Casper i7-4702MQ laptop çok fazla kasıyor

neojun

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, iyi Sosyaller.

• Model: Casper laptop.
  • Ekran kartı: GT740M.
  • İşlemci: Intel i7-4702MQ
  • RAM: 8 GB.

Bilgisayar 4 yıl civarı hiç kullanılmadı. Bugün komple temizledim. Termal macunu yeniledim. Ardından Windows 10 kurup tüm güncellemelerini yaptım. Arka plandaki gereksiz her şeyi kapatıp bilgisayarı komple güç planı olsun NVIDIA Denetim Masası olsun performansa ayarladım. Fakat o kadar fazla kasma yapıyor ki anlatamam. Mesela şu aralar internet üzerinden oynanan Legend Online adlı oyuna sardım. Gram oynatmıyor. Onu geçtim YouTube'a girerken bile çok kasarak giriyor. Var mıdır bir çözümü sizce? Şimdiden teşekkür ederim.

Basit işlemler yapıyor olsanız bile Windows 10 SSD üzerine optimize edilmiş ve kurulmuş bir işletim sistemi. Diğer hocamızın dediği gibi Windows 10 LTSC deneyin, işinizi görür.

80 derecede bilgisayar "hiçbir şey yapmıyorken" yüksek, cidden yüksek. Oda kasmasının en büyük sebebi olur çünkü işlemci durmadan gücünü kısacak. Termal macun ne sürdünüz veya düzgünce geri taktınızmı bilmiyorum ama kaliteli bir macun ile tekrardan değiştirin ve düzgünce takın.
Şahsen ben Artctic MX-4 kullanıyorum. i5 3734u laptopta 50 derece filana düştü sıcaklık uyguladığımda.

Önce Windows'u deneyeceğim fakat Türkçe ISO bulamadım link falan var mıdır?

Önce Windows'u deneyeceğim fakat Türkçe ISO bulamadım link falan var mıdır?
LTSC için Türkçe ISO yok, kurulumu yaptıktan sonra ayarlardan Türkçe'yi kurabilirsiniz. Dil paketleri kısmından yani. Kurulumu yaparken "Türkiye, Türkçe" seçin genede.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı