laptopun çünkü güç tuşunu çok iyi yapmışlar acayip dikkat çekiyor. Sürekli tuşa basmak isteyen ve bunu bana soran arkadaşlarım oldu bol bol. İnsanların dikkatini çeken bir kasası var. Bana şansıma iyi bir model denk geldi ama forumda da dahil bir sürü işte fan sesi, Alüminyum alışımının soyulması gibi kötü cihazlara sahip olanları da gördüm. Cihaz TV incelemiş mesela ona da fanı sesli çalışan bir ürün gelmiş. @Algoritmik

HP gibi markalar bana daha mantıklı geliyor kendi ürünümü sevmeme rağmen. Kim HP'nin anakartı yerine Casper'ın anakartını üretip kullandığı bir modeli alsın diye kafamda deli sorular yaşanıyor.

Bu arada hayır'ı olumlu anlamda mı söylediniz olumsuz mu?
Hem olumlu, hem olumsuz.

Casper köklü bir firma olmayı becerebilse, kalite güvenilir bir imaj çizse kesinlikle Casper'ın bu G870 modeli yakışıklı bir model. Ben kullanıyorum mesela, önermiyorum ama tamamen yukarıdaki sebeplerden. Yoksa kasasının bir kronik sorununu görmedim, ısınma sorunu bana göre bir sorun değil ama elbette 96 97 derece işlemci sıcaklıkları gördüğüm için kimine göre bu bir sorun olabilir. Bana göre bir sorun değil çünkü laptop thermal throttle yedikten sonra 5 ile 10 FPS arası kayıp ederek 10 dereceden fazla düşüş yaşıyorum işlemci bazında. Anakart üreticisi Casper gözüküyor o yüzden anakart kısmında ben korktum açıkçası. Neden? Yakışıklı bir model diye açıklayacak olursam, sıra dışı bir tasarımı var. Ortaya kocaman bir G logosu vs. koymuşlar. 3 arkadaş yan yana sınıfta sırayla 3 laptopları yan yana koyuyorduk, ASUS TUF A15 var birinde diğerinde Lenovo IdeaPad 3 diğer yanımda. Sürekli tuşa basılası bir hissiyatı var laptopun çünkü güç tuşunu çok iyi yapmışlar acayip dikkat çekiyor. Sürekli tuşa basmak isteyen ve bunu bana soran arkadaşlarım oldu bol bol. İnsanların dikkatini çeken bir kasası var. Bana şansıma iyi bir model denk geldi ama forumda da dahil bir sürü işte fan sesi, Alüminyum alışımının soyulması gibi kötü cihazlara sahip olanları da gördüm. Cihaz TV incelemiş mesela ona da fanı sesli çalışan bir ürün gelmiş. @Algoritmik

HP gibi markalar bana daha mantıklı geliyor kendi ürünümü sevmeme rağmen. Kim HP'nin anakartı yerine Casper'ın anakartını üretip kullandığı bir modeli alsın diye kafamda deli sorular yaşanıyor.

Hem olumlu, hem olumsuz.

Benim için en olumsuz kısımları fan sesi değil.
Mesela cihaz pilde çalışırken açılışı epey yavaş. Şarjda kullanım sırasında da aksine hızlı arasında bu kadar fark olmamalıydı.
Bir diğer ve en önemli sorunu işlemci performansı.
Bendeki işlemci i7 13700HX, Cinebench R23'e girip test yapıyorum örnek olarak 20k puan alıyorum aynı işlemcili msı/asus gibi cihazlarda 24 25k civarı puan alıyor.
En büyük sorun bu.
Fan sesi yüksek performans modunda gereksiz fazla.
Tamam soğutuyor ama o fan sesine bir zahmet soğutsun. Az daha çabalasa evi kaldırıp götürecek fanlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı