Casper GT 840M vs Asus GT 940M Dizüstü

Metehan Mülver

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar üniversite artık açılacağı için pazar günü dizüstü almak istiyorum. Lakin kararsız kaldım...
İşlemci mi daha iyi olsun, ekran kartı mı? Asus'un işlemcisi i5 olduğu için alma diyor sorduğum herkes yoksa çok iyi diyorlar, bu yüzden sizlere sormak istedim yoksa gönlüm ondan yanaydı.

Düşündüğüm dizüstülerin farkları;
Asus: i5 5200u işlemci + 12 gb ram + gt940m ekran kartı
Casper: i7 5500u işlemci + 8 gb ram + gt840m ekran kartı (Lütfen Casper olduğu için öngörülü davranmayın)

Oyun oynayacağım, bazen oyun videosu çekerim. Kalan zamanda genelde internette takılırım. Fiyatları hemen hemen aynı yardımcı olursanız çok sevinirim baya arada kaldım çünkü.

Oyun istiyorsan 940M ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacağının dan eminim. Kendimin bilgisayarımda 840m var fakat pek iç açıcı sonuçlar vermiyor. Asus dan şaşmayın Asus alın derim ben.

Oyun istiyorsan 940M ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacağının dan eminim. Kendimin bilgisayarımda 840m var fakat pek iç açıcı sonuçlar vermiyor. Asus dan şaşmayın Asus alın derim ben.
Tavsiyen için teşekkür ederim. İşlemci yüzünden mesela gta oynarken donar diyen arkadaşlarım var çekirdek sayısı 2 olduğu için asus dizüstünün işlemcisinin bi bilgin var mı bu konuda?

Casper pişmanıktır! Asus'dan şaşma. Bütçen 2000 TL civarı ise Asus X550JX öneririm.
Casper 2.249 lira, Asus 2.317 lira. Vatan, teknosa gibi yerlerden almayı düşünüyorum.

Dediğim gibi eğer bütçen 2000 TL civarı ise kesinlikle Asus X550JX al. Sistem özellikleri :
İntel Core i5-4200H 2.80 GHz, Turbo Boost ile 3.40 GHz
4 GB
nVidia GeForce GTX 950M
750 GB HDD

U işlemciler daha az batarya tüketme amaçlı. H işlemciler performans odaklı olduğu için alacağın FPS i5-5200U'ya göre daha fazla olacaktır.

Dediğim gibi eğer bütçen 2000 TL civarı ise kesinlikle Asus X550JX al. Sistem özellikleri :
İntel Core i5-4200H 2.80 GHz, Turbo Boost ile 3.40 GHz
4 GB
nVidia GeForce GTX 950M
750 GB HDD

U işlemciler daha az batarya tüketme amaçlı. H işlemciler performans odaklı olduğu için alacağın FPS i5-5200U'ya göre daha fazla olacaktır.
Evet dediğiniz gibi iyi ama Vatan'da 3.370 lira :( Teşekkürler bu arada tavsiyeniz için.

i5 5200u ile i7 5500u arasında dağlar kadar fark yok. Tabiki i7 daha iyi ama ekran kartı o farkı kapatıyor. Ayrıca Asus daha kaliteli ürünler üretiyor. Ben Asus diyorum. Bu arada bütçeni söylersen aklıma gelen model olursa söyleyeyim kardeş.

i5 5200u ile i7 5500u arasında dağlar kadar fark yok. Tabiki i7 daha iyi ama ekran kartı o farkı kapatıyor. Ayrıca Asus daha kaliteli ürünler üretiyor. Ben Asus diyorum. Bu arada bütçeni söylersen aklıma gelen model olursa söyleyeyim kardeş.
Teşekkürler öyle diyorsanız Asus'u alacağım o zaman. 2.000-2.300 arası bütçem ama internetten almayı düşünmüyorum mağazalardan tercih ediyorum.

Casper pc = kanser pc. O fiyata 550jx al. Emin ol pişman olmazsın.
Nerede bulabilirim o modeli acaba?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı