Casper laptop güç tuşuyla kapatılınca açılmıyor

cgtysf

Hectopat
Birkaç ay önce laptopum güç almama sorunundan tamire gitmişti. Sorun şuydu; pilli veya pilsiz güç bağlantısı olmasına rağmen (kasasındaki ışıktan anlıyorum) Power tuşuna bastığımda fanlar 1 saniye kadar dönüp tekrar kapanıyordu, ekranın ışığı yanmıyordu. Tamirden geri geldiğinde sorun çözülmüştü sorunsuz açılıp kapanıyordu.

Şu anda asıl sorun ise bugün bilgisayarı Power tuşundan kapattım, yeniden açmayı denediğimde yine 1 saniye fan dönüyor ve geri kapanıyor. Arka kapağını açtım (tamirden sonra ilk defa) ve fotoğraftaki kablonun çıkmış olduğunu gördüm. Geri takıp tekrar açmayı denedim bu sefer fanlar hiç dönmedi. Tekrar o kabloyu çıkardım şimdi yine fanlar 1 saniye dönüyor ama açılmıyor. Geldiğinden beri sıkıntısızdı, sorunun Power'dan kapattığım için olduğunu düşünüyorum. Sanırım kısa devre gibi bir şey oldu fakat ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, yardıma ihtiyacım var. Tamirciye para vermeden yapabileceğimi düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20210204_161923~3.jpg
    380,1 KB · Görüntüleme: 54
Neden güç düğmesinden kapatıyorsun?

Güç düğmesinden kapatmak hard diske ve başka sistemlere zarar verir. Zorunlu olmadıkça güç düğmesini kullanma. Bende de aynısı oldu. Fan çalışıyor hemen kapanıyordu. Tamirciye götürdüm ve kısa devre yapmış dedi. Aynı şekilde hard diskinde çöp olmuş. Normal başlangıçtan kapatırsan hiç bir sorun olmaz.

Harddiskte sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü tamirciye aynı sorunla gittiğinde harddisk sağlam gelmişti.

Harddiskte sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü tamirciye aynı sorunla gittiğinde harddisk sağlam gelmişti.
O zaman başka bir sistem bozulmuştur. Geç olmadan tamirciye götür derim. Bir daha da güç düğmesinden kapama. Tek önerim bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…