Casper Excalibur G870 RTX 4050 alınır mı?

Bütçe
27000
Normal şartlarda evet ancak Nvidia 60 ile 50 serisine FG getireceğim diye öldürdüğü için hayır. Aklı olan oyun oynayacaksa 4050 almamalı, bunlar Nvidia'nın teknoloji kartı taınıtımı gibi kartlar. Witcher 3 oynarken bile vram tavanda. Vram 1080p için bile grafikleri arttırdığında yetersiz gelmeye başlıyor. Nitro sayesinde evime asla sokmayacağım 3050'nin türevi kartı satıyorlar sizde gülüyorsunuz. Nvidia yerinde olsam 5040 çıkarırım 6 gb vram laptoplarda o bile satar Nitro diye.😀
Vram sayesinde 60 fps alamyınca Nitro'yu da yan cebime koyasınız, o yüzden varsa 4080 veya 4060 tavsiyesi laptopta alalım 28K'ya.

Emin ol bu forumda Nitro modellere en çok geçiren, giydiren kişi benimdir. Ben burda direkt modelin kendisine kıyaslama yaptım. 2 GB VRAM farkı için bile 4060 almaya değer. Alınabilecek bir model olabilse G870'ler öneririm. Forum sıcaklık konularıyla kaynıyor.

Emin ol bu forumda Nitro modellere en çok geçiren, giydiren kişi benimdir. Ben burada direkt modelin kendisine kıyaslama yaptım. 2 GB VRAM farkı için bile 4060 almaya değer. Alınabilecek bir model olabilse G870'ler öneririm. Forum sıcaklık konularıyla kaynıyor.

Oyun oynayan biri sıcaklık derdine düşemez, giriş seviyesi laptoplar bunlar. Küçücük kasa, masaüstü sıcaklıklarını bu fiyatta cihazlar veremezler. Oyun oynayacaksa 8 GB VRAM bile yeterince eleştiriliyor ve oyun oynayacak birinin temel önceliği ekran kartıdır.
4060'ı da çıkarıp bu yüzden fiyat indirmek zorunda kalmaları her şeyi özetliyor hocam. 3060 gücünde kart resmen 4060 bile yetersiz kalabiliyor yeni AAA oyunlarda adam fg açıyor VRAM'den oyun sapıtıyor. Oyun yapımcıları da Fg'ye güvenip optimizasyon sorunlu oyun çıkarmazlar umarım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2023 yılında ekran kartı alıyorsun, 2024 yılında fg açıyorsun diye VRAM kullanımından sorun yaşıyorsun hayal et. Adam videoda VRAM issue diye bağırıyor. 😀

Son düzenleme:
Oyun oynayan biri sıcaklık derdine düşemez, laptop bu. Küçücük kasa, masaüstü sıcaklıkları veremezler. Oyun oynayacaksa 8 gb vram bile yeterince eleştiriliyor ve oyun oynayacak birinin temel önceliği ekran kartıdır.

4060'ı da çıkarıp bu yüzden fiyat indirmek zorunda kalmaları her şeyi özetliyor hocam. 3060 gücünde kart resmen 4060 bile yetersiz kalabiliyor yeni AAA oyunlarda adam FG açıyor vramden oyun sapıtıyor.

Sıcaklık derdine nasıl düşmeyecek kişinin bilgisayarı oyunda throttling yaşayıp stuttering meydana gelirse oyun zevki mındar olur. Vector modelleri de küçücük kasalar ama soğutması çok iyi. Ya da Nitro 16 modelleri de küçücük kasa ama sıvı metal macun bulunduruyor.

Dediğim gibi kişiye bağlı GPU bazlı oyun oynarım derse alabilir G870 sonuçta 4050 ile 4060 arasında çok ciddi fark var.

Sıcaklik derdine nasıl düşmeyecek kişinin bilgisayarı oyunda throttling yaşayıp stuttering meydana gelirse oyun zevki mındar olur. Vector modelleri de küçücük kasalar ama soğutması çok iyi. Ya da Nitro 16 modelleri de küçücük kasa ama sıvı metal macun bulunduruyor.

Dediğim gibi kişiye bağlı GPU bazlı oyun oynarım derse alabilir G870 sonuçta 4050 ile 4060 arasında çok ciddi fark var.

Intel CPU'larda limit olmuyor, Nitrolar'da da yok haliyle. 100 dereceye çıkasıya kadar çekiyorlar benchlerde. Oyunda belki sıcaklık farkı olacak ama Intel işlemcili giriş cihazlarda o throttleyi yemezlerse yanarlar. O bahsettiğiniz throttle = stutter anlamına gelmez doğru yerde girdiği sürece. W limiti yok, W= ısı demek zaten o her türlü çekebildiği yere kadar gidecek. Bunlar hep R23 testinde falan ama oyunlarda çok değişik yani Nitro 16'nın avantajı olduğu oyunlar var G870'in de var.

Sıcaklık derdine nasıl düşmeyecek kişinin bilgisayarı oyunda throttling yaşayıp stuttering meydana gelirse oyun zevki mındar olur. Vector modelleri de küçücük kasalar ama soğutması çok iyi. Ya da Nitro 16 modelleri de küçücük kasa ama sıvı metal macun bulunduruyor.

G870'in sorunu GPU limitinin olup işlemci limitinin olmaması. İşlemcisi Nitro gibi çalışıyor ama soğutucusu o kadar iyi değil haliyle anakartı da berbat BIOS'u da öyle sonuç arıza.😃
GPU Max-P olmadığı için o biraz rahat, işlemci sıkıntılı. 100,5W çektiğini gördüm benchte. 100 dereceye vurdu hemen. Ekran kartı gibi W çekilir mi ?

Son düzenleme:
Intel CPU'larda limit olmuyor, Nitrolar'da da yok haliyle. 100 dereceye çıkasıya kadar çekiyorlar benchlerde. Oyunda belki sıcaklık farkı olacak ama Intel işlemcili giriş cihazlarda o throttleyi yemezlerse yanarlar. O bahsettiğiniz throttle = stutter anlamına gelmez doğru yerde girdiği sürece. W limiti yok, W= ısı demek zaten o her türlü çekebildiği yere kadar gidecek. Bunlar hep R23 testinde falan ama oyunlarda çok değişik yani Nitro 16'nın avantajı olduğu oyunlar var G870'in de var.

G870'in sorunu GPU limitinin olup işlemci limitinin olmaması. İşlemcisi Nitro gibi çalışıyor ama soğutucusu o kadar iyi değil haliyle anakartı da berbat BIOS'u da öyle sonuç arıza.😃
GPU Max-P olmadığı için o biraz rahat, işlemci sıkıntılı. 100,5W çektiğini gördüm benchte. 100 dereceye vurdu hemen. Ekran kartı gibi W çekilir mi ?

Dostum islemcide throttling olmasa elbette yanacak. Anakart ve soğurma leş olduğu için limit koyuluyor zaten. Kullandığın model de dahil buna. CPU bazlı oyuna girersen stuttering'in kralını yaşarsın doğru yerde girip girmesi mühim değil. Önemli olan benchte kısa vadede ne kadar çektiği değil. Birkaç dakika sonra o islemci tekrardan 45 W'da sabitlenecek daralma olduğu için.

Dostum islemcide throttling olmasa elbette yanacak. Anakart ve soğurma leş olduğu için limit koyuluyor zaten.

Aynı şeyi söylüyoruz işte, adamlar CPU limiti koymamışlar. Haliyle Casper'da sorun yaşama olasılığınız Nitro'ya göre daha fazla ama limiti kendiniz koyarsınız orasını bilemem.

CPU bazlı oyuna girersen Stuttering'in kralını yaşarsın doğru yerde girip girmesi mühim değil.

CPU bazlı oyun diye bir şey yok. GPU'nun yanında CPU'yu zorlayan oyun vardır. GPU sonuçta görüntüyü işleyen bir parça. O yüzden doğru yerde girip girmemesi önemli, CPU zorlayan oyunlarda genelde NPC'lerden dolayı zorlar, yükleme ekranlarında zorlanabilir. Her alanda CPU aynı derecede kullanılmaz, her zaman yüksek GHz kullanmak zorunda değil ama GPU oyunlarda genelde hep yüksek kullanımda oluyor nerede olursan ol bu yüzden GPU oyuncular için vazgeçilme bana kalırsa.

Önemli olan benchte kısa vadede ne kadar çektiği değil.

Koca metinde kulaktan duyma bilgi ile yazılmayan tek cümle bu galiba. Cevap vermekten sana hal oldum ama bu mesajı çok beğendim. CPU'larda avarage değere bakarım bende zaten sizin anlattığınız gibi her zaman. Önemli olan maksimum değerinden daha çok ne kadar sabit çektiğidir. Maksimum değerinde önemli olduğu şeyler de var tabii avarage kadar önemli olmasa da, kısa vadede çekmek olarak adlandırmak pek doğru değil bunu zira bir laptopun işlemcisinin marka limitli olup olmadığını Intel için en azından maksimum değerlerden anlıyoruz. Zaten sağlıklı olanda CPU'ya parçayı kullanan marka tarafından limit koymamak ve CPU'nun maksimum çektiği değer ne kadar fazlaysa kısa sürede olsa o kadar iyi bir şey aslında. Zira laptop 95 100 dereceye ulaştığında görür o maksimum W değerini. 95 100 derecelere ulaşıp laptopun maksimum W tüketimi düşükse onun stutter yeme ihtimalinden tut cihazda sorun olma ihtimali de artıyor.

Birkaç dakika sonra o islemci tekrardan 45 W'da sabitlenecek daralma olduğu için.

Hayır, benchmarkta işlemciler daralma olsa da 45W çekmez çünkü oyunda yediği limitin W limiti farklı, benchmarklarda GPU kullanılmadığından yediği W limiti farklı olur. Oyunlarda da 45W'a daralma sebebi 90 derecelere ulaşmasıdır. İşlemciye göre çok değişen bir durum ama 45W çekmesine rağmen 4 GHz üstüne çıkabildiği için işlemciler darboğaz yaşamdığı sürece sorun yaşatmaz. CPU daralmalarına rağmen CPU'lar yükleme ekranlarında vs. W arttırabiliyor. İşlemci darboğazı olmamasına rağmen stutter vs. varsa ya oyunda sorun var ya da başka limitler var o işte. GPU limiti olma ihtimali yüksektir, ondan sonra fg veya DLSS kaynaklı olma ihtimali yüksek. Ekran kartı driverları kaynaklı bile olabiliyor veya optimizasyon sorunlu oyunlar bile bunun sebebi artık.

İşlemciler oyunlarda %70 kullanımın üzerine çıkabiliyor. 50W 60W çekerken işlemci sıkcalıktan thermal yiyip 40W'lara kadar gerilediyse kullanıma bakın biraz artar. Ama %70'i geçmediği sürece sorun çok fazla yaşatmaz. Ha belki 1 2 FPS kaybı veya yüklemeler uzayabilir veyahut drop girebilir ama bunlar saniyelik sürekli bir stutter falan o direkt cihaz iade sebebi. Böyle anlattığınız gibi stutterın kralı falan varsa oyunun CPU zorladığına bakmaksızın CPU W çekmesi bile hayır etmez, o cihazı elde tutmak hata olur. Zaten, bir işlemcinin w daralmasından sttuter kralı olduğunu iddia etmek öyle kolay bir şey değil. Dediğim gibi işlemci kullanımı ne halde ? Fps'ler ne halde ? Sıcaklıklar ? Driver ? Ekran kartı limitleri, ThrottleStop Fivr sekmesine falan hep bakmak gerekiyor. Kolay bir işlem değil.

Son düzenleme:
Aga aldın mı bende almayı düşünüyorum 4060 olan halini performansı nasıl

Dostum daha elime gelmeden iade ettim. Ve Casper'ın tüm ürünlerinden uzak durmanı şiddetle öneririm. Sana beleşe monitör veya ekran kartı bile hediye edecek olsalar alma.

Dostum daha elime gelmeden iade ettim. Ve Casper'ın tüm ürünlerinden uzak durmanı şiddetle öneririm. Sana beleşe monitör veya ekran kartı bile hediye edecek olsalar alma.
Tavsiye etmemekte bir şey diyemem de bedava verseler almamayı yapacak insan çok az. Aldığın ürünü iade ettin diye abartılmış gibi geldi yorum. Hadi laptop veya çip üreten bir ülke olsak anlayacağım Casper'ın ürettiği bir şeyde yok. Haliyle 4060 gibi ekran kartlarını da herkes alamıyordur bence.

Telefon ve tablet kısmında desteklerim ama. Telefon ve tablet kısmında üst segmentte yoklar bile.

Tavsiye etmemekte bir şey diyemem de bedava verseler almamayı yapacak insan çok az. Aldığın ürünü iade ettin diye abartılmış gibi geldi yorum. Hadi laptop veya çip üreten bir ülke olsak anlayacağım Casper'ın ürettiği bir şeyde yok. Haliyle 4060 gibi ekran kartlarını da herkes alamıyordur bence.

Telefon ve tablet kısmında desteklerim ama. Telefon ve tablet kısmında üst segmentte yoklar bile.

Haklısınız hocam biraz abartmış olabilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı