Casper Excalibur G870 laptop CS2'de düşük performans veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Qetartxx

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32 GB
Ekran kartı
RTX 3060 Mobile
İşlemci
i7 12650H
Merhaba, kız arkadaşımın laptopunda CS2 oynamaya çalıştığı zaman oyunun ilk aşamalarında 144Hz panelinin FPS değerlerine yakın değerler görmeyi başarıyor fakat sonrasında aradan geçen birkaç dakikanın ardından 4-5 FPS'e düşüyor ve 5-10 dakikanın ardından tekrar FPS normalde dönüyor. Bu döngü bu şekilde devam ediyor. Ayarlarına baktım, driverların güncel olup olmadığını kontrol ettim, Control Center'dan yüksek performansa aldım fakat hiçbir şeye rağmen bu sorun düzelmiyor. Control Center'da dikkatimi çeken şey ise arkada oyun açıkken CPU sıcaklığının 95 derecede olması. Kullanım %10'larda seyrederken sıcaklığın bu kadar yüksek olmasını da anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Hocam bende de aynı PC var PC'yi açar açmaz zaten 62 derecede açılıyor benimki de ayrıca bende de bazen PC'yi ilk açtığımda farklı bir oyuna girdiğimde düşük FPS alıyorum kapat aç yapınca düzeliyor bende onu çözemedim maalesef. Bende CS2 oynuyorum hiç böyle bir durumla karşılaşmadım açıkçası acaba sizin PC'nin CPU'sunda ya da başka bir teknik parçasında sorun olabilir mi bir aldığınız yere sorun isterseniz.

hocam vallahi tam ben de bilmiyorum kız arkadaşımın PC'si ama valoda ve CS:GO'dayken hiç böyle bir sorun yoktu anlayamadım.

Hocam vallahi tam ben de bilmiyorum kız arkadaşımın PC'si ama Valorant'ta ve CS:GO'dayken hiç böyle bir sorun yoktu anlayamadım.

Siz en iyisi bir teknik servisine gösterin üretici hatası olabilir sonradan kullanıcı hatası derler size patlar masrafı geç olmadan gidin bence.

İşlemcinin o kadar ısınmaması gerekiyor. Eğer garantisi devam ediyorsa, servisle temizliğini ve termal macun değişimini konuşun. Eğer garantisi devam etmiyorsa, kendinize güveniyorsanız içini açıp temizleyebilir ve sonrasında işlemcinin termal macununu yenileyebilirsiniz.

Şu cs2'yi bende indireceğim G870 kullanıp şu oyunda çok fazla sorun yaşayan oluyor. Merakımdan deneyeyim. Ama sizin sorununuz thermal throttle kaynaklı gibi sanki ya da sadece CS2 için geçerliyse sorun CS kaynaklı da olabilir.

İ5 12. Nesili 99 derece sabit kullanıyorlar zaten ısınmaya meyilli bir işlemci Lenovo LOQ bile 89 90 derecelere 3.6 ghz ile geliyor videoda Shadow of Tomb raider oyununda baksana. Bu bir de Casper 4 ghz çalıştırmaya çalışıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…