Çözüldü Casper Excalibur G870 laptop GPU'yu kullanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LaptopMaster

Femtopat
Daha fazla  
Excalibur G870 laptopumda boşta çalışırken CPU yüzde 15 GPU yüzde 1-2 Valorant'i açarken kullanım oranı CPU'da yüzde 10'a düşüyor. GPU'yu hiç kullanmıyor. Oyun açılmıyor. Bütün oyun ile ilgili modları açtım. GPU kullanmama sorununa yardım ederseniz makbul geçer. Bir de laptopumun özellikleri:
RTX 3060 ekran kartı.
i5 12450H işlemci.
16 GB DDR4 RAM.
144Hz ekran.
Valorant'ta temel grafiklerde kaç FPS verir.

Çözüm
Hocam açıkçası başka oyunda denemedim ama bencmark testi yaptım test sonuçları çok iyiydi anlayamıyorum normalde oyuna girdiğinde de düşük FPS veriyor temel grafiklerde 200FPS veriyor bayağıdır uğraşıyorum çözümünü bulabilirseniz çok makbul geçer.

Hocam çok teşekkür ederim oldu Allah razı olsun son bir sorum daha olacaktı sizce kaç FPS verir düşük ayarda.

Hocam testini bulamadım ama 200-300 civarı vermeli sanırım. Ekran Hz değerini geçiyorsa sıkıntı yok.
Harici GPU devreye girse bile açılmıyorsa görev çubuğu bildirim alanında vanguarda sağ tıkla exit vanguard de. Ardından programı ekle kaldır menüsünden Vanguard'ı kaldır. Bilgisayarı yeniden başlat. Valorant'ı yönetici olarak başlat otomatik olarak Vanguard yeniden kurulacak. Tek Valorant'ta mı bu sorun?
Hocam açıkçası başka oyunda denemedim ama bencmark testi yaptım test sonuçları çok iyiydi anlayamıyorum normalde oyuna girdiğinde de düşük fps veriyor temel grafiklerde 200FPS veriyor bayadır uğraşıyorum çözümünü bulabilirseniz çok makbul geçer
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir de şu videoya bakın hocam. Laptop kullanmadığım için böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım.

Hocam çok teşekkür ederim oldu Allah razı olsun son bir sorum daha olacaktı sizce kaç FPS verir düşük ayarda

Hocam açıkçası başka oyunda denemedim ama bencmark testi yaptım test sonuçları çok iyiydi anlayamıyorum normalde oyuna girdiğinde de düşük FPS veriyor temel grafiklerde 200FPS veriyor bayağıdır uğraşıyorum çözümünü bulabilirseniz çok makbul geçer.

Hocam çok teşekkür ederim oldu Allah razı olsun son bir sorum daha olacaktı sizce kaç FPS verir düşük ayarda.

Hocam testini bulamadım ama 200-300 civarı vermeli sanırım. Ekran Hz değerini geçiyorsa sıkıntı yok.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı