Casper Excalibur G900 düşük FPS veriyor

G900 için, biosa gir(f12) advanced da konfigürasyonlarla ilgili kısma gir orada Internal Grapics i kapat.
Hocam bazı insanlar bunu yaptıktan sonra görüntü alınamadığını söyledi böyle bir şey yaşar mıyım?

Hocam bazı insanlar bunu yaptıktan sonra görüntü alınamadığını söyledi böyle bir şey yaşar mıyım?

Ben yaşamadım Casper kullanıcıları wp grubu var orada da G900 kullanıcılarından kimse yaşamamış garanti veremem bende hafif korkarak yaptım ama en kötü garantiye gönderir düzelttiririm motivasyonu vardı bende. Senin pf yi fb grubunda da gördüm ben galiba, o grupta wp grup linki var katıl istersen. Daha detaylı ve hızlı iletişim oluyor.

Linkini atabilir misin grubun?

bende aynı sorunu yaşıyorum sorunu nasıl çözdün attığınız videodan pek bir şey anlamadım

bende aynı sorunu yaşıyorum sorunu nasıl çözdün attığınız videodan pek bir şey anlamadım
G900 varsa elinizde biostan internal grapchics'le ilgili olan ayarı auto'dan disable yaparsanız bir miktar fps artışı olur. Onun haricinde farklı bir monitör takarak ta yüksek fps değerlerine ulaşabilirsiniz. RAM çift kanal olursa da fps droplar ortadan kalkacaktır.

Dostum bende g900 sahibiyim, rtx 2070 super ekran kartına sahip olanından. Dediğiniz gibi monitöre bağlayınca FPS değerlerim arkdaşın dediği gibi artıyor. Bunun nedeni laptop monitöründe oyunu oynarken entegre ekran kartıda(güçsüz olan) çalıştığı için güçlü olan ekran kartı kendi performansını kısıyor ve sonucunda hepimizin şikayetçi olduğu düşük FPS sorunu ortaya çıkıyor. Peki neden monitörde böyle bir problem olmuyor diyor olabilirsiniz. Bunun nedenide monitöre bağladınız hdmı yada dısplay port kablosunun çıkısı laptopda GÜÇLÜ olan ekran kartına bağlı. Bundan dolayıda monitöre bağlanan laptop, oyunlarda sadece güçlü olan ekran kartını çalıştırıyor. Bunun sonucunda da FPS artışı meydana geliyor. Tek dez avantajı işe masaüstü programları da dahil herşey bu ekran kartında çalışıyor, buda ekran kartının ömrünü kısaltıyor. Saygılar
Size katılıyorum. Bende ramleri tek kanaldan çift kanala çevirerek fps artışı sağladım. Ama bu biraz zevk meselesi.

Bende RTX 3060'lı modeli var ekrank kartını kapatsam düzelir mi Intel olanı.

Hocam selamlar, bende GameGaraj Fenix laptop almıştım yaklaşık 1 sene önce. Aynı problem bende de mevcuttu. Olay MUX switch ve Nvidia-Optimus ile alakalı. Batarya ömrünü ve bilgisayarın bataryalı daha uzun süre çalışabilmesi için yapılıyor aslında. Yani Youtube'a girerken neden RTX tam performans çalışsın ki?
Eğer anakartta yapısal olarak MUX switch mevcutsa bu olayı kontrol edebiliyorsunuz. Yani sadece RTX 2070 çalışsın yada hem intel hem RTX2070 ortaklaşa çalışsın ve FPS'imi sınırlamak şartıyla batarya ömrümü uzaltsın ve PC'mi yormasın diyebiliyorsunuz.
Ama yapısal olarak yoksa bu olayı HDMI ile harici monitör ile kökten yada Dual Channel RAM ile %98 çözebilirsiniz.
Benim laptopum single channel yani tek bir tane 16gb RAM'li idi. Dual channel yani 2 tane 16gb RAM taktığımda bu olayı hemen hemen çözmüş oldum.
Açtığım inceleme ve konunda bu olaydan bahsettim. FPS değerlerinide aynen yazdım. Umarım yardımcı olurum. Ama kafanıza takmayın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…