Casper Laptop Aşırı Isınıyor

Benim de AMD işlemcili Toshiba marka laptopum vardı, aldığım günden beri ısınırdı ateş gibi olurdu. Ama, o yıllar pek PC den anlamadığım için sorun etmedim, kapanmayana dek. 6 ay kadar kullandım ondan sonra kapanmalar falan isyan ettirdi beni. 3 defa kapanmadan dolayı ara, ara götürdüm temizledik bilmem ne dediler olmadı yani. Ben de yurt içi, yurt dışı çıktığım için uğraşamadım, kısacası elim de kaldı. Sürekli kapandığı için altına fan aldım öyle idare ettim. Sonunda da, toplam da 4 seneye yakın kullandım, çöp oldu. Yani ne yaptımsa olmadı. Ekran kartı olsun, işlemci olsun macun değiştirsem de olmadı. ŞU an hala durur bozuk bir vaziyette. Yani demem o ki işin maalesef biraz zor gibi geliyor bana. Umarım benim gibi sorun yaşamazsın çünkü, benim başıma böyle bir şey geldi. En azından kapanmaması sevindirici.

Fan siparişinizi iptal edin. Sorun fanda değil, bakır borularda.

Bakır borularının içi boş değil, içinde sıcaklığı iletsin diye bir gaz var. Eğer bu gaz bir şekilde dışarı kaçarsa soğutma tam olarak sağlanamaz.
Yada ızgaralardaki tozları temizledin mi? Öyle bir şey okumadım, sormak istedim.

Eğer ızgaralara hava vurduysan orası temizlenmez. İyice bak. Mümkünse, kompresör ile ızgaralara yüksek basınçlı hava tutman. Diğer türlü o ızgaraların içindeki toz pamukları gitmez, cihaz hava almaz ve sıcaklık dışarı tahliye edilemez.

Fan siparişinizi iptal edin. Sorun fanda değil, bakır borularda.

Bakır borularının içi boş değil, içinde sıcaklığı iletsin diye bir gaz var. Eğer bu gaz bir şekilde dışarı kaçarsa soğutma tam olarak sağlanamaz.
Yada ızgaralardaki tozları temizledin mi? Öyle bir şey okumadım, sormak istedim.

Eğer ızgaralara hava vurduysan orası temizlenmez. İyice bak. Mümkünse, kompresör ile ızgaralara yüksek basınçlı hava tutman. Diğer türlü o ızgaraların içindeki toz pamukları gitmez, cihaz hava almaz ve sıcaklık dışarı tahliye edilemez.
Fan ve bakır aldım zaten.

Keşke almadan önce sorsaydın burada.
Alsın alsın. Aynı kasaya sahip Casper bilgisayarım vardı. En kaliteli macun ve soğutucu kullandığım halde düzelmiyordu. Önce fan düzgün soğutmuyor diye okudum fan aldım 2 derece falan fark etti. Sonra bakır boru aldım tabi sıfır almadım az kullanılmış erken bozulmuş aynı PC sahip bilgisayardan söküp taktım sonra 5 ile 10 derece arasında o da değişiklik sağladı. Önceden 5dk 90 dereceye ulaşıp PC hızını düşürürdü ya da kapanırdı. Dediklerimi alınca 83 dereceye falan çıkıyordu stres testinde ve oyunlarda ise daha düşük değer görüyordum. Casper PC sahip denediyseniz öneri bulun. Ben 7 sene kullandım.

Alsın alsın. Aynı kasaya sahip Casper bilgisayarım vardı. En kaliteli macun ve soğutucu kullandığım halde düzelmiyordu. Önce fan düzgün soğutmuyor diye okudum fan aldım 2 derece falan fark etti. Sonra bakır boru aldım tabi sıfır almadım az kullanılmış erken bozulmuş aynı PC sahip bilgisayardan söküp taktım sonra 5 ile 10 derece arasında o da değişiklik sağladı. Önceden 5dk 90 dereceye ulaşıp PC hızını düşürürdü ya da kapanırdı. Dediklerimi alınca 83 dereceye falan çıkıyordu stres testinde ve oyunlarda ise daha düşük değer görüyordum. Casper PC sahip denediyseniz öneri bulun. Ben 7 sene kullandım.
Casper zaten :) Kendin taştan kasa yontsan daha iyi soğutma performansı alırsın :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı