Casper Excalibur G870 nasıldır?

Bütçe
26-30 bin
Ben 2023 Eylül ayında aldım. Performanstan yaan hiçbir sıkıntım yok, birçok oyunu en yüksek ayarlarda oynayabiliyorum, ama sanki fazla ısınıyor. İlk aldığımda da bana adaptör şarj %100 olunca prizden elektrik çekmeyi birakiyor denmişti ama o bile çok ısınıyor. Mesela Roblox oynarken bile çok ısınıyor ama bende ekran kartı olarak RTX4060 var ondan olabilir. En büyük sorunum bir gece birden kendini kapattı bilgisayar ve sadece şarjda takılı çalışmaya başladı ve şarjdayken şarjı gidiyor, onun dışında yine oyunlarda performans çok iyiydi.

Soğutucu alın hocam, en az 4 fanlı. Kendi monster'ım fanını açmaya bile gerek duymuyor son seviyede soğutucu fanında.

Sogutucusuz zaten çoğu laptop çok ısınır bende de vardı Sekiro'da god of warda yüksek oyun süresinde 95'lere 90'lara çıkardı sogutuyla 7 derece fark oldu ama tabii laptopu babam seçmişti ben HP Victus falan isterdim tabide ama bununda soğutma ve fan sesi dışı aşağı kalır bir yanı yok.

Her şeye bilmiş gibi konuşmaktan nefret ederim o yüzden farazi konuşacağım, ciddiye almak zorunda değilsiniz. Şimdi i5 12450H gibi bir işlemci var muhtemelen sizde, bu işlemciler ekran kartı kadar güç çekebiliyor. Yani Roblox işlemciyi biraz zorluyorsa adaptör veya cihaz ısınır ama asıl ısınma ekran kartının da işlemci ile birlikte zorlandığı oyunlarda oluyor yani sadece 4060 odaklı bakmayın duruma. İşlemci de kuvvetli. Şarjdayken eğer batarya azalıyorsa %95'e kadar normal. Çoğu laptopta yaşadım bu durumu. Adaptör çoğu laptopta ısınıyor lakin böyle cihazlara 180W adaptörü ben yakıştıramıyorum, throttle yiyecek olsalar da çok sınırda bir değer. Bir gece ansızın kapandıysa ve şarja takılı olmadan çalışmıyorsa bataryanızda bir sorun olma ihtimali yüksek.

Bu adaptörün ısınma konusunda çok garip şeyler yaşadım. Evde kullanırken adaptörüm ısınmıyor ağır oyunlar harici zaten ağır işlerde adaptör güç yetiştireceğim derken ısınması normal ama tren gibi bir yere giderken fişe takıyordum normal kullanımda bile anormal bir şekilde adaptör ısınıyordu. Priz değiştirmekte bir seçenek yani.

Son düzenleme:
Hocam dünden beri kullanıcı yorumlarına falan bakıyorum da millet oyunlarda 80 derece üstünü az gördüklerini söylüyor ayrıca bu modellerde artık çözülmüş diyorlar bu ısınma sorunu.

Güncel olarak bilgisayara sahibim CS2 The Forest 80 üstünü görmüyorum hepsi Ultra ayarlarda, GTA 5 Ultra ayarlarda bir tık 85'lere çıktığı oluyor.

Ben güncel olarak kullanıyorum. 2 hafta önce aldım. Daha önce de yine 3 yıl Excalibur kullanmıştım. i7 6700HQ ve GTX 960M modeli vardı. Sorunsuz hiçbir bakım yapmadan 3 yıl kullandım ve sonra sattım.
Sattıktan sonraki sürede sayısız laptop, masaüstü kullandım. Bazı laptoplarda sıkıntı yaşadım ama genel olarak bilinçli bir kullanıcı fabrikasyon hatası olmayan hiçbir laptop ile sorun yaşamaz.
Şimdi internette, YouTube'da videolar izliyorum, akrabaların laptoplarına bakım yapıyorum ve masaüstü ya da laptop almak isteyenlere ürün satın alıyorum. Kurulumlarını, testlerini yapıyorum. Haliyle çok fazla ürün deneyiyim oluyor.

Geçen gün akrabam laptopu açılmadığı için ASUS'a lanetler okuyordu. Benden önce bilgisayarcıya götürmüş, adam RAM'lerden bir tanesini cebe indirmiş ve klavyenin pinini takmayıp bozuk ürün olduğunu söylemiş. Sonra da gelip bana verdi laptopu. Laptopu açtığımda HDD'nin bozulduğunu gördüm. Belkide adam bozuk HDD taktı bilmiyorum tabii. Macununu değiştirip, SSD satın alıp taktım, Windows'u kurup verdim bilgisayarı ve 1 yıldır sorunsuz kullanıyor şimdi. Eğer bilgisayarcıya güvenip laptopu atsa, gittiği her yerde ASUS'u kötüleyecek ve asla ASUS almayacaktı bir daha.

Bir benzer deneyimimde HP Pavilion Gaming laptop ile oldu. Akrabamın kızı ve oğlunun ortak kullandığı laptop ısınıp kapanıyormuş. Yeni laptop istiyorlarmış. Adamın eli müsait olmadığı için bana getirdi bakmam için. İçini açtığımda o kadar kirliydiki çok şaşırdım. Yani içinden bir USA'me bin ladin çıkmadı laptopun. Sadece bir temizlik ile tüm sorunu halloldu. Ama bilmeyen kullanıcıya göre yine HP Pavilion suçluydu.

2018 yılında küçük kuzenime masaüstü PC topladığımda, Rampage PSU, kasa, mouse, klavye almıştım. 6 sene oldu ve hiçbiri bozulmadı bile. Ama bugün forumda Rampage adını yazarsanız, ya da alınır derseniz afaroz edilirsiniz. Çoğu kişi kullanmadığı halde kötülüyor ürünleri.

Bende uzun bir süre Monster ve Excalibur'dan uzak durdum. Yani bir sıkıntı yaşamadım ya da derdim olmadı ama genel olarak sürü psikolojisine uydum sadece.
Son zamanlarda 2 Monster ve 3 Excalibur satın aldım. Bir tanesini de kendi evimde kullanıyorum. Yani her ürünü her fiyata alınmasa bile, çoğu ürünü fiyat olarak uygunsa alınabilir. Tamamen bütçe ile alakalı. Kullandığım Excalibur modeli G870 ve gerçekten beğendim. Eğer fiyatı uygunsa alınmaması için bir sebep yok.

Yorumlara bakarak ürün almanın mantığı eskisi gibi artık yok. Çünkü herkes kullanıcıya göre değil, kendine göre karar veriyor.

100 derecede çalışan ASUS TUF'u övüp, 95 derede olan Excalibur'u gömmeleri garip zaten. Ya da 105 derece çalışan Lenovo'nun sorunu çözdüğünü, yeni kasada sorun olmadığını söyleyip, Excalibur'un bu sorunu çözecek kapasitesinin olmadığını iddia etmeleri gibi. Ben dürüstçe bildiklerimi yazıyorum ki şu anda ASUS TUF A15 Ryzen 7 7735HS, RTX 4050 modelini de kullanıyorum. Alınır mı? Derseniz evet onunda alınabileceğini söylerim. Daha öncesinde çok gömdüm laptopu ama sonra fark ettimki ufak değişikliklerle ısınma sorunuda çözülüyor.

Katılıyorum ama tecrübeli laptop kullanıcıları için bu tür laptoplarda cidden sorun yaşama ihtimali azalırken tecrübesi olmayanlar için azap olabiliyor. Bunun en büyük örneği tabii ki Casper Excalibur serisi forumda görmüştüm, Casper G870 almış FreeDOS, haliyle flash bellek gelmiş kutunun içeriğinde. İyi ama hem Windows kurmanın diğer cihazlara oranla Casper'a kurmanın daha zor olduğunu söyledi hem de driverlerin çoğu eski olduğundan çok fazla hata almış BIOS'un ise öylesine bir BIOS olduğunu bildiğimden pek şaşırmamıştım. Tabii ben FreeDOS fiyatına Windows yüklü şekilde aldım mesela kendi G870 cihazımı ve Control Center harici bir driver kurmadım, böyle şeyleri ancak duyarak öğrenebildim. Control Center'ı bile ben kurmadım öyle diyeyim. En önemli nokta şuydu, yıllardır laptop kullanıcı olarak Casper'ın sürücülerine asla güvenmememdi ve bu tahminim forumdaki konularla birlikte doğru çıktı diyebilirim. Haliyle driver yüklemediğim için sorun yaşamadım. Laptoplara Windows kurma tecrübemde pek olmadı yani laptop ilaç gibi geldi ama masaüstüne kurmuştum. Ha bir de Casper'ın fabrikasyon hatalarını diğer markalara oranla biraz daha fazla yaptığını düşünüyorum ve fiyat anlamında global markalar ile yakın fiyatlar veriyorlar ürünlerini, gerçekten sadece iyi bir kampanyada yakalarsanız ucuza gelebiliyor. Örneğin en ucuz RTX 4060 laptop bir aralar 30-32K+ fiyatlardayken 28k gibi fiyatlara satılmıştı.

Ayrıca ne kadar önerilmeyen laptoplar olsa da Excalibur mağazasının yanlışlıkla RTX 4080 kartlı laptopuna yanlış fiyat girmesi ile resmen izdiham çıkmıştı. Aynısı G870 içinde oldu, RTX 4050 modelinden bile ucuz yani 22K gibi bir fiyat girmişlerdi RTX 4060 versiyonu için Trendyol'a ve ben haberi gördüğüm gibi kafadan 20 30 kişinin sipariş ettiğini görmüştüm. Casper artık bile bile mi? Yapıyor bilemiyorum ama hepsini iptal etti yanlış fiyattan. Tabii Technopat ahalisi bu haberleri kaçırıyor o yüzden bu forum ve özellikle Techolay bana forum olarak hep yetersiz gelir bu yüzden. Lakin Technopat'ta her laptop yorumlarına gelip, yorum yapan kişilerin bu durumu görmesini isterdim çok komik bir ortamdı. Siparişi iptal edilenlerin Casper'ı direkt linçleme girişimleri falan baya garip bir ortamdı.

Kısaca o izdiham sırasında o bahsettiğim forumda da eminim aman Casper'a kallavi sallayıp, aman şöyle deyip satın alan olmuştur. Bu yüzden fiyat gerçekten önemli. Hatta forumlarda bu markalara o kadar sallanıyordu ki sürekli aynı markaları kullanmaktan sıkılıp kampanyanın üstüne almıştım bende G870'i. Tek pişmanlığım diğer markalara göre batarya tasarrufu konusunda Monster'ı saymazsan piyasadaki en vasat batarya süresine sahip oyuncu laptopu olabilir ama oyun oynayacak ve şarj aletini yanında taşıyacak için pek sorun değil gibi. MUX açık ise zaten bataryayı dehşet yiyor. Çok parası olan değil sınırlı parasıyla yüksek donanım almaya çalışanlar genelde forumlara sormadan tercih ediyor bu cihazları diye düşünüyorum. Laptopun içindeki MUX gerçek MUX'mu emin değilim ancak laptopun sıfır aldığınızda MUX kapalı olarak gelmesi sebebiyle canavar bir mod olduğunu anlıyorsunuz Control Center'da.

Son düzenleme:

Hocam bende G870 aldım ama touchpad calısıyor hareket ettirme tamam ama sag ve sol tık calışmıyor nedeni nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…