Casper G870 alınır mı?

Bütçe
30000
Çoğu laptopta çıkıyor zaten 100 dereceye kadar sorun olmaz bu bütceye bu kadar maalesef.

Ben yayın açacağım CS2 falan iyi mi?

Hocam bu fiyata alabileceğiniz en iyi bilgisayarlardan biridir. Acer Nitro 16ya ek olarak Acer Nitro 5 veya MSI da bakabilirsiniz. Bu fiyat bandında var diye hatırlıyorum ama RAM vs daha düşük olabilir.

MSI pahalı bütçem yetmez.

8 GB RAM versiyonu olan 30k altıydı sanırım.
 
Hocam Monster çok önerilmeyen bir marka ileride anakart yanması gibi bazı sorunlarla da karşılaşabilirsiniz ve daha kötü dü garanti kapsamında servis bunları kabul etmiyor. Acer aynı segment 1-2K fazla ödeyin Acer alın bana göre Monster Tulpar'ın birkaç model hariç çöp.

Düşünüyorum bir şeyler fakat nedense kullanıcılar memnun excaliburadan.

Hocam bu fiyata alabileceğiniz en iyi bilgisayarlardan biridir. Acer Nitro 16ya ek olarak Acer Nitro 5 veya MSI da bakabilirsiniz. Bu fiyat bandında var diye hatırlıyorum ama RAM vs daha düşük olabilir.

8 GB RAM versiyonu olan 30k altıydı sanırım.

8 GB RAM şu an çok piyasadaki oyunların altında 16 zor yetiyor.
 
Alınmaz. Soğutması iyi falan değil. Bütçe 29-30 bin ise aşağıdaki alınır:


Excalibur, Monster gibi markalara yönelmeyin.

Excalibur eleştirenleri anlıyorum ama oyun oynayacaklar için söylemek isterim, 1080p oyunculukta bile 8 GB VRAM yetersiz gelmeye başlıyor. Oyun oynayacak varsa sıcaklıklara takılacaksa artık geçmiş olsun özellikle de kalite arıyorsa 4050 mantıklı gelebilir ama asla evime sokmayacağım bu kart, bu modeller sayesinde deli gibi satıyor eminim. Normalde sistem toplasa 4070 alabilecek adam.

Düşünüyorum bir şeyler fakat nedense kullanıcılar memnun excaliburadan.

8 GB RAM şu an çok piyasadaki oyunların altında 16 zor yetiyor.

Elinize sorunlu cihaz gelme ihtimali sanırım Casper ile artıyor. Ben kullanıyorum ve memnunum, evet çok ağır ve aşırı NPC içeren işlemci sömüren oyunlarda 100 dereceye kadar yolu oluyor laptopun ama GPU öyle bir GPU'ki 105W çekip masaüstü 4060'lara benzer FPS verebiliyor veya yetişebiliyor diyebilirim aldığım FPS'ler neticesinde, işlemci zorlamayan oyunlar oynarsanız zaten ekran kartının limit yemeden sınırda sabit 84 85 derecelerde çalıştığını görüyorsunuz. Bölümüm gereği çok fazla laptop gördüm, ASUS TUF A15, Lenovo IdeaPad 3 Gaming gibi onlarda da 85 dereceleri görebildim GPU'da. Kalite konusu tabii ki fiyatı dolayısı ile şaibeli. Kasa kalitesini seviyorum, alüminyum alışım. Çoğu oyuncu laptopu plastik kasadır ancak anakart kalitesi kötü olduğunu daha BIOS'tan anlıyorsunuz.

Laptop Max-P değil, Max-P olmadığından yaptığım FurMark testlerinde 140W 4060'lara göre çok daha yavaş 84 derecelere çıktığını tecrübe ettim 1k düşük skor ile. İşlemci içinde UV olsa tadından yenmezdi ama 94 96 derecelere çıkıp saniyelik 100 dereceyi görüp limitler ile birlikte kendini UV yapar gibi kısıyor. UV gibi az kayıpla olmuyor lakin darboğaz seviyesine gelmediğiniz sürece 10 veya 15 derece düşüş oluyor pl1 ve thermal throttle limiti sayesinde. Stant öneririm alırsanız etkisi oluyor, laptopun aşağıdaki fan alanı geniş ve arkadaki çıkışı da geniş yanlarda yok.

Ayrıca siz daha önce konu açıp bana bu mesajı atmıştınız.
SsSs.png


Arkadaşımda var o laptop ben masaüstü kullanıcısıyım fan sesinden durulmuyor hadi bu tüm laptoplarda var fakat soba gibi yeni termal macun değişimi yapılmış (1-2Hafta) 92°C rahat çıkıyor 1 2 saat oynadık 95°C gördü kabulunuz ise siz düşünün.
Evet, o dereceleri AAA yani hem cpu hem gpu sömüren oyunlarda görüyor. Thermal limite kafa attığında ise 80 derecelere kadar düşüyor zaten thermal limite kafa atasıya kadar cpu optimum w değerini bulamıyor. 40 ile 60W arası çekmeye çalışıyor ve 4.1 ghz çalışıyor limiti yiyince 3.6 ile 4.1 arası çekmeye başlıyor 30 ile 40W arasına düştüğünde optimuma erişiyor bu laptopta. Böylece 80 derecelerde çalışıyor.

180W adaptöre sahip olması maalesef hoş değil. Ama 105W GPU emin olun 140W GPU kadar furmark skoru alamıyor ama daha geç ısınıyor ancak oyunlarda hemen hemen aynı şeye geliyor.

Msi modellerde cooler boster var Açtığınızda rpmyi baya arttırıyo genelde 81°C geçmiyor tabi çabuk tozlanır
Benchmarklarda 81 derecede kalıyorsa o laptopta ya limit var ya da UV.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı