Casper F650 düşük performans

Serknoli

Centipat
Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum. Yaklaşık 1.5-2 sene önce elime geçen Casper F650 model dizüstü bilgisayarımda ciddi anlamda problem olduğunu düşünüyorum. İçinde ekran kartı NVIDIA GeForce 940MX model ekran kartı ve Intel i5-7200U model işlemci mevcut. Bu bileşenlerle CS:GO gibi bir oyunda bile 1280x720 çözünürlüğünde 30 FPS göremiyorum desem yeridir. Elime geçtiğinden beri böyleydi fakat artık canıma tak etti. Bugün ekran kartının güncel sürücülerini yükleyip Windows sürümümü en son sürüme güncelledim. Ne yapmam lazım?
Not: Dizüstü bilgisayarın içi nasıl açılır ve nasıl temizlik yapılır bilmiyorum, zaten 1 yıl kullanılmadı desem yeridir.
dxdiag1.PNG dxdiag2.PNG dxdiag3.PNG

MSI Afterburner ile oyun calisirken ekran karti cekirdek ve RAM frekansina bakin. Ayrica islemci frekansina da. Sicakliklarini gozlemleyin. Bir de guc seceneklerinden bilgisayarin hangi planda calistigini kontrol edin. maksimum batarya secili ise butun ozelliklerden kisarak calisiyor olabilir. Son secenek temiz Windows kurmak ya da Recovery'den geri almak. Bir ihtimal de oyunda iken on-board mi aktif yoksa Geforce mu, bunu da kontrol etmelisiniz.

MSI Afterburner ile oyun calisirken ekran karti cekirdek ve RAM frekansina bakin. Ayrica islemci frekansina da. Sicakliklarini gozlemleyin. Bir de guc seceneklerinden bilgisayarin hangi planda calistigini kontrol edin. maksimum batarya secili ise butun ozelliklerden kisarak calisiyor olabilir. Son secenek temiz Windows kurmak ya da Recovery'den geri almak. Bir ihtimal de oyunda iken on-board mi aktif yoksa Geforce mu, bunu da kontrol etmelisiniz.
FurMark üzerinden burn-in test yaptığımda 1920x1080 çözünürlükte sıcaklık 5 dakikada 53 dereceden 90 dereceye çıktı, ve FPS sabit 12-13 idi. Oyunda iken Geforce Experience üzerinden ''Bildirim anında GPU etkinliği simgesi görüntüle'' seçeneği açıkken CS:GO açıyorum ve oradaki simgede csgo.exe görünüyor. Sanırsam bu Geforce ile çalıştığı anlamına geliyor fakat şöyle bir ekran görüntüsü daha atmak istiyorum. Nvidia PhysX Yapılandırması sekmesi: PhysX.PNG

Sicaklik cok yuksek. Termal macuınlari yenilemelisiniz. Forumda daha oncede bu modelin alti ay sonra birden asiri yavasladigindan sikayet edilmis. O arkadasa sorabilirsiniz cozum bulup bulamadigini. konu linki burada.

Sicaklik cok yuksek. Termal macuınlari yenilemelisiniz. Forumda daha oncede bu modelin alti ay sonra birden asiri yavasladigindan sikayet edilmis. O arkadasa sorabilirsiniz cozum bulup bulamadigini. konu linki burada.
Ben kendim yenilemeyi bilmiyorum. Acaba Casper yetkili servise götürsem onlar yeniler mi belli bir ücret karşılığında?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı