Casper kasa ile Asrock H110M-DVS R3.0 anakart uyumu

DiegoLarson

Megapat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi kasaya sistem güncellemesi yapacağım. Çoğu arkadaş o kasaya yatırım yapma vs diyecek ben kasayı beğeniyorum bir problem yok.

Elimdekiler:
Corsair 550w +80 plus
1 Tb Hdd Samsung
Casper Nirnava kasa : Casper Nirvana CD.HBI2400F Core i5 2400 3.10GHz 4GB 500GB Fiyatı Elimde bulunan kasa.

Alacağım parçalar:
★ Asrock H110M-DVS R3.0 Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart (ASRH110M-DVS-R3) (Kaby Lake BIOS Yüklü)

MSI GTX 1050 elimde mevcut

Kısacası demek istediğim bu kasayı 2-3 ay daha kullanmak istiyorum fakat bu anakart o kasaya sığar mı bilgim yok. Şu an PEGATRON IPXSB-H61 adlı bir anakart takılı sizlerin yorumlarını bekliyorum saygı değer üyeler.

Son düzenleyen: Moderatör:
alacağınız anakart micro atx ufacık birşey 1 karış kadar neredeyse :D ben KENDOMEN DEEPCOOL Cases kullanıyorum. kasanın yarısı bomboş :D sığmama ihtimali yok en küçük anakart yapısına sahip resimlerde 4 yükseltme vidasının olduğu kare kısım kadar anakart :D . Kasanın yükseltme vidalaması uygun değil ise ona birşey diyemem bunu atlamamak lazım nede olsa hazır kasa onun için kasanın tam modelini alıp kendi sitesinden bakmak lazım. ancak, uyacaktır sorun çıkmaz diye düşünüyorum yükseltme vidalarını kendin yer değiştirirsin eğer denk gelmez ise.Anakart ahanda bu kadar :D

Dosya Ekleri

• 111.jpg
    111.jpg
    63,9 KB · Görüntüleme: 118
Muhtemelen sığacaktır. Kasanın içinde farklı yükseltme vidaları mevcut mu? Resim atarsan daha iyi olur.

@2001 in dediği gibi yükseltme vidaları yeni anakartın yuvalarına denk gelmezse kasayı delmen gerekebilir.

Bir de işlemcin İ5 2400 (1155) ise yeni anakartına(1151) uymaz.
yükseltme vidaları kasa ile beraber gelir sen anakartına göre yerleştirirsin kasaların delikleri standarttır senin kasana uyacaktır emin ol sen sadece vidaların yerini değiştireceksin .resimde göreceğin gibi yükseltme vidalarının yerleri belli anakart yapısına göre yerleştirebilirsin bunun ile ilgili ölçütler ve nerelere yerleştireceğin hakkında kaynak vardır. işlemci pin yapısı uymuyorsa zaten bu kartı almaya gerek yok .

Ceza yemiştim kusura bakmayın yazamadım. bu arada işlemciyi değiştireceğim zaten ben kasa olarak var demek istedim.

Şuan ki anakartım bu bana kalırsa uyumlu olacak gibi geldi sizce ?

Dosya Ekleri

• 52154.jpg
    52154.jpg
    264,9 KB · Görüntüleme: 85
Ceza yemiştim kusura bakmayın yazamadım. bu arada işlemciyi değiştireceğim zaten ben kasa olarak var demek istedim.

Şuan ki anakartım bu bana kalırsa uyumlu olacak gibi geldi sizce ?
Resimde gösterdiğim gibi vidalama yerleri 2 kartında aynı o yüzden sıkıntısızca uyacaktır.

Dosya Ekleri

• 3535.jpg
    3535.jpg
    527,7 KB · Görüntüleme: 92
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı