Casper G920 mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

esayberekes

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://we.tl/t-S8yTREsKpn
RAM
32
SSD veya HDD modeli
bilmiyorum
Ekran kartı
5070 Tİ Mobile
Anakart
Bilmiyorum
İşlemci
i9 14900-hx
Merhaba, daha önce konu hakkında bir başlık açmıştım. Sorun ne yazık ki devam ediyor. Yeni oluşan minidump dosyasını ekte bırakıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba.

Alınan hataların 4 tanesi Vanguard, 1 tanesi NVIDIA ekran kartı sürücüsü kaynaklı oluşmuş.

Sorun Vanguard yazılımı kaynaklı oluşuyor. (vgk.sys)

Anti-Cheat Engine'ler Ring0 adını verdiğiniz Protection Ring yani Koruma Halkası katmanına yakın çalıştığı için kernel (çekirdek) ile yakın bir etkileşim içerisindedir.
Ring0 katmanı, fiziki donanımlarla en yakın ilişkiyi kuran (CPU işlevselliği, G/Ç kontrolcüleri gibi.) katmandır.

Bu katmana yakın çalışan Anti-Cheat motorları en ufak bir hatalı etkileşimde sistemin bütünlüğünün korunması adına sisteme mavi ekran verdirebilir.

Vanguard yazılımının kurulu olduğu oyunlardan hangisi sisteminizde yüklüyse o oyun özelinde;
  1. İlk olarak Vanguard yazılımını kaldırın.
  2. Oyun dosyalarınızı doğrulayın.
  3. Otomatik olarak yüklenmemişse Vanguard'ı manuel olarak yükleyin.
NVIDIA ekran kartı sürücüsü, yürütme esnasında hataya düşmüş. Sık tekrarlanmadığı sürece işlem yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

Ek olarak;

• Ses sürücülerinizi güncelleyin. DDU ile kaldırarak işlemi gerçekleştirmelisiniz.
  • Wi-Fi sürücülerinizi güncelleyin.
  • İstenmeyen Temp dosyalarının varlığı söz konusu gibi görünüyor. Temp dosyalarınızı temizleyin.
Bunun haricinde bir sorun göremedim.

Merhaba.

Alınan hataların 4 tanesi Vanguard, 1 tanesi NVIDIA ekran kartı sürücüsü kaynaklı oluşmuş.

Sorun Vanguard yazılımı kaynaklı oluşuyor. (vgk.sys)

Anti-Cheat Engine'ler ring0 adını verdiğiniz protection ring yani koruma halkası katmanına yakın çalıştığı için kernel (çekirdek) ile yakın bir etkileşim içerisindedir.
Ring0 katmanı, fiziki donanımlarla en yakın ilişkiyi kuran (CPU işlevselliği, G/Ç kontrolcüleri gibi.) Katmandır.

Bu katmana yakın çalışan anti-cheat motorları en ufak bir hatalı etkileşimde sistemin bütünlüğünün korunması adına sisteme mavi ekran verdirebilir.

Vanguard yazılımının kurulu olduğu oyunlardan hangisi sisteminizde yüklüyse o oyun özelinde;
  1. İlk olarak Vanguard yazılımını kaldırın.
  2. Oyun dosyalarınızı doğrulayın.
  3. Otomatik olarak yüklenmemişse Vanguard'ı manuel olarak yükleyin.
NVIDIA ekran kartı sürücüsü, yürütme esnasında hataya düşmüş. Sık tekrarlanmadığı sürece işlem yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

Teşekkür ederim Vanguard'ı kaldırarak bir süre kullanmayı deneyeceğim. Zamanınızı ayırdığınız için sağ olun.

Teşekkür ederim Vanguard'ı kaldırarak bir süre kullanmayı deneyeceğim. Zamanınızı ayırdığınız için sağ olun.
Rica ederim ne demek.

2 gün cihazınızı gözlemleyelim. Olumlu/olumsuz dönütünüzü bekliyor olacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı