Casper Excalibur vs Monster Abra A7 V7.1

canocan23

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilen ve deneyimlemiş olanlara sormak istiyorum da, öncelikle bir çok forumda baktım gezindim kimisinde Excalibur'a onay verirlerken kimisinde 6 ay sonra çöp olur tarzında yazılmış, benim ortalama bütçem aşağı-yukarı 5000 civarında. Şimdi bilgilerinize başvurmak istiyorum, hiçbir şey hakkında karar vermedim ve amacım öğrenmek ki ona göre alım yapayım.

Excalibur:
  • 16GB RAM DDR4 2400MHz
  • Nvidia GTX 1050 4GB 128 bit
  • i7 7700HQ
  • 256GB SSD + 1TB HDD
  • Windows 10
  • 17.3 IPS mat LED ekran

Monster Abra A7 V7.1:
  • Intel® Kaby Lake Core™ i7-7700HQ 4
  • Intel® HM175 Express Chipset
  • 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 128-Bit DX12
  • 17.3" Full HD 1920x1080 IPS Mat LED Ekran
  • 16GB (1x16GB) DDR4L 1.2V 2400MHz SODIMM
  • Samsung 512GB PM961 M.2 Sata PCIe 3.0 x4 (Okuma: 2800 MB/s - Yazma: 1600 MB/s)
  • RGB Tam Renkli Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q)
  • FreeDos (İşletim sistemi bulunmamaktadır)
  • ESET Multi-Device Security - 3 Aylık (3 Kullanıcı) HEDİYE
  • Intel® Dual Band Wireless-AC 3168, 1x1 AC + Bluetooth 4.2 M.2 2230 (433 Mbps)
  • 1.0MP HD Kamera

Casper için ısınmıyor diyorlar ancak 6 ay sonra çöp diyorlar ki buz dolabıda soğuk ama işe yaramaz. Monster için kasası dandik diyorlar ve aşırı ısınıyor deniliyor o zaman soba da ısıtıyor ama işe yaramaz. Sırf bu yuzden deneyimlenmiş bilgi istiyorum çünkü bir defa alacağım uzun kullanım bilgisi vs. ne varsa söyleyin, tekrardan iyi forumlar ve iyi günler diliyorum :) :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilen ve deneyimlemiş olanlara sormak istiyorum da, öncelikle bir çok forumda baktım gezindim kimisinde Excalibur'a onay verirlerken kimisinde 6 ay sonra çöp olur tarzında yazılmış, benim ortalama bütçem aşağı-yukarı 5000 civarında. Şimdi bilgilerinize başvurmak istiyorum, hiçbir şey hakkında karar vermedim ve amacım öğrenmek ki ona göre alım yapayım.

Excalibur:
  • 16GB RAM DDR4 2400MHz
  • i7 7700HQ
  • 256GB SSD + 1TB HDD
  • Windows 10
  • 17.3 IPS mat LED ekran

Monster Abra A7 V7.1:
  • Intel[emoji768] Kaby Lake Core[emoji769] i7-7700HQ 4
  • Intel[emoji768] HM175 Express Chipset
  • 4GB GDDR5 nVIDIA[emoji768] GeForce[emoji768] GTX1050 128-Bit DX12
  • Samsung 512GB PM961 M.2 Sata PCIe 3.0 x4 (Okuma: 2800 MB/s - Yazma: 1600 MB/s)
  • Intel[emoji768] Dual Band Wireless-AC 3168, 1x1 AC + Bluetooth 4.2 M.2 2230 (433 Mbps)
  • 1.0MP HD Kamera

Casper için ısınmıyor diyorlar ancak 6 ay sonra çöp diyorlar ki buz dolabıda soğuk ama işe yaramaz. Monster için kasası dandik diyorlar ve aşırı ısınıyor deniliyor o zaman soba da ısıtıyor ama işe yaramaz. Sırf bu yuzden deneyimlenmiş bilgi istiyorum çünkü bir defa alacağım uzun kullanım bilgisi vs. ne varsa söyleyin, tekrardan iyi forumlar ve iyi günler diliyorum :) :)
Dostum Casper excalibur kullanıyorum. Yorumum şu şekilde.

Cihazın malzeme kalitesi çok iyi. Parmak izi tutmuyor. Farklı bir plastik yapı mevcut üzerinde. Gaming gibi bir duruşu yok aslında hrm iş hem oyun anlamında gayet iyi bir duruşa sahip. Ekran kartı ısınıyor olsa da performanstan ödün vermiyor. Çift fan ve 3 hava çıkışı var. Cpu bölümünde 2 çıkış var. Gpu bölümünde ise 1 çıkış var. Şuan en yorduğum oyun battlefield 1 oldu. En yüksek ayarlarda 1 saat akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Ram kullanımı 9 GB/16 GB Ekran kartı kullanımı %95-100 Cpu Kullanımı %60-%65. Ekran kartı sıcaklık değeri maximum 86 derece iken işlemci sıcaklik değeri maximum 74 dereceye ulaştı. Ekran kartı cihazın sağ tarafında olduğundan dolayı sağ tarafraki klavye bölümünde biraz sıcaklık hissediliyor. Cihazın alt kapagındaki büyük ızgaralar sayesinde iyi bir hava girişi var. Ses sistemi çok iyi. 2+1 Dolby sisteme bağlı çalışıyor. Ssd sayesinde cihazın açılma süresi maximum 3 saniye. Power düğmesine bastığım anda ekrana Excalibur yazısı geliyor ve hemen 3 saniye içinde masaüstü karşıma geliyor. I7 7700HQ max. 3 80 GHZ hızında işlemci mevcut. Ramler 2x8GB 2400MHZ değerinde çalışıyor. Yeni bir seri. Almak isteyenler varsa 5000 liraya gtx 1060 lı notebook bulabilirsiniz. Casper biraz pahalı kaçıyor. Muhtemelen Windows 10 Home Premium Edition lisansı olduğundandır. Ben çok memnunum. Zaten kendi içerisinde programı mevcut. OverClock yapıp ısı değerlerini sürekli kontrol edebiliyorsunuz. Cihaz hazır driverları kurulu %100 batarya ile geliyor. Oyun hediyesi olarak Rocket League mevcut.

Dostum Casper excalibur kullanıyorum. Yorumum şu şekilde.

Cihazın malzeme kalitesi çok iyi. Parmak izi tutmuyor. Farklı bir plastik yapı mevcut üzerinde. Gaming gibi bir duruşu yok aslında hrm iş hem oyun anlamında gayet iyi bir duruşa sahip. Ekran kartı ısınıyor olsa da performanstan ödün vermiyor. Çift fan ve 3 hava çıkışı var. Cpu bölümünde 2 çıkış var. Gpu bölümünde ise 1 çıkış var. Şuan en yorduğum oyun battlefield 1 oldu. En yüksek ayarlarda 1 saat akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Ram kullanımı 9 GB/16 GB Ekran kartı kullanımı %95-100 Cpu Kullanımı %60-%65. Ekran kartı sıcaklık değeri maximum 86 derece iken işlemci sıcaklik değeri maximum 74 dereceye ulaştı. Ekran kartı cihazın sağ tarafında olduğundan dolayı sağ tarafraki klavye bölümünde biraz sıcaklık hissediliyor. Cihazın alt kapagındaki büyük ızgaralar sayesinde iyi bir hava girişi var. Ses sistemi çok iyi. 2+1 Dolby sisteme bağlı çalışıyor. Ssd sayesinde cihazın açılma süresi maximum 3 saniye. Power düğmesine bastığım anda ekrana Excalibur yazısı geliyor ve hemen 3 saniye içinde masaüstü karşıma geliyor. I7 7700HQ max. 3 80 GHZ hızında işlemci mevcut. Ramler 2x8GB 2400MHZ değerinde çalışıyor. Yeni bir seri. Almak isteyenler varsa 5000 liraya gtx 1060 lı notebook bulabilirsiniz. Casper biraz pahalı kaçıyor. Muhtemelen Windows 10 Home Premium Edition lisansı olduğundandır. Ben çok memnunum. Zaten kendi içerisinde programı mevcut. OverClock yapıp ısı değerlerini sürekli kontrol edebiliyorsunuz. Cihaz hazır driverları kurulu %100 batarya ile geliyor. Oyun hediyesi olarak Rocket League mevcut.
Hocam öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler, ancak esas sorum şu, ben bu cihazı aldım diyelim uzun kullanımda mesela 6-7 ay sonra cihaz performans kaybı yaşar mı? Şayet eğer böyle bir sorun olacaksa almamın anlamı yok trilyoner değilim sonuçta. Mesela siz kaç aydır kullanıyorsunuz, performansı nasıl şu anda? Bunlar önemli.

Hocam öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler, ancak esas sorum şu, ben bu cihazı aldım diyelim uzun kullanımda mesela 6-7 ay sonra cihaz performans kaybı yaşar mı? Şayet eğer böyle bir sorun olacaksa almamın anlamı yok trilyoner değilim sonuçta. Mesela siz kaç aydır kullanıyorsunuz, performansı nasıl şu anda? Bunlar önemli.
Hocam ben henüz yeni aldım. 1 hafta oldu. Dediğim gibi fanlar çok sessiz çalısıyor. Cihaz ince oldugu için klavyeye hafif sıcaklık yansıyor. Ama hiç bir performans kaynı yaşamazsınız. Aralıksız 3 saat gta 5 online oynadım. Very high oldugu halde stabil 60 fps aldım. Ve hiç fps düşmedi. Sıcaklık sabitleniyor belli bi süre sonra. Artmıyor yani. Şahsen ets 2 en yüksek ayarlarda 70 dereceyi geçmedi

Kışın soba olarak kullanmak isterseniz Casper tavsiyemdir. Abra A7 V7.3.2 17.3 inç. kullanma fırsatım oldu (İ5 modeli olan) ve boş yere dünya markası değil. Casper zamanında İ7'nin yanına R7 240 koymuş bir firma seçim sizin.
Not: Abra A7 V7.3.2 GTA V'de 66-74 derecede değişiyordu. FPS'i tam hatırlamıyorum ama yüksek ayarlarda 50-80'di galiba.)

Excalibur:
  • 16GB RAM DDR4 2400MHz
  • i7 7700HQ
  • 256GB SSD + 1TB HDD
  • Windows 10
  • 17.3 IPS mat LED ekran

Monster Abra A7 V7.1:
  • Intel® Kaby Lake Core™ i7-7700HQ 4
  • Intel® HM175 Express Chipset
  • 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 128-Bit DX12
  • Intel® Dual Band Wireless-AC 3168, 1x1 AC + Bluetooth 4.2 M.2 2230 (433 Mbps)
  • 1.0MP HD Kamera

Gözünü seveyim uzak dur. Benimki CS:GO'da fırın gibi oluyor. Casper alma, Monster'a bakabilirsin ama.

Screenshot_20170823-182657.png

Excalibur'un donanımı bu şekilde

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı