Casper laptop fan kontrol etme

ANORM4L

Hectopat
Arkadaşlar dün gece PC'ye GTA 5 yüklemesi yapıyordum. Sabaha yüklenir diye yatmıştım, gece aşırı bir fan sesi vardı ve PC hiç ısınmamıştı. Benim istediğim şey fan hızını bu hızda sabit çalıştırmak. Fan devrini nasıl arttırırım? Speed Fan uygulaması PC'ye gömülü olan fanı görmüyor. BIOS ayarlarını kurcaladım o ayar yok ya da ben bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Casper laptop.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de bu konu hakkında yardıma ihtiyacım var pc aşırı ısınıyor ve oyunlarda 80-90 derecelerde oluyor genelde. Hızlandırmazsam bu gidişle ekran kartı veya işlemcinin yanacağından korkuyorum ben de laptop kullanıyorum ve Speed Fan bende de işe yaramıyor.

En sağlıklısı en kaliteli termal macunu alıp sürmek ve termal padleri eskidiyse yerine yine kaliteli pad alıp koymak. Benimde Casper bilgisayarım var stres testine sokunca 30 dk falan 78 dereceyi geçmiyor. Oyunlarda 60 ile 70 derece alıyorum. Önceden 20 TL almış olduğum macunla 90 dereceye kadar görüyordum aldım 50 TL termal macun kafam rahat ve padleri değiştirdim. Gece indirme alıyorsanız güç seçeneklerine girerek işlemci çalışma hızını düşürün. Benim Casper'da sessiz fan modu var tıklayınca kendisi otomatik güç seçeneklerinden işlemci hızını falan düşürüyor.

olmadı macunları değiştirez bidaha.
Bi bilgisayarcinin macunu yanlıs sürmesi çok düşük bi ihtimal degilmi laptopu dişlileride kirik kapağı zor kapattım açma riskine girmek istemiyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar dizüstü bilgisayarlarda kontrol sağlamak ile masaüstü sistemlerde kontrol sağlamak çok başka dünyalar Dizüstü sistemlerde üretici markalar genelde BIOS menüsüne kontrol imkanları eklemez.

SpeedFan gibi yazılımlar ile boşuna denemelerde bulunmayın, hiçbir işe yaramaz. Arkadaşın bahsettiği "Fan portumu görmüyor" şikayetlerinin ana sebebi zaten budur.

Yani bu kontrol tamamen "Üreticinin insafına kalmış". Casper ise pek insaflı bir firma değil
Kullandığınız bilgisayarların destek bölümüne gidin; Araçlar sekmesinde fan kontrol yazılımı var mı bir kontrol edin. Gündelik kullanıma hitap eden dizüstü sistemler kullanıyorsanız pek şansınız yok onu da söyleyeyim.
@ANORM4L @TéQ10

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…