Casper Laptopa 2. RAM takınca açılmıyor

ÖmerFaruk_56

Hectopat
Arkadaşlar elimde eski bir Casper laptop var. i5-3210M işlemcisi var. Eba, zoom VS. kullanabilmek için biraz temizledim. Ancak şunu fark ettim. Laptopta 4 GB tek modül RAM var. 1.slota takılı şuan. Ama ben laptoptaki 2.slota takarsam hiçbir şekilde laptop açılmıyor. Cpuz programıni indirip baktığımda ise sadece tek RAM slotu algılıyor. Oysaki 2 tane RAM slotu var. Bunun bir çözümü var mıdır ? Ya da başlıkta dediğim gibi RAM slotu mu bozuk ?

Dosya Ekleri

• IMG_20210220_173817.jpg
    204,2 KB · Görüntüleme: 61

RAM bozuk olabilir. Slot bozuk olabilir. Bunlardan emin iseniz RAM'i takıp BIOS'u sıfırlayın.

Hocam bios nasıl sıfırlarim laptopta bir bilgim yok. Ama daha önce anakartına falan bakmıştım masaüstündeki bios pili gibi bir şey vardı. Acaba onu çıkarıp taksam sıfırlanır mi ?

Hocam, birinci slot boşken, ikinci çalışmayabilir. Yanına RAM takıp deneyin. Aynı özelliklerde olsun.

RAM bulursam denemeye çalışacağım hocam.
RAM bozuk olabilir. Slot bozuk olabilir. Bunlardan emin iseniz RAM'i takıp BIOS'u sıfırlayın.
Hocam resimde İşaretlediğim yerdeki pili çıkarıp takarsam bios sıfırlanır mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20210221_143224.jpg
    217,6 KB · Görüntüleme: 48
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…