Çözüldü Casper MB55ll1 İşlemci Yükseltme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Orhan kartal

Centipat
Merhabalar arkadaşlar.
Ben laptopumun işlemcisini yükseltmek istiyorum ama hangi işlemcilerin uyum sağlayacağını bilmiyorum, siz biliyorsanız yardımcı olur musunuz?
En yüksek hangi işlemciyi takabilirim mesela?
Model: Casper MB55ll1 laptop.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba. Öncelikle mainboard kısmıdan HM ile başlayan chipsetinizi öğreniyorsunuz ardından.
Listede çıkan işlemcilerin hepsi soket olarak anakartınıza uygun olacaktır.
Ardından listeden seçtiğiniz işlemcinin hangi chipseti desteklediğini üzerine tıklayarak öğreniyorsunuz.
Seçtiğiniz işlemci sizin chipsetinizi destekliyorsa o işlemciyi kullanabilirsiniz.
Chipsetler de uyumluysa aynı voltajla çalışan işlemciyi seçmekte özen gösterin teknik olarak daha yüksek voltajlı işlemci seçmeniz bir tık daha ısınma yaratabilir.
İşlemcinizin en iyi takabileceği ve kolay erişebileceğiniz işlemci i7-2670QM dir.
200-250 TL arasında ikinci el temin edebilirsiniz.
Merhaba. Öncelikle mainboard kısmıdan HM ile başlayan chipsetinizi öğreniyorsunuz ardından.
Listede çıkan işlemcilerin hepsi soket olarak anakartınıza uygun olacaktır.
Ardından listeden seçtiğiniz işlemcinin hangi chipseti desteklediğini üzerine tıklayarak öğreniyorsunuz.
Seçtiğiniz işlemci sizin chipsetinizi destekliyorsa o işlemciyi kullanabilirsiniz.
Chipsetler de uyumluysa aynı voltajla çalışan işlemciyi seçmekte özen gösterin teknik olarak daha yüksek voltajlı işlemci seçmeniz bir tık daha ısınma yaratabilir.
İşlemcinizin en iyi takabileceği ve kolay erişebileceğiniz işlemci i7-2670QM dir.
200-250 TL arasında ikinci el temin edebilirsiniz.

Çözüm
Çok teşekkür ederim fakat işlemciyi arttığımda soket tipi olarak unıversal çıkıyor ama benimkinin soketi 988 sanırım.
Bir de benim işlemcimi 35W sizin önerdiğiniz 45 W acaba çok fark ettiririm?

Dosya Ekleri

• IMG_20200405_023838.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 95
Son düzenleme:
Bunun üstüne şunları da eklemek gerek.
1- BIOS yeni alacağın işlemciyi tanımayabilir.
2- İşlemciyi temin etmek sıfırı satılmadığı için zor olacaktır.
3- Her şey yolunda gitse ve sistem açılsa bile laptop adaptörü ve pili celeron için yapıldığı için yeterli gücü sağlayamayabilir.
4- Bir de bunların yanında takabileceğin bir İ7 işlemci bundan en az 2 kat fazla ısınacaktır ve laptop soğutman buna yetersiz gelir. Yani aşırı ısınma ve buna bağlı yavaşlık ve kapanma sorunları olabilir.

Bu riskleri göze alıyorsan deneyebilirsin ama bu işin böyle riskleri var. Bunları bilmeni istedim.

Yani internette böyle Intel® Core ?İ7 (2670QM) J203A72 SR02N İşlemci İ7 2.Nesil 2,20 GHz 650 MHz Turbo 3.1 GHZ 3515038 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Ne yapmam gerekiyor bir çözümü var mı?

Merhaba. 2670QM en kolay erişebileceğiniz ve en performanslılardan birisi. @55superx inde söylediği riskler tabii ki mevcut. Sizin izleyebileceğiniz yol şu anki sıcaklık değerlerinizin B830 ile kritik seviyelerde olup olmadığını izlemek size 2670'i taktığınızda nelerle karşılaşabileceğinize dair fikir verebilir. Bir de bu değişimden nasıl bir beklenti içerisinde olduğunuz önemli ona göre bir yol izlersiniz.
mb55 bende de var 2450m ile kullanıyorum tatmin edici benim için.

Oyunlarda FPS sorunu yaşıyorum en azından Zula LOL gibi oyunları sıkıntısız oynatsın

Ay.

Aynı laptopu işlemcimizde aynıydı ben i3 3110M yaptım.

Aynı laptoptan bende de var i3 3110M siparişi verdim dostum performansı nasıl acaba mesela CS Valorant gibi oyunlarda kaç FPS alıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…