Casper G900 tek kanal RAM'i çift kanala çıkarma

veriyolu

Kilopat
Daha fazla  
Elimde Kingston 32 GB 3200MHz RAM var, yani laptopuma takılı olan. Sıkıntım ise bu RAM'i bana tek kanal takıp yollamışlar. Ben de bu RAM'i çıkartıp 2 tane 16 GB takmak istiyorum. Alacağım RAM bu:
https://www.hepsiburada.com/kingsto...22-notebook-ram-kvr32s22s8-16-p-HBV000014UINR
Ama laptopumdaki RAM'in CL'sini bilmiyorum, CL 16 da olabilir CL 22 de. Bir de şu anki RAM'im çalıştığı frekans nedir ve bu takcağım 2 tane 16 GB RAM frekansı ne olur?

Şu anki RAM'e ait bilgiler:

ram1.PNG

ram2.PNG

Elimdeki 32 gb rami tamamen çıkartıcağım için önericeğiniz daha iyi bir laptop ram'i varmıdır 16X2?

CL değeri 21 olarak gözüküyor.
Anladım. 2 ram arasında kaldım sen olsan hangisini tercih ederdin

Benim laptop 3200 mhz ram takılı olmasına rağmen 2933 hızında çalıştırıyor ondan kafam karışt, biraz bunuda göz önünde bulundurursan sevinirim.

Anladım. 2 RAM arasında kaldım sen olsan hangisini tercih ederdin

Benim laptop 3200 MHz RAM takılı olmasına rağmen 2933 hızında çalıştırıyor ondan kafam karışt, biraz bunu da göz önünde bulundurursan sevinirim.

Samsung RAM bulabilirseniz Samsung alınız aynı özelliklere sahip.
Kendimde Corsair 16 GB 3200MHz LPX RAM var yeni sistem toplamıştım 2666MHz'den 3200MHz değerine çekince dram hatası alıyordum dün düzelttim ama bugün gene aynısı oldu Corsair'in RAM'lerinden uzakdur bence kasa, güç kaynağı gibi bileşenleri gayet iyi ama RAM kısmında LPX ve vengace serisi yeterli seviyede değil bence.

BIOS ayarlarına girip D.O.C.P/XMP seçeneğini aktif ederek RAM MHz değerini 3200 seviyesine çıkartabilirsin.

Son düzenleme:
Samsung RAM bulabilirseniz Samsung alınız aynı özelliklere sahip.
Kendimde Corsair 16 GB 3200MHz LPX RAM var yeni sistem toplamıştım 2666MHz'den 3200MHz değerine çekince dram hatası alıyordum dün düzelttim ama bugün gene aynısı oldu Corsair'in RAM'lerinden uzakdur bence kasa, güç kaynağı gibi bileşenleri gayet iyi ama RAM kısmında LPX ve vengace serisi yeterli seviyede değil bence.

BIOS ayarlarına girip D.O.C.P/XMP seçeneğini aktif ederek RAM MHz değerini 3200 seviyesine çıkartabilirsin.
Malesef samsung alamıyorum :( . Elimdeki single channel 32 gb ram den 2x8 corshair ramler her türlü daha fazla performans verirler herhalde :D. Performans açısından çok memenun değil gibisin?Sen bu şekilde söyleyince kafam karıştı biraz. Birde CPU-Z uygulamasında pc ye takılı olan ram markasını SAMSUNG gösteriyormuş yeni farkettim.

Pek,i 32 gb ramin yanına aynı mhz ve cl değerine sahip bir adet 8 gb ram takarsam 2 tane 8 gb ramin verdiği çift kanal performansını alabilirmiyim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı