Casper Excalibur G870 performansı düştü

TheEminTR

Femtopat
Daha fazla  
Laptop özell, k;
12th gen Intel Core i5-12450H
16 GB RAM (6 GB ekran kartı, 8 GB CPU)
RTX 4050 Casper Excalibur G870.

Öncelikle iyi akşamlar. Bundan ya klaşık 7 ay önce kadar bir laptop almıştım kendisi şu ana kdr'ki ilk bilgisayarım. İlk aldığım zamanlar falan gayet iyi idi ama işte şu son zamanlarda ciddi bir FPS kaybı yaşadığımı fark ettim. Her oyunda normalde alacağımın altında alıyordum örnek olarak ise GTA ench. Versiyonu çıkmıştı. İlk zamanlar stabilize bir şekilde 80-100 FPS arasıydı. Grafik ayarları ise RTX kapalı ama diğer her şey en üst sekmentte idi. Gene aynı grafikler ile şimdi ise bazen 30'a kdr düşüyor. Çözümü nedir yani tekrar FPS arttırmak için ne yapmam gerekir? Zaman ayırdığınız için teşekkür bu arada iyi akşamlar tekrar.

Aynı laptop bende de var, son zamanlarda gerçekten çok kasmaya başladı benimki de. fanları temizleyeceğim zaman bulursam...

Hocam çok fazla FPS kaybı var tahminimce bilgisayarı güç kablosu takılı değilken kullanıyorsun güç kablosu takılı iken kullan veya güç ayarlarından yüksek performans moduna alabilirsin.

Ya da arkadaşın dediği gibi fanları temizleyebilirsin.

Hocam çok fazla FPS kaybı var tahminimce bilgisayarı güç kablosu takılı değilken kullanıyorsun güç kablosu takılı iken kullan veya güç ayarlarından yüksek performans moduna alabilirsin.

Güç kablosu falan her şey takılı hocam modunuda yüksek aldım son zamanlarda. Normalde Gaming mod ile kullanıyordum, hala bir çözüm bulabilmiş değilim.

Sanırım evet hocam dediniz gibi açıp bir fan temizliğini yapmalıyım ya da macundada problem olmuş olabilir.

Güncelleme;
Yani evet fanları temizleyince falan biraz daha akıcı oldu (oyunlar) ama hala eskisi gibi tam değil. Önerebileceğiniz bir şeylerler varsa hocalarım, müsait olabildigimce sizi dinliyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı