Casper laptop fan hızı arttırılabilir mi?

emrekorkut2121

Centipat
Casper Nirvana NB F650 Gold cihazını aldım çok ısınıyor. Laptopun fan hızını kontrol etmek için birkaç uygulama kullandım ama hiçbiri işe yaramadı. Fan hızını arttırmak için ne yapmam lazım? Yardım edin lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazınız eğer aşırı sıcak ise zaten fan maksimum hızda çalışıyordur. Eğer ki çalışmıyor gibi geldi ise size; işletim sisteminizin, BIOS'unuzun güncel olduğundan emin olun. Yazılımsal bir sorun mevcut ise güncelleme ile giderilmiş olma olasılığı var.

Bir ihitmal fanınız fiziksel bir sorundan dolayı tam çalışamıyor olabilir. Bunun için sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Böyle bir şey olduğunu düşünüyorsanız servise gönderebilirisiniz, gerçekten fanda sıkıntı var ise değişim yapabilirler.

Yapabileceğiniz başka bir şey daha: Kaliteli bir termal macun alarak tüm termal macunları yenileyebilir, bir nebze de olsa soğutmaya katkı sağlayabilirsiniz.

Aklımdaki en büyük neden ise Casper'ın ne olduğu belirsiz yerlerden aldığı ve üzerine Casper yazdıdığı bilgisayarın soğutma tasarımı çöp olabilir. Casper bu konuda oldukça sabıkalı bir marka.

Casper Nirvana NB F650 Gold cihazını aldım çok ısınıyor. Laptopun fan hızını kontrol etmek için birkaç uygulama kullandım ama hiçbiri işe yaramadı. Fan hızını arttırmak için ne yapmam lazım? Yardım edin lütfen.

Maalesef aynı sorun bende de var.
Galiba bu Casperlerin kronik sorunu gibi birşey oyun oynarkan sürekli kendini kapatıyor halbuki oynadığım oyunlar da öyle zorlayıcı değil gayet hafif oyunlar anlamadım gitti.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı