Casper laptop ekran kartı değiştirme

ksktala

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2018
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Casper laptopumun ekran kartı güncel oyunlar için yetersizleşmeye başladı. Örneğin PUBG oynarken maximum 15-20 FPS alıyorum. Ekran kartımı yükseltmek istiyorum. Biraz araştırma yaptım ekran kartım MXM girişliymiş. Hangi model ekran kartını kullanabilirim? Nereden ve nasıl edinebilirim? Bilgisi olan var ise yardımcı olabilir mi?

111.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Beni yönlendirebilirsen çok mutlu olurum.
Grafik işlemci anakart PCB'sine BGA şeklinde gömülüdür. Yükseltilmesi münkün değildir. @Siyah Martı 'nın belirttiği gibi e-GPU takabilirsin lakin e-GPU'ya yapacağın masraf ile laptobunu satıp masaüstü sistem toplaman daha mantıklı olacaktır.

Öyle olsa dahi güncel kartlar takılmıyor
Güncel olmayan MXM slotlu platformlarda BIOS modding ile güncel grafik kartları kullanılabiliyor.
 
@Siyah Martı

Bunları zaten biliyorum. Misalen GTX 6xx GTX 7xx'den GTX 9xx serisine yükseltilebiliyor. TDP değeri zaten mimari geliştikçe buna paralel olarak düşüyor. Boyut konusuna gelirsek bir marka modele ait MXM kartı sadece sabit bir boyut üzerinde üretilmiyor.
 
Güncel grafik kartları demiştik, günceller 10 serisi, masaüstü ile aynı gpu oldukları için denklemi bozuyor olabilir ama günceller onlar.
Bahsettiğin yeni mimari ile beklenen güç değerlerindeki düşüş ile ilgili olarak aşağıda kısa bir özet geçtim, takribi değerler, genellikle notebookcheck'den veriler.

Boyut ile ilgili zaten farklı üreticilerin farklı boyutlarda hatta şekillerde üretim yaptığını yukarıdaki linkte paylaşmıştım. Özetle tak modla çalışır deyince bilmeyeler işin kolay olacağını hatta kesin olacağını düşünüyor olabilir. Aslen zaten kullanılmış ürün alacaklarından egpu (en azından hazırda ekran kartı olmayanlara) bile tavsiye etmesem de bundan daha iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum.

GTX 1080 180W
GTX 1070 150W
GTX 1060 120W
980M 100W

970M 75W
960M 65W
880M 100W

870M 100W
860M 60W
780M 100W

770M 75W
760M 50W
6 serisi için de 7 serisi değerleri geçerli.
 
Yani anladığım kadarıyla ekran kartı yükseltmesi yapamayacağım değil mi? Farklı dilden konuşuyormuşsunuz gibi geliyor bilgisayardan bu kadar anlamadığımı bilmiyordum :)
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı